Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Plakoto

Plakoto Ios - vakantie, informatie en leuke tips

Plakoto is een gebied en tevens de naam van een baai in het noorden van het Griekse eiland Ios. In deze streek liggen een aantal zeer rustige stranden. Aan de overkant zie je het eilandje Iraklia heel dichtbij liggen.

Volgens de Griekse mythologie zou hier de moeder van Homerus geboren zijn en zou Homerus hier zelf begraven zijn. De belangrijkste bezienswaardigheid is echter de plek die men ‘het graf’ van Homerus noemt die op de top van een heuvel ligt. Hier zijn de ruïnes te zien van een vervallen gebouw uit de Hellenistische periode (323 v. Chr. - 30 v. Chr.) Volgens de traditie, was de moeder van Homerus uit Ios afkomstig. Ook wordt in geschriften van Herodotus en Pafsanias vermeld dat hij op Ios zou zijn gestorven en op munten uit de 3e en 4e voor Christus wordt hij afgebeeld. In het tiende boek van de schrijver Stravon staat informatie over de dood en de begrafenis van Homerus op Ios.

Graf Homerus Plakoto
Op deze plek zou Homerus begraven zijn

Onder de heuvel met het graf van Homerus loopt en zandweg naar strand van Plakoto. Het is een zand-kiezelstrand in een kleine baai.

Vakantie naar Ios

Wil je op vakantie naar Ios? Bekijk hier het vakantie overzicht naar Ios. Je kunt je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Ios is o.a. mooi te combineren met Santorini en Folegandros.

Bekijk foto's Plakoto
Ios: Waar ligt Plakoto?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Plakoto


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Ios stad vakantie
Ios stad vakantie
Agia Theodoti vakantie
Agia Theodoti vakantie
Manganari vakantie
Manganari vakantie
Gialos vakantie
Gialos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C
Eilandhoppen Ios Griekse Gids Reizen Griekse restaurants De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021