Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Varkiza - chique badplaats bij Athene

Varkiza is een chique badplaats, 20 kilometer ten zuiden van Athene. Varkiza behoort tot de buitenwijk Vari en ligt tegen de zuidelijke hellingen van de berg Ymittos. Varkiza is een van de duurste locaties, niet alleen in de buurt van Athene maar ook in heel Griekenland. Het ligt aan de oevers van de Saronische Golf en is een van bekendste toeristenoorden van Griekenland. Het ligt in een baai met zowel aan de rechter- als de linkerkant kale rotsachtige heuvels.

Vroeger was Varkiza een vissersdorp en het hele gebied was bedekt met dennenbomen en olijfgaarden. Na de jaren 60 kwamen er meer inwoners bij en werd het gebied geleidelijk aan druk bewoond. Er kwamen hotels bij en Varkiza ontwikkelde zich tot een vakantiebestemming.

Het strand Varkiza Resort Yabanaki is het populairste strand, het ligt in het midden van de baai en is een schitterend zandstrand. Hier verzamelen zich de meeste mensen want er zijn allerlei sportfaciliteiten beschikbaar, er zijn cafés en restaurants en diverse andere voorzieningen. In Varkiza zijn bekende clubs waar wereldsterren regelmatig komen, dat zijn de clubs Island club en Achilleion Ribas, die aan de overkant van de baai ligt.

Vlakbij Varkiza zijn meer leuke stranden, de bekendste zijn Alkyonides, Limanakia, Spilies en het oostelijk strand. Bij Limanakia bevindt zich tevens een klein haventje.

Vakantie in Varkiza

Varkiza is een ideale bestemming om vanaf hier heel Attica te leren kennen. Er zijn goede openbaar vervoer verbindingen met  Athene, Piraeus, Sounion en de luchthaven van Athene. In Varkiza werken wij (Griekse Gids Reizen) met het 4-sterren Apollonia Hotel Apartments. Een verblijf hier kan ook gecombineerd worden met een verblijf elders in Attica, Evia of Peloponnesos.

Foto's Attica - Attica in beeld


Varkiza


Beoordeel Varkiza (Attica) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Varkiza? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Attica: Waar ligt Varkiza?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Varkiza


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Varkiza geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Sounion vakantie
Sounion vakantie
Athene vakantie
Athene vakantie
Plaka Athene vakantie
Plaka Athene vakantie
Dionysos theater Athene vakantie
Dionysos theater Athene vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021