Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Monastiraki Athene

Monastiraki Athene - de Atheense rommelmarkt

Wijk Monastiraki in Athene. De Atheense wijk Monastiraki (letterlijk: klein klooster) ligt ten noorden van de Akropolis en ten noordoosten van de oude volkswijk Plaka. De bruisende, drukke wijk in Athene is een plek waar constant wordt gehandeld. Elke dag en vooral op zondag (als er rommelmarkt is) draait het leven hier om de straathandel.  Het middelpunt van de rommelmarkt ligt ten westen van het Monastirakiplein, op het Avyssiniasplein.

“Monastiraki, wijk met o.a. een leuke plein en gezellige terrasjes„

Het  is een zeer levendige en drukbezochte wijk waarheen zowel toeristen als Grieken hun weg weten te vinden. In de straatjes is zeer veel te koop, van souvenirs  tot antiek, van speelgoed tot meubels, van sieraden tot tweedehands prullaria en van kleding tot keramiek.  Eén ding is zeker; hier kun je afdingen en vaak een voordelige koop doen.  

Video Monastiraki Athene

Interessante monumenten  in Monastiraki zijn de pilaren van de bibliotheek van Hadrianus, de Tzistaraki moskee, die in een bibliotheek is veranderd en de mooie kerk van Pantanassa (deze kerk werd eerst “groot klooster” en vervolgens “klein klooster” genoemd; hiervandaan komt de naam van de wijk). In Monastiraki bevinden zich ook heel wat taverna’s en restaurants. 

Monastiraki, athene
Monastiraki, Athene

De kerk van de Heilige Maria Pantanassa

De kerk van de Heilige Maria Pantanassa staat op het Monastirakiplein recht tegenover het Monastiraki metro station. Deze kerk was vroeger een klooster en het Griekse woord voor klooster is "Monastirion". Vandaar dat deze wijk de naam Monastiraki heeft gekregen wat letterlijk "klein klooster" betekent. Deze kerk werd oorspronkelijk tussen de 9e en de 11e eeuw gebouwd, in de tweede helft van de 19e eeuw werd deze voor het eerst gerestaureerd en in 1911 voor de tweede keer.

Vakantie in Athene boeken?

Wil je op vakantie naar Athene en zoek je een leuk hotel of appartement in het centrum van Athene of aan de kust van Athene? Griekse Gids Reizen heeft een zeer uitgebreid aanbod van vakanties naar de hoofdstad van Griekenland.

  • Arion hotel: In de wijk Psiri bevindt zich het Arion Hotel, een charmant 3-sterrenhotel op de perfecte plek voor een aangenaam verblijf op kleine loopafstand van Monastiraki. Het Arion Hotel, gelegen op een rustig plein met uitzicht op de kerk van Agios Dimitrios, biedt alle moderne faciliteiten. Bekijk aanbieding Arion hotel.
  • Attalos Hotel: Attalos hotel*** is een basic hotel op een van de beste locaties in Athene. Wij gaan hier zelf vaak naartoe als we in Athene zijn! Vanaf het dakterras heb je een uitstekend uitzicht op de Akropolis. Het hotel ligt 200 meter van het Monastiraki plein. Bekijk aanbieding Attalos hotel.

Je kunt ook je reis naar Athene combineren met andere eilanden (eilandhoppen Athene) of met een fly&drive vakantie. Vanaf Athene kun je gemakkelijk naar de rondomliggende eilanden zoals Andros, Tinos, Hydra, Aegina, Poros enz. Een Fly&Drive vakantie is een aanrader, want vanaf Athene kun je het Griekse vasteland en de Peloponnesos ontdekken. Bekijk het aanbod van Athene.

Bekijk foto's Monastiraki Athene


Monastiraki Athene


Beoordeel Monastiraki Athene (Attica) - Plaats een eigen review

Ken jij Monastiraki Athene? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:


Griekse spullen bestellen

Attica: Waar ligt Monastiraki Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Monastiraki Athene


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Monastiraki Athene geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Adrianus Poort Athene vakantie
Adrianus Poort Athene vakantie
Zeus Olympius vakantie
Zeus Olympius vakantie
Oude Markt Athene vakantie
Oude Markt Athene vakantie
Akropolis museum vakantie
Akropolis museum vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki

Het weer in Athene

woensdag
Weer en klimaat Monastiraki Athene
19°C

donderdag
Weer en klimaat Monastiraki Athene
20°C

vrijdag
Weer en klimaat Monastiraki Athene
19°C

zaterdag
Weer en klimaat Monastiraki Athene
19°C

zondag
Weer en klimaat Monastiraki Athene
20°C

maandag
Weer en klimaat Monastiraki Athene
20°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021