Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Glyfada - één van de bekendste badplaatsen bij Athene

Glyfada in Attica is een van de bekendste en populairste badplaatsen bij Athene. De korte afstand naar het centrum van Athene (15 km) en de luchthaven (25 km) maken van Glyfada de perfecte locatie om van een gevarieerde vakantie te genieten. Men beweert zelfs dat het de meest exclusieve groene buitenwijk van de Atheense Rivièra is. Deze kustlijn aan de Egeïsche Zee, verbindt de haven van Pireaus met Sounion in het zuiden van Attica.

“Langs de kust van Glyfada kun je mooie wandelingen maken„

Deze kustlijn wordt ook wel de Apollo Coast genoemd, genoemd naar de tempel van Apollo die vlakbij Glyfada is. Je kan langs de kust van Glyfada wandelen want er loopt een wandelpad langs de tramlijn en de zee. Hier in de hele omgeving vind je kleine stranden, jachthavens en restaurants.

Het strand Glyfada bij Athene
Het strand Glyfada bij Athene - Foto Palmyra beach hotel

Tot het jaar 1900 was het gebied agrarisch ingesteld en de economie leunde grotendeels op landbouw. In feite waren visserij en landbouw de belangrijkste elementen voor de economische ontwikkeling van dit gebied. Aan het begin van de 20e eeuw veranderde de naam in "Glyfada", dit vanwege de aanwezigheid van zoute waterputten die typisch zijn voor deze regio. "Glyfo" betekent water dat brak is. In de oudheid heette het gebied Aixoni, bekend om de axonale trigli, dat is de rode mul (Barbouni-vis).

Pas na 1920 begon de exploitatie van het prachtige strand en daardoor veranderde de stad in een echte badplaats. Tegenwoordig telt de gemeente Glyfada ongeveer 100.000 inwoners.

Bekijk foto's Glyfada


Glyfada


Beoordeel Glyfada (Attica) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Glyfada? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Attica: Waar ligt Glyfada?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Glyfada


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Glyfada geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Likavitos vakantie
Likavitos vakantie
Sounion vakantie
Sounion vakantie
Oude Markt Athene vakantie
Oude Markt Athene vakantie
Theseion Athene vakantie
Theseion Athene vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021