Ios stad (Ios)

Ios stad, ook wel Chora genoemd, is de hoofdstad van het eiland Ios. Het is eigenlijk een groot dorp dat op een heuvel, in het westen van het eiland, is gebouwd. Het is een typisch Cycladen dorp, met witte huisje die blauwe raamkozijnen en deuren hebben. Overal zie je witte Griekse kerken met hun karakteristieke blauwe koepels.

De belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad is het kasteel, ook wel Kastro genaamd. Op de top van de heuvel bevindt zich de kerk van Agios Nikolaos en daar rondom de ruïnes van het middeleeuwse kasteel dat gebouwd werd aan het einde van de 14e eeuw.

In het dorp zijn meerdere oude windmolens te zien en een wandeling door de smalle traditionele steegjes is een aangename ervaring. Er zijn leuke restaurants en bars en zelfs discotheken. Ios stad verandert in de nacht in een groot partycentrum. In de toeristische winkeltjes kan je allerlei souvenirs vinden.

Het is leuk om tot de top van de heuvel te wandelen, want vanaf hierboven heb je een fantastisch uitzicht over de zee, je ziet o.a. de eilanden Santorini en Sikinos en over een groot deel van centraal Ios.

Foto's Ios stad - Ios stad in beeld

Tzamaria beach Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 443 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 456 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 489 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 75 - Foto van De Griekse Gids Koumbara Beach bar Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 412 - Foto van De Griekse Gids Omgeving Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 227 - Foto van De Griekse Gids Aankomst aan de haven van Chios stad - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 498 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht over Ios stad | Eiland Ios | De Griekse Gids - Foto van N.E. van Wageningen Doorkijk haven Chios stad - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 90 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 86 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ios stad»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Ios

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Ios: Waar ligt Ios stad?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Ios stad


Ios vakanties

Agalia Luxury Suites

Bekijken

Agalia Luxury Suites
Ios
Tzamaria
Ios Pavezzo

Bekijken

Ios Pavezzo
Ios
Ios stad
Athina Villa Ios

Bekijken

Athina Villa Ios

Ios
Kolitsani
Levantes Hotel Ios

Bekijken

Levantes Hotel Ios
Ios
Mylopotas
© De Griekse Gids 2000-2020