Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Glyfada - een van de bekendste badplaatsen bij Athene

Glyfada in Attica is een van de bekendste en populairste badplaatsen bij Athene. De korte afstand naar het centrum van Athene (15km) en de luchthaven (25km) maken van Glyfada de perfecte locatie om van een gevarieerde vakantie te genieten. Men beweert zelfs dat het de meest exclusieve groene buitenwijk van de Atheense Rivièra is. Deze kustlijn aan de Egeïsche Zee, verbindt de haven van Pireaus met Sounion in het zuiden van Attica.

“Langs de kust van Glyfada kun je mooie wandelingen maken„

Deze kustlijn wordt ook wel de Apollo Coast genoemd, genoemd naar de tempel van Apollo die vlakbij Glyfada is. Je kan langs de kust van Glyfada wandelen want er loopt een wandelpad langs de tramlijn en de zee. Hier in de hele omgeving vind je kleine stranden, jachthavens, en restaurants.

Het strand Glyfada bij Athene
Het strand Glyfada bij Athene - Foto Palmyra beach hotel

Tot het jaar 1900 was het gebied agrarisch ingesteld en de economie steunde grotendeels op de landbouw. In feite waren visserij en landbouw de belangrijkste elementen voor de economische ontwikkeling van dit gebied. Aan het begin van de 20e eeuw veranderde de naam in "Glyfada", dit vanwege de aanwezigheid van zoute waterputten die typisch zijn voor deze regio. "Glyfo" betekent water dat brak is. In de oudheid heette het gebied Aixoni, bekend om de axonale trigli, dat is de rode mul (Barbouni-vis).

Pas na het jaar 1920 begon de exploitatie van het prachtige strand en daardoor veranderde de stad in een echte badplaats. Tegenwoordig telt de gemeente Glyfada een bevolking van ongeveer 100.000 inwoners.

Bekijk foto's Glyfada
Attica: Waar ligt Glyfada?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Glyfada


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Akropolis Athene vakantie
Akropolis Athene vakantie
Herodes Atticus Athene vakantie
Herodes Atticus Athene vakantie
Parlement en Syntagma plein vakantie
Parlement en Syntagma plein vakantie
Romeins forum Athene vakantie
Romeins forum Athene vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021