Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Theseion Athene

Theseion Athene - Tempel van Hephaestus


Theseion - Tempel van Hephaestus. Bovenop de Agoraios Kolonos-heuvel, naast de oude Agora van Athene, staat de tempel van Hephaestus, algemeen bekend als Theseion. Het is een van de best bewaarde tempels uit de oudheid, mede doordat hij werd omgevormd tot een christelijke kerk. Volgens de Griekse reiziger uit de oudheid Pafsanias, werden in deze tempel twee goden gezamenlijk aanbeden: de god Hephaestus, beschermer van alle metaalbewerkers en de godin Athena Ergani, die alle pottenbakkers en de huisnijverheid beschermde.

De identificatie van deze tempel als Hephaesteion (plaats van aanbidding van de god Hephaestus) wordt bewezen door de opgravingen en onderzoeken die in de wijde omgeving van de heuvel metaalwerkplaatsen aan het licht brachten. Hierdoor werden eerdere meningen teniet gedaan, want sommigen beweerden dat de tempel gewijd was aan Theseus, Hercules of Aris. De tempel is waarschijnlijk tussen 460 en 420 voor Christus gebouwd door een nog onbekende architect.

Theseion Athene
Theseion Athene

Het hele gebouw, van de stenen sokkel tot het dak, was gemaakt van marmer dat werd geproduceerd in de steengroeven van de berg Pendeli (in Attica), terwijl de architectonische sculpturen die de tempel versierden van marmer waren dat werd geproduceerd in de steengroeven op het eiland Paros. De tempel beschikte over een pronaos (voorkamer) en een opisthodomos (achterdeel). Aan de buitenkant was de tempel omgeven door een Dorische colonnade met zes zuilen aan de korte zijde en dertien zuilen aan de lange zijde.

In de zevende eeuw na Christus werd de tempel omgevormd tot een kerk, gewijd aan Agios Georgios Akamas. De tempel werd als kerk gebruikt tot de bevrijding van Griekenland van de Turkse bezetting. Tijdens de 18e eeuw werden veel vooraanstaande protestanten, die in Athene stierven, in het gebouw bijgezet, terwijl het in 1834 de ceremonie organiseerde voor de eerste ontvangst van koning Otto. Om die reden werd de tempel daarna tot 1930 als archeologisch museum gebruikt, toen de Amerikaanse school voor klassieke studies in Athene begon met opgravingen in de oude Agora ernaast.

Bekijk foto's Theseion Athene
Griekse spullen bestellen

Attica: Waar ligt Theseion Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Theseion Athene


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Theseion Athene geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Akropolis museum vakantie
Akropolis museum vakantie
Athene vakantie
Athene vakantie
Parlement en Syntagma plein vakantie
Parlement en Syntagma plein vakantie
Likavitos vakantie
Likavitos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Het weer in Athene

vrijdag
Weer en klimaat Theseion Athene
28°C

zaterdag
Weer en klimaat Theseion Athene
28°C

zondag
Weer en klimaat Theseion Athene
26°C

maandag
Weer en klimaat Theseion Athene
27°C

dinsdag
Weer en klimaat Theseion Athene
27°C

woensdag
Weer en klimaat Theseion Athene
26°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024