Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Arios Pagos Athene

Arios Pagos Athene - het hoogste gerechtshof in de oudheid

Arios Pagos Athene. Ten westen van de Akropolis in Athene bevinden zich de Arios Pagos, de Philopapou heuvel en Pnyx. Deze zijn gemakkelijk te bereiken via de noordelijke kant (via Monastiraki) en de Apostolou Pavlou straat of langs het zuiden en de Dionysiou Aeropagitou straat. Kenmerk van deze plaatsen is dat ze in een groene omgeving liggen.

De Arios Pagos was in de oudheid het hoogste Atheense gerechtshof en deze vergaderde op een kleine rotsheuvel ten westen van de Akropolis. Hier vonden dus juridische en politieke vergaderingen plaats, het is eigenlijk het oudste gerechtshof en deze werd zeer gerespecteerd in het oude Athene. In de beginperiode was dit ook de zetel van het eerste aristocratische parlement (in de 5e eeuw voor Christus) maar later werd het alleen als gerechtshof gebruikt. Vanaf deze rots sprak in de eerste eeuw na Christus (jaar 51) Apostel Paulus de Atheners toe over Christus.

Arios Pagos, dat ook Areopagos wordt genoemd, ligt op een 115 meter hoge rots waar je via een uitgehouwen trap kunt klimmen. De naam heeft de rots de danken aan de Griekse God Ares. Vanaf deze rots heeft u een zeer mooi uitzicht naar o.a. de Oude Agora.

Bekijk foto's Arios Pagos AtheneLink Athene:


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Piraeus vakantie
Piraeus vakantie
Zappeion Megaron  vakantie
Zappeion Megaron vakantie
Plaka Athene vakantie
Plaka Athene vakantie
Zeus Olympius vakantie
Zeus Olympius vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Arios Pagos Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Arios Pagos AtheneGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020