Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Plakoto

Plakoto Ios | Informatie, tips en vakanties

Plakoto is een gebied en tevens de naam van een baai in het noorden van het Griekse eiland Ios. In deze streek liggen een aantal zeer rustige stranden. Aan de overkant zie je het eilandje Iraklia heel dichtbij liggen.

Volgens de Griekse mythologie zou hier de moeder van Homerus geboren zijn en zou Homerus hier zelf begraven zijn. De belangrijkste bezienswaardigheid is echter de plek die men ‘het graf’ van Homerus noemt die op de top van een heuvel ligt. Hier zijn de ruïnes te zien van een vervallen gebouw uit de Hellenistische periode (323 v. Chr. - 30 v. Chr.) Volgens de traditie, was de moeder van Homerus uit Ios afkomstig. Ook wordt in geschriften van Herodotus en Pafsanias vermeld dat hij op Ios zou zijn gestorven en op munten uit de 3e en 4e voor Christus wordt hij afgebeeld. In het tiende boek van de schrijver Stravon staat informatie over de dood en de begrafenis van Homerus op Ios.

Graf Homerus Plakoto
Hier zou Homerus begarven zijn

Onder de heuvel met het graf van Homerus loopt en zandweg naar strand van Plakoto. Het is een zand-kiezelstrand in een kleine baai.

Bekijk foto's Plakoto
Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Ios: Waar ligt Plakoto?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van PlakotoGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Eilandhoppen Ios Griekse Gids Reizen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020