Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Lavrio - klein stadje in het zuidoosten van Attica

Lavrio is een klein stadje en de derde grootste passagiershaven van het departement Attica. Het ligt aan de zuidoostkust van Attica, vanaf hier vertrekken boten naar diverse eilanden in de Egeïsche zee. Een deel van de stad is zeer traditioneel want er zijn tal van mooie monumentale gebouwen.

Lavrio, klein stadje en de derde grootste haven van Attica

Lavrio heeft een lange geschiedenis die vanaf de oudheid begint. Hier werd o.a. zilver gewonnen, daardoor was het een belangrijke bron van inkomsten voor de stadstaat Athene. Met het zilver werden munten geproduceerd en zo werd de Atheense vloot gefinancierd. Door de eeuwen heen tot aan de moderne tijden is het een belangrijk industrieel centrum gebleven vanwege de bekende mijnen in de regio. De mijnen zijn pas sinds 1989 gesloten en dat had als gevolg dat inwoners van Lavrio naar Athene gingen verhuizen.
 

Haven Lavrio
Haven Lavrio

Lavrio is een leuk stadje. Het heeft mooie neoklassieke gebouwen en er is het bos van Kyprianou of "Finikodasos". In de buurt van de haven van Lavrio zijn verschillende stranden. Op de route van Lavrio tot Charakas zijn de stranden van Pounta-Zeza, Port of Pasha (Poseidonia) en Vamvakousis en op de route van Lavrio tot Keratea liggen de stranden Nisaki, Thoriko, Kalopigado en Daskalio.

Bekijk foto's Lavrio
Attica: Waar ligt Lavrio?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Lavrio


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Akropolis museum vakantie
Akropolis museum vakantie
Akropolis Athene vakantie
Akropolis Athene vakantie
Plaka Athene vakantie
Plaka Athene vakantie
Piraeus vakantie
Piraeus vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C
Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021