Ios stad (Ios)

Ios stad, ook wel Chora genoemd, is de hoofdstad van het eiland Ios. Het is eigenlijk een groot dorp dat op een heuvel, in het westen van het eiland, is gebouwd. Het is een typisch Cycladen dorp, met witte huisje die blauwe raamkozijnen en deuren hebben. Overal zie je witte Griekse kerken met hun karakteristieke blauwe koepels.

De belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad is het kasteel, ook wel Kastro genaamd. Op de top van de heuvel bevindt zich de kerk van Agios Nikolaos en daar rondom de ruïnes van het middeleeuwse kasteel dat gebouwd werd aan het einde van de 14e eeuw.

In het dorp zijn meerdere oude windmolens te zien en een wandeling door de smalle traditionele steegjes is een aangename ervaring. Er zijn leuke restaurants en bars en zelfs discotheken. Ios stad verandert in de nacht in een groot partycentrum. In de toeristische winkeltjes kan je allerlei souvenirs vinden.

Het is leuk om tot de top van de heuvel te wandelen, want vanaf hierboven heb je een fantastisch uitzicht over de zee, je ziet o.a. de eilanden Santorini en Sikinos en over een groot deel van centraal Ios.

Foto's Ios stad - Ios stad in beeld

In Ios stad | Eiland Ios | De Griekse Gids - Foto van N.E. van Wageningen Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 152 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 141 - Foto van De Griekse Gids Skarkos Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 402 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 501 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 496 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 241 - Foto van De Griekse Gids Grecian Castle in Chios stad - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 460 - Foto van De Griekse Gids Omgeving Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 226 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Chios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Tzamaria beach Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 443 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ios stad»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Ios

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Ios: Waar ligt Ios stad?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Ios stad


Ios vakanties

Ios Pavezzo

Bekijken

Ios Pavezzo
Ios
Ios stad
Liostasi Hotel & Suites

Bekijken

Liostasi Hotel & Suites

Ios
Chora Ios
Dionysos Sea Side Resort

Bekijken

Dionysos Sea Side Resort
Ios
Mylopotas
Eilandhoppen Ios & Santorini

Bekijken

Eilandhoppen Ios & Santorini
Ios
Eilandhoppen
© De Griekse Gids 2000-2019