Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Plakotos


Plakotos - Ios (Griekenland)

Plakotos is een gebied en tevens de naam van een baai in het noorden van het Griekse eiland Ios. In deze streek liggen een aantal zeer rustige stranden. Aan de overkant zie je het eilandje Iraklia heel dichtbij liggen.

Volgens de Griekse mythologie zou hier de moeder van Homerus geboren zijn en zou Homerus hier zelf begraven zijn. De belangrijkste bezienswaardigheid is echter de plek die men ‘het graf’ van Homerus noemt die op de top van een heuvel ligt. Hier zijn de ruïnes te zien van een vervallen gebouw uit de Hellenistische periode (323 v. Chr. - 30 v. Chr.) Volgens de traditie, was de moeder van Homerus uit Ios afkomstig. Ook wordt in geschriften van Herodotus en Pafsanias vermeld dat hij op Ios zou zijn gestorven en op munten uit de 3e en 4e voor Christus wordt hij afgebeeld. In het tiende boek van de schrijver Stravon staat informatie over de dood en de begrafenis van Homerus op Ios.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Plakotos - Plakotos in beeld

Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 259 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 253 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 257 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 247 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 255 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 252 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 258 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 251 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 245 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 260 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Plakotos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Plakotos
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Ios: Waar ligt Plakotos?

Uitstapjes / Trips vanaf Plakotos
De kaart / landkaart van Ios (©De Griekse Gids)