Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Ios stad


Ios stad - Ios (Griekenland)

Ios stad, ook wel Chora genoemd, is de hoofdstad van het eiland Ios. Het is eigenlijk een groot dorp dat op een heuvel, in het westen van het eiland, is gebouwd. Het is een typisch Cycladen dorp, met witte huisje die blauwe raamkozijnen en deuren hebben. Overal zie je witte Griekse kerken met hun karakteristieke blauwe koepels.

De belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad is het kasteel, ook wel Kastro genaamd. Op de top van de heuvel bevindt zich de kerk van Agios Nikolaos en daar rondom de ruïnes van het middeleeuwse kasteel dat gebouwd werd aan het einde van de 14e eeuw.

In het dorp zijn meerdere oude windmolens te zien en een wandeling door de smalle traditionele steegjes is een aangename ervaring. Er zijn leuke restaurants en bars en zelfs discotheken. Ios stad verandert in de nacht in een groot partycentrum. In de toeristische winkeltjes kan je allerlei souvenirs vinden.

Het is leuk om tot de top van de heuvel te wandelen, want vanaf hierboven heb je een fantastisch uitzicht over de zee, je ziet o.a. de eilanden Santorini en Sikinos en over een groot deel van centraal Ios.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Ios stad - Ios stad in beeld

Koumbara Beach bar Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 408 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 492 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 467 - Foto van De Griekse Gids Tzamaria beach Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 446 - Foto van De Griekse Gids Koumbara Beach bar Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 431 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 470 - Foto van De Griekse Gids Koumbara Beach Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 432 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 137 - Foto van De Griekse Gids Pavezzo apartments Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 400 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ios stad»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Ios stad
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Ios: Waar ligt Ios stad?

De kaart / landkaart van Ios