Zappeion paleis Athene (Attica)

 Zappeion Megaron. Ten oosten van de Akropolis in Athene bevinden zich de Nationale Tuin (Ethnikos Kipos) en het Panathinaikon Stadion van Athene. Op hetzelfde terrein waar de Nationale Tuin ligt staat het "Zappeion Megaron" letterlijk vertaald het "Zappeion Paleis". Het gaat om een Neoklassiek gebouw dat gefinancierd is door de Griekse weldoener Evangelos Zappas en gebouwd is door de architect Theofil Hansen in de periode 1874-1888. De inwijding heeft plaatsgevonden op 20 oktober 1888 tegelijkertijd met de start van de Olympische tentoonstellingen die indertijd in het Zappeion werden gehouden.

Tegenwoordig is het Zappeion een gebouw waar tentoonstellingen en beurzen gehouden worden, maar waar ook belangrijke gebeurtenissen worden verkondigd, zoals tijdens verkiezingen worden de verkiezingsuitslagen hier bekend gemaakt.

Foto's Zappeion paleis Athene - Zappeion paleis Athene in beeld

Markt in Zappeion Megaron Athene - Foto van De Griekse Gids Het Zappeion Megaron van Athene - Foto van De Griekse Gids Tentoonstelling in Zappeion Megaron - Foto van De Griekse Gids De tuinen van het Zappeion Megaron - Foto van De Griekse Gids Zappeion tentoonstelling en congress hal - Foto van De Griekse Gids Zappeion Paleis Athene - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Zappeion Paleis Athene - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Zappeion Athene - Foto van De Griekse Gids Het Zappeion Megaron in Athene - Foto van De Griekse Gids De binnenplaats van het Zappeion Megaron - Foto van De Griekse Gids Zappeion Paleis Athene - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Zappeion paleis Athene»


Link Athene:


Gemiddelde temperaturen Zappeion paleis Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Zappeion paleis Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Zappeion paleis Athene


© De Griekse Gids 2000-2020