Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Oude Markt Athene


Oude Markt Athene - Attica (Griekenland)

De Atheense agora. De oude Atheense Agora bevindt zich ten noordwesten van de Akropolis. In het oude Griekenland was de Agora (markt) een zeer belangrijke plaats, omdat hiervandaan de stad georganiseerd en bestuurd werd. Het Theseion bevond zich op het terrein van deze Agora. Het Theseion, dat eigenlijk de tempel van Hephaestus is, is één van de best bewaarde Griekse tempels uit de oudheid. Iets verder bevindt zich de "Tholos", een circelvormig gebouw, dat waarschijnlijk een bestuurlijke rol speelde in de Atheense tijd. Op hetzelfde terrein bevinden zich o.a. ook de Stoa van Attalos, de Byzantijnse kerk van de heilige Apostelen uit de 11e eeuw en beelden van Giganten en Titanen.
 

De Stoa van Attalos

De Stoa van Attalos is een 116 meter lange zuilengalerij die uit twee verdiepingen bestaat. Waarschijnlijk werd hier handel gedreven en er bevonden zich 42 winkels in, 21 op elke verdieping. De koning van Pergamon Attalos de 3e (159-138 v.Chr) zou dit gebouw aan de Atheense bevolking geschonken hebben. In het gebouw bevindt zich vandaag de dag een museum waar voorwerpen die zijn opgegraven tentoongesteld worden.
 

De tempel van Hephaistos in het Theseion

Dit is de best bewaarde antieke tempel van Griekenland. Het is een Dorische tempel gewijd aan de God Hephaestus, de smid onder de Goden, maar ook aan Godin Athena. Hoewel men deze "Theseion" noemt, was deze niet aan de Griekse held Theseus opgedragen. De tempel van Hephaestus ligt aan westelijke kant van de oude Atheense Agora en dateert uit het jaar 449 v.Chr. Hier bevonden zich de beelden van Hephaestus en Athena.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Oude Markt Athene - Oude Markt Athene in beeld

Oude markt van Athene: Foto van Byzantijnse kerk - Foto van De Griekse Gids De Agioi Apostoloi kerk met daarachter de Stoa van Attalos - Foto van De Griekse Gids Theseion gezien vanaf de Akropolis in Athene | Attica | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids De Tempel van Hephaestus in het Theseion - Foto van De Griekse Gids Panoramafoto: Pnyx-heuvel, Arios Pagos en Theseion - Foto van De Griekse Gids De Stoa van Attalos - Foto van De Griekse Gids Stoa van Attalos - Foto van meltemi Wandelen in het Theseion - Foto van De Griekse Gids s avonds Theorias straat tussen Theseion en Akropolis - Foto van De Griekse Gids Het museum in de Stoa van Attalos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Oude Markt Athene»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Oude Markt Athene
Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Attica: Waar ligt Oude Markt Athene?

Uitstapjes / Trips vanaf Oude Markt Athene
De kaart / landkaart van Attica (©De Griekse Gids)