Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Theseion Athene

Theseion Athene - Tempel van Hephaestus

Theseion - Tempel van Hephaestus. Bovenop de Agoraios Kolonos-heuvel, naast de oude Agora van Athene, staat de tempel van Hephaestus, algemeen bekend als Theseion. Het is een van de best bewaarde tempels uit de oudheid, mede doordat hij werd omgevormd tot een christelijke kerk. Volgens de Griekse reiziger uit de oudheid Pafsanias, werden twee goden gezamenlijk aanbeden in deze tempel: de god Hephaestus, beschermer van alle metaalbewerkers, en de godin Athena Ergani, die alle pottenbakkers en de huisnijverheid beschermde.

De identificatie van deze tempel als Hephaesteion (plaats van aanbidding van de god Hephaestus) wordt bewezen door de opgravingen en onderzoeken die metaalwerkplaatsen aan het licht brachten in het wijde omgeving van de heuvel. Hierdoor werden eerdere meningen teniet gedaan, want sommigen beweerden dat de tempel gewijd was aan Theseus, Hercules of Aris. De tempel is waarschijnlijk tussen 460 en 420 voor Christus gebouwd door een nog onbekende architect.

Theseion Athene
Theseion Athene

Het hele gebouw, van de stenen sokkel tot het dak, was gemaakt van marmer dat werd geproduceerd in de steengroeven van de berg Pendeli (in Attica), terwijl de architectonische sculpturen die de tempel versierden van marmer waren dat werd geproduceerd in de steengroeven op het eiland Paros. De tempel beschikte over een pronaos (voorkamer) en een opisthodomos (achterdeel). Aan de buitenkant was de tempel omgeven door een Dorische colonnade met zes zuilen aan de korte zijde en dertien zuilen aan de lange zijde.

In de zevende eeuw na Christus werd de tempel omgevormd tot een kerk, gewijd aan Agios Georgios Akamas. De tempel werd als kerk gebruikt tot de bevrijding van Griekenland van de Turkse bezetting. Tijdens de achttiende eeuw werden veel vooraanstaande protestanten, die in Athene stierven, in het gebouw bijgezet, terwijl het in 1834 de ceremonie organiseerde van de eerste ontvangst van koning Otto. Om die reden werd de tempel daarna tot 1930 als archeologisch museum gebruikt, toen de Amerikaanse school voor klassieke studies in Athene opgravingen begon in de oude Agora ernaast.

Bekijk foto's Theseion Athene


Theseion Athene

Beoordeel Theseion Athene (Attica) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Theseion Athene? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.

Lees 0X reviews:

Attica: Waar ligt Theseion Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Theseion Athene


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Theseion Athene geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Romeins forum Athene vakantie
Romeins forum Athene vakantie
Anafiotika Athene vakantie
Anafiotika Athene vakantie
Zappeion Megaron  vakantie
Zappeion Megaron vakantie
Zeus Olympius vakantie
Zeus Olympius vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021