Psathi (Ios)

Psathi is een kleine, toeristische badplaats in het westen van eiland Ios, achttien kilometer van Ios stad. Het ligt in de gelijknamige baai, waar een mooi zandstrand is. Op het strand zijn parasols en ligstoelen te huur. Net als Agia Theodoti iets noordelijker, is Psathi uitermate geschikt voor de mensen die niet van al te veel drukte houden. In Psathi is er een lang zandstrand en in de baai daarnaast een kleiner zandstrand. Er zijn enkele hotels en tavernes.

In een rotsachtig gebied, ten westen van Psathi, bevinden zich de ruïnes van het kasteel van Paleokastro dat in de middeleeuwen door de Byzantijnen is gebouwd. In het kasteel bevindt zich het kapelletje van Panagia Paleokastritissa. Met de auto kun je hier niet komen, er is een bergpaadje dat vanaf half de route Agia Theodoti – Psathi naar Paleokastro loopt.

Foto's Psathi - Psathi in beeld

Paleokastro bij Psathi Ios - Cycladen Griekenland foto 325 - Foto van De Griekse Gids Psathi Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 302 - Foto van De Griekse Gids Paleokastro bij Psathi Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 291 - Foto van De Griekse Gids Paleokastro bij Psathi Ios - Cycladen Griekenland foto 326 - Foto van De Griekse Gids Geiten bij Agia Theodoti Ios - Psathi Ios - Cycladen foto 290 - Foto van De Griekse Gids Psathi Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 311 - Foto van De Griekse Gids Paleokastro bij Psathi Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 299 - Foto van De Griekse Gids Psathi Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 314 - Foto van De Griekse Gids Psathi Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 309 - Foto van De Griekse Gids Psathi Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 318 - Foto van De Griekse Gids Psathi Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 305 - Foto van De Griekse Gids Psathi Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 312 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Psathi»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Ios

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Ios: Waar ligt Psathi?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Psathi


Ios vakanties

Dionysos Sea Side Resort

Bekijken

Dionysos Sea Side Resort
Ios
Mylopotas
Ios Pavezzo

Bekijken

Ios Pavezzo
Ios
Ios stad
Liostasi Hotel & Suites

Bekijken

Liostasi Hotel & Suites

Ios
Chora Ios
Agalia Luxury Suites

Bekijken

Agalia Luxury Suites
Ios
Tzamaria
© De Griekse Gids 2000-2019