Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Lagonisi - leuke badplaats ten zuidoosten van Athene

Lagonisi (Lagonissi) is een leuke badplaats en schiereiland 30 kilometer ten zuidoosten van Athene. De betekenis van het woord is hazen eiland (Lagos=haas en Nisi=eiland). Hier bevinden zich meerdere populaire stranden zoals het strand Pounta en het strand Grand beach. Bij het strand Grand beach moet je entree betalen, let op want de entreetickets zijn behoorlijk prijzig.

“Lagonisi, een bijzondere badplaats in de buurt van Athene„

Lagonisi, dat een lange geschiedenis en in de oudheid een van de oude gemeenten van Attica was, is tegenwoordig een favoriete bestemming voor Atheners maar ook voor duikliefhebbers. Op het schiereiland bevindt zich het luxe Grand Resort Lagonissi hotel. In de wijde omgeving zijn er diverse hotels, appartementen en vakantiehuizen, in de buurt van de stranden zijn cafés en restaurants.

Lagonisi ligt in de Atheense Rivièra, die zich uitstrekt van de Akropolis tot Kaap Sounio. De Atheense Rivièra biedt een overvloed aan bezienswaardigheden, culturele locaties, winkelstraten en mogelijkheden voor dagelijkse excursies. In de jaren 60 heette het dorp Kalivia Paralias en behoorde tot de gemeenschap van Kalivia Thorikou.

Schiereiland Lagonisi met het Grand Beach hotel
Schiereiland Lagonisi met het Grand Resort Lagonissi

Hotels in Lagonisi, waaronder het Grand Resort Lagonissi in de zuidelijke buitenwijken van Athene, bieden aan bezoekers de perfecte uitvalsbasis om deze regio van Attica te leren kennen. Lagonisi ligt in de mooiste kustlijn van Athene die ongeveer 60 km lang is. Het is een gebied met mooie stranden en jachthavens, archeologische opgravingen, winkelstraten, vele uitgaansgelegenheden en restaurants. Vanaf hier kun je zelfs trips naar nabijgelegen eilanden. Een gebied dat bruist van leven en kosmopolitische glamour!

Foto's Attica - Attica in beeld
Attica: Waar ligt Lagonisi?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Lagonisi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Zappeion Megaron  vakantie
Zappeion Megaron vakantie
Dionysos theater Athene vakantie
Dionysos theater Athene vakantie
Rafina vakantie
Rafina vakantie
Likavitos vakantie
Likavitos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021