Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Plakoto

Plakoto Ios - vakantie, informatie en leuke tips

Plakoto is een gebied en tevens de naam van een baai in het noorden van het Griekse eiland Ios. In deze streek liggen een aantal zeer rustige stranden. Aan de overkant zie je heel dichtbij het eilandje Iraklia liggen.

Volgens de Griekse mythologie zou hier de moeder van Homerus geboren zijn en zou Homerus hier zelf begraven zijn. De belangrijkste bezienswaardigheid is echter de plek die men ‘het graf’ van Homerus noemt, op de top van een heuvel. Hier zijn de ruïnes te zien van een vervallen gebouw uit de Hellenistische periode (323 v. Chr. - 30 v. Chr.) Volgens de traditie was de moeder van Homerus uit Ios afkomstig. Ook wordt in geschriften van Herodotus en Pafsanias vermeld dat hij op Ios zou zijn gestorven en op munten uit de 3e en 4e voor Christus wordt afgebeeld. In het tiende boek van de schrijver Stravon staat informatie over de dood en de begrafenis van Homerus op Ios.

Graf Homerus Plakoto
Op deze plek zou Homerus begraven zijn

Onder de heuvel met het graf van Homerus loopt een zandweg naar strand van Plakoto. Het is een zand-kiezelstrand in een kleine baai.

Vakantie naar Ios

Wil je op vakantie naar Ios? Bekijk hier het vakantie overzicht naar Ios. Je kunt je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Ios is o.a. mooi te combineren met Santorini en Folegandros.

Bekijk foto's Plakoto


Plakoto


Beoordeel Plakoto (Ios) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Plakoto? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Ios: Waar ligt Plakoto?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Plakoto


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Plakoto geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Manganari vakantie
Manganari vakantie
Mylopotas vakantie
Mylopotas vakantie
Gialos vakantie
Gialos vakantie
Agia Theodoti vakantie
Agia Theodoti vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Eilandhoppen Ios Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021