Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Herodes Atticus Athene

Herodes Atticus Athene | Prachtig theater naast de Akropolis

Herodes Atticus Theater in Athene. Op kleine afstand van het theater van Dionysos in Athene, naast de Akropolis, werd in 161 na Chr. dit prachtige theater gebouwd. De Romeinse consul Herodes Atticus liet het uit de rotsen van de zuidhelling van de Akropolis houwen, als herinnering aan zijn vrouw. In 1955 werd het theater gerestaureerd en nu wordt het gebruikt voor openluchtconcerten en toneeluitvoeringen. Het biedt plaats aan 5000 toeschouwers.

Voor het jaarlijkse Athene-festival, dat de hele zomer duurt, komen internationale ballet-, opera- en toneelgezelschappen naar dit onoverdekte theater. Bekende Griekse en Internationale artiesten die ooit hier hebben opgetreden zijn o.a. Jorgos Dalaras (zie film Youtube), Vangelis, Jose Carreras, Ennio Moricone, Jean Michel Jarre e.a.

“In het Herodes Atticus worden nog steeds voorstellingen gegeven„

Maar wie was Herodes Atticus eigenlijk? Herodes Atticus, ook wel Tiberius Claudius genoemd, was een rijke man uit Marathon die in de tweede eeuw na Christus in Athene heeft gewoond. Men zegt dat zijn vader "Attikos", een schat had gevonden die hij later heeft geërfd. Herodes Atticus verwierf faam omdat hij een weldoener was en een grote kunstliefhebber. Het grootste deel van zijn fortuin heeft hij in artistieke verfraaingswerken besteed en aan monumenten. Behalve het Herodes Atticus theater bouwde hij ook het oorspronkelijke Panathinaikon Stadion en andere bekende bouwwerken.

Herodes Atticus theater Athene
Herodes Atticus theater Athene

Bekijk foto's Herodes Atticus Athene
Attica: Waar ligt Herodes Atticus Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Herodes Atticus Athene


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Piraeus vakantie
Piraeus vakantie
Adrianus Poort Athene vakantie
Adrianus Poort Athene vakantie
Athene vakantie
Athene vakantie
Likavitos vakantie
Likavitos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021