Ios stad (Ios)

Ios stad, ook wel Chora genoemd, is de hoofdstad van het eiland Ios. Het is eigenlijk een groot dorp dat op een heuvel, in het westen van het eiland, is gebouwd. Het is een typisch Cycladen dorp, met witte huisje die blauwe raamkozijnen en deuren hebben. Overal zie je witte Griekse kerken met hun karakteristieke blauwe koepels.

De belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad is het kasteel, ook wel Kastro genaamd. Op de top van de heuvel bevindt zich de kerk van Agios Nikolaos en daar rondom de ruïnes van het middeleeuwse kasteel dat gebouwd werd aan het einde van de 14e eeuw.

In het dorp zijn meerdere oude windmolens te zien en een wandeling door de smalle traditionele steegjes is een aangename ervaring. Er zijn leuke restaurants en bars en zelfs discotheken. Ios stad verandert in de nacht in een groot partycentrum. In de toeristische winkeltjes kan je allerlei souvenirs vinden.

Het is leuk om tot de top van de heuvel te wandelen, want vanaf hierboven heb je een fantastisch uitzicht over de zee, je ziet o.a. de eilanden Santorini en Sikinos en over een groot deel van centraal Ios.

Foto's Ios stad - Ios stad in beeld

Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 142 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 492 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 498 - Foto van De Griekse Gids Koumbara Beach bar Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 411 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 491 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 102 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 128 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 99 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 501 - Foto van De Griekse Gids Koumbara Beach Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 437 - Foto van De Griekse Gids Koumbara Beach Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 432 - Foto van De Griekse Gids Strand Koumbara Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen  foto 403 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ios stad»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Ios

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Ios: Waar ligt Ios stad?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Ios stad


Ios vakanties

Dionysos Sea Side Resort

Bekijken

Dionysos Sea Side Resort
Ios
Mylopotas
Athina Villa Ios

Bekijken

Athina Villa Ios

Ios
Kolitsani
Eilandhoppen Ios & Santorini

Bekijken

Eilandhoppen Ios & Santorini
Ios
Eilandhoppen
Levantes Hotel Ios

Bekijken

Levantes Hotel Ios

Ios
Mylopotas
© De Griekse Gids 2000-2019