Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Top 10 to do list vanaf Chania Kreta

Door: Wendy Nikolidakis- De Griekse Gids

Top 10 bezienswaardigheden vanaf Chania Kreta, dit zijn volgens ons de hoogtepunten. Ga je op vakantie naar (de omgeving van) Chania? Dan is er veel te zien en te doen in de omgeving.

Hier onze top 10 to do list in de regio van Chania.
 

1. Balos Beach - Gramvoussa

Balos Beach of Gramvoussa strand ligt erg afgelegen, aan de noordwest kant van het eiland, in het departement Chania. Toch is het zeker de moeite waard om er heen te gaan, want Balos wordt beschouwd als het moosite strand van Kreta. Het is weliswaar bereikbaar met de auto, maar de weg is onverhard, het is een zandweg met veel stenen, die langs berg en zee naar dit paradijsje leidt. Als je met de auto in het hoogseizoen gaat, zorg dan dat je vroeg op pad gaat, zodat je de drukte voor bent. Je kunt er ook met een toerisenboot naartoe.Balos Gramvoussa Kreta
Balos Beach- Gramvoussa
 

Vakanties naar regio Chania Kreta

 

2. Samariakloof

Een absolute must do is de Samariakloof, mits je goed ter been bent, want het is een wandeling van ongeveer 16 km. Je loopt de gehele wandeling bergafwaarts. het is een geweldige ervaring, de natuur is er prachtig. Op sommige plaatsen is de kloof maar vier meter breed met rotswanden van 500 meter hoog.
 

Samaria Kreta
Samariakloof

 

3. Chania stad

Chania is een prachtige stad. Wanneer je in de oude stad komt dan proef je de bijzondere sfeer. De invloeden van allerlei culturen zijn zeer duidelijk zichtbaar. Chania is als het ware een smeltkroes van beschavingen. De mooiste delen van de stad zijn de gebieden aan de Venetiaanse en oude haven en de oude binnenstad die gedeeltelijk binnen de oude Byzantijnse stadsmuur en gedeeltelijk binnen de Venetiaanse stadsmuur ligt. Een wandeling door de smalle, steegjes waar traditionele huizen, monumenten, winkeltjes, cafés en restaurants zijn is leuk. Je ziet lieflijke steegjes met boogjes, trappen en bloemen. Hier staan kleurrijke gebouwen, kleine kerkjes, grote Byzantijnse kerken en minaretten.
 

Chania stad
Chania stad

 

4. Imbroskloof

De Imbros kloof is zeker de moeite waard. Er zijn 4 doorgangen die nog smaller zijn dan in de Samaria kloof. Bij eentje kan je zelfs beide wanden aanraken. Er is een prachtige poort en bovenal de kloof is heerlijk rustig. In het midden zit Manousos, die heeft een lekker glaasje Imbros water voor je (pas op dat is Raki).
 

Imbros kloof Kreta
Imbros kloof

 

5. Loutro

Loutro is een klein vissersdorpje aan de zuidwestkust van Kreta, dat alleen per boot of wandelend te bereiken is. Er zijn in dit dorp dus geen auto's. De witte huizen met blauwe deuren en raamkozijnen geven dit dorpje het typisch Griekse karakter. Loutro is een ideale plaats voor wandelaars. Vanaf Loutro kan je o.a. naar allerlei stranden wandelen zoals Perivolaki en Tinios Stavros. Je kan ook naar de kloof van Aradena wandelen of naar andere rondomliggende dorpen.
 

Loutro Kreta
Loutro

 

Vakanties naar regio Chania Kreta

 

6. Elafonisi

Elafonisi Beach is één van de mooiste stranden van Kreta. Het is een prachtig gebied met zandheuvels, het water tussen het eilandje en de kust is erg ondiep en er liggen hier allerlei schelpen die soms een bepaalde zilverachtige kleur aan het zeewater geven en het zand roze kleuren.

 

Elafonisi
Elafonissi

 

7. Sfakia (Chora Sfakion)

Chora Sfakion is het dorp dat de 'hoofdstad' is van de regio Sfakia. Chora Sfakion ligt 73 kilometer ten zuidoosten van Chania stad en is via de oostelijke berghellingen van de Lefka Ori bereikbaar binnen ongeveer anderhalf uur met de auto. De route naar Chora Sfakion is adembenemend mooi, vooral het laatste stuk, wanneer de Libische zee in het zicht verschijnt en de steile afgronden van de bergen, is onvergetelijk. De mensen van Sfakia staan bekend om hun respect voor oude tradities en ongerepte natuur.

 

Sfakia - Chora Sfakion Kreta

 

8. Frangokastello

Frangokastello is bekend vanwege het kasteel dat zich hier aan het strand bevindt. Het prachtige zandstrand en het ondiepe water zijn hier fantastisch. Mocht je in Frangokastello komen, bestel bij een restaurant de streekspecialiteit "Sfakianes Pites", dat zijn een soort Griekse pannenkoeken gevuld met kaas en met honing er over.
 

Frangokastello
Frangokastello

 

9. Paleochora

Paleochora is een groot dorp aan de zuidwestkust van Kreta. Hoewel het maar 72 kilometer van Chania stad ligt, is er maar liefst anderhalf uur nodig om met de auto hiernaartoe te komen. loont het zeker om deze leuke badplaats te bezoeken. Het dorp ligt gedeeltelijk op een soort schiereiland en aan beide kanten van het schiereiland zijn er stranden.

 


Paleochora

 

10. Kloof van Aradena

Wandelen door de kloof van Aradena kan vanaf het dorp Aradena, er zijn twee bergpaden die je naar beneden leiden. De Aradena-kloof is kleiner dan de Samaria-kloof maar net zo indrukwekkend door de hoge steile wanden en de rijke flora en fauna. Heel opvallend is de ijzeren brug die beide kanten van de kloof verbindt. Het is een brug met houten planken waar auto’s over rijden. Vanaf de brug kan er gebungeejumpt worden. De kloof is hier ongeveer 150 meter diep.

 

Aradena Kreta
Aradena

 


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

10 tips voor als je op Kreta in Rethymnon stad bent
10 tips voor als je op Kreta in Rethymnon stad bent
Spinalonga, het lepra-eiland bij Kreta
Spinalonga, het lepra-eiland bij Kreta
De mooie dorpen van Kreta!
De mooie dorpen van Kreta!
10 tips voor uitstapjes vanaf Agia Galini op Kreta
10 tips voor uitstapjes vanaf Agia Galini op Kreta

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024