Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Pnyx Athene

Pnyx Athene - tussen de heuvels Philopapou en der Nymphen

Pnyx (Pnyka) in Athene ligt tussen de heuvel Philopapou en de heuvel der Nymphen (de heuvel waar het observatorium/sterrenwacht staat) in Athene. Hier in Pnyx kwamen de burgers uit de Atheense Oudheid samen, vanaf het jaar 507 voor Christus, om te vergaderen. De burgers zaten dan op de rotsen en de redenaars zaten op het laagste punt aan de noordelijke kant. Vanaf 404 vóór Christus gingen de redenaars op de hogere plekken staan en de burgers op de lagere plekken.

In 1835 ontdekte de archeoloog Kyriakos Pittakis naast de Akropolis een grenssteen uit de 5e eeuw voor Christus. Op de steen stond de inscriptie "HOPOΣ ΠΥKNOΣ" dat "grens van de Pnyx" betekent. Het was de plek waar in de oudheid de Volksvergadering (Ekklesia) plaatsvond, dat gebeurde tien keer per jaar. Daar zat de voorzitter van de Prytaneis (Prytanen), bijgestaan ​​door een secretaris en een priester, die de aankondigingen deden. De Prytanen waren leidende figuren in het antieke Athene. Het publiek zat oorspronkelijk op rotsen maar later werden er houten banken geplaatst. De redenaar sprak vanaf het ‘Vima’ (sprekersplatform). Op een lager niveau van dit ‘Vima’ zaten o.a. de Prytanen. Hier op het ‘Vima’ van Pnyx spraken beroemde politici en redenaars zoals Themistokles, Perikles en Demosthenes de Atheners toe.

De Pnyx werd aan het einde van de 4e eeuw voor Christus verlaten. Toen werd de ontmoetingsplaats overgebracht naar het Theater van Dionysos.

Bekijk foto's Pnyx Athene


Pnyx Athene


Beoordeel Pnyx Athene (Attica) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Pnyx Athene? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Attica: Waar ligt Pnyx Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Pnyx Athene


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Pnyx Athene geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Parlement en Syntagma plein vakantie
Parlement en Syntagma plein vakantie
Zeus Olympius vakantie
Zeus Olympius vakantie
Oude Markt Athene vakantie
Oude Markt Athene vakantie
Zappeion Megaron  vakantie
Zappeion Megaron vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021