Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Arios Pagos Athene

Arios Pagos Athene - het hoogste gerechtshof in de oudheid


Arios Pagos Athene. Ten westen van de Akropolis in in Athene bevinden zich de Arios Pagos, de Philopapou heuvel en Pnyx. Deze zijn gemakkelijk te bereiken via de noordelijke kant (via Monastiraki) en de Apostolou Pavlou straat of langs het zuiden en de Dionysiou Aeropagitou straat. Kenmerk van deze plaatsen is dat ze in een groene omgeving liggen.

De Arios Pagos was in de oudheid het hoogste Atheense gerechtshof

De Arios Pagos was in de oudheid het hoogste Atheense gerechtshof en deze vergaderde op een kleine rotsheuvel ten westen van de Akropolis. Hier vonden dus juridische en politieke vergaderingen plaats, het is eigenlijk het oudste gerechtshof en dit werd zeer gerespecteerd in het oude Athene. In de beginperiode was dit ook de zetel van het eerste aristocratische parlement (in de 5e eeuw voor Christus) maar later werd het alleen als gerechtshof gebruikt. Vanaf deze rots sprak in de eerste eeuw na Christus (jaar 51) apostel Paulus de Atheners toe over Christus. Zijn preek heeft indruk gemaakt op de vooraanstaande Athener, Dionysios Aeropagitis (Dionysius de Areopagiet). Hij was rechter van de Atheense rechtbank 'de Aeropaag'. Dionysios Areopagitis is de huidige patroonheilige van Athene, die volgens de traditie de eerste bisschop van de stad was. 

Arios Pagos Athene
Arios Pagos naast de Akropolis in Athene

Arios Pagos, dat ook Areopagos wordt genoemd, ligt op een 115 meter hoge rots die je via een uitgehouwen trap kunt beklimmen. De naam heeft de rots de danken aan de Griekse God Ares. Vanaf deze rots heb je een zeer mooi uitzicht op onder andere de Oude Agora.

Bekijk foto's Arios Pagos AtheneGeschiedenis Arios Pagos

Tijdens de "laat-Romeinse periode", 4e tot 6e eeuw n.Chr., werden op de noordelijke helling van de heuvel en bovenop de oude gebouwen uit de klassieke tijd, vier luxueuze villa's gebouwd die waarschijnlijk aan sofisten toebehoorden en als filosofische scholen functioneerden.

In het midden van de 16e eeuw werd op de top van de heuvel een christelijke kerk gebouwd ter ere van Dionysios Aeropagitis, die driebeukig was in de stijl van een basiliek met een centrale boog. Waarschijnlijk is deze kerk in 1601 verwoest door een zware aardbeving. In het noordwesten van deze kerk was er een Metropolische instelling dat een bijzondere prestige had en die tot de 17e eeuw in stand werd gehouden. Dit was een gebouw van twee verdiepingen met veel kamers op het erf waarin pakhuizen en zelfs druivenpersen waren. Deze gebouwen werden rond 1800 verwoest en tijdens het bewind van koning Otto helemaal verwijderd. Tegenwoordig is Arios Pagos, behalve een heuvel, ook de hoogste rechtbank voor nietigverklaring van het politieke strafrecht van Griekenland.


Griekse spullen bestellen

Attica: Waar ligt Arios Pagos Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Arios Pagos Athene


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Arios Pagos Athene geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Oude Markt Athene vakantie
Oude Markt Athene vakantie
Akropolis museum vakantie
Akropolis museum vakantie
Monastiraki Athene vakantie
Monastiraki Athene vakantie
Parlement en Syntagma plein vakantie
Parlement en Syntagma plein vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Het weer in Athene

zaterdag
Weer en klimaat Arios Pagos Athene
25°C

zondag
Weer en klimaat Arios Pagos Athene
28°C

maandag
Weer en klimaat Arios Pagos Athene
28°C

dinsdag
Weer en klimaat Arios Pagos Athene
28°C

woensdag
Weer en klimaat Arios Pagos Athene
29°C

donderdag
Weer en klimaat Arios Pagos Athene
29°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024