Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Chania stad

Chania stad Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Chania stad. Chania is een prachtige stad op Kreta die, als je er eenmaal geweest bent, in je geheugen gegrift zal blijven. Het is één van de meest pittoreske en gezellige plekken van Kreta. Chania is de tweede stad wat betreft aantal inwoners op Kreta en ligt in het noordwesten van het eiland. Er wonen iets meer dan 100.000 mensen.

"In Chania-stad proef je een bijzonder sfeer door de invloeden van vele culturen."

De invloeden van allerlei culturen zijn zeer duidelijk zichtbaar, Chania is als het ware een smeltkroes van beschavingen. De mooiste delen van de stad zijn de gebieden aan de Venetiaanse en oude haven en de oude binnenstad die gedeeltelijk binnen de oude Byzantijnse stadsmuur en gedeeltelijk binnen de Venetiaanse stadsmuur ligt. Veel toeristen bezoeken de stad. Het zijn vaak dagjesmensen die uit de toeristische kustplaatsen rond de stad komen zoals Agia Marina, Platanias en Georgioupolis. Ook toeristen van grote cruiseschepen, die in de haven van Souda aanmeren, bezoeken Chania stad.

Chania-stad Kreta
Chania-stad Kreta

Een wandeling door de smalle, ouderwetse steegjes waar traditionele huizen, monumenten, winkeltjes, cafés en restaurants zijn is leuk. Je ziet lieflijke steegjes met boogjes, trappen en bloemen. Hier staan kleurrijke gebouwen, kleine kerkjes, grote Byzantijnse kerken en minaretten.

De Venetianen en de Ottomanen hebben hier voet aan wal gezet en dat zie je terug in vele gebouwen, oude badplaatsen en moskeeën, die tegenwoordig tot musea of winkels zijn omgetoverd.

Chania-stad Kreta
Straatje in Chania stad

Top 10 bezienswaardigheden vanaf Chania Kreta, dit zijn volgens ons de hoogtepunten. Ga je op vakantie naar (de omgeving van) Chania? Dan is er veel te zien en te doen in de omgeving. Bekijk de top 10 to do list vanaf Chania>

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in Chania Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk hier dan het vakantieoverzicht naar Chania. Je kunt ook je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken.

Bekijk foto's Chania stadLuchtvideo Chania stad (4K - HD kwaliteit)

Gezellig Chania stad

De terrasjes aan de kade zijn erg gezellig. Hier genieten de mensen van de kleurrijke haven. Het Venizelos plein aan de oude haven is één van de populairste plaatsen in Chania-stad. Aan deze haven bevinden zich meerdere terrasjes waar allerlei taverna’s en restaurants hun specialiteiten verkopen. Een lekker broodje gyros, een koude frappé: het is hier allemaal te krijgen. De fleurige gebouwen aan de haven zijn fascinerende plaatjes en verwijzen naar andere tijden. Oude traditionele gebouwen en herenhuizen laten zien dat Chania in het verleden een welvarende stad was.

Chania stad
Chania-stad Kreta

Aan de Venetiaanse haven staan de “Neoria”, dat zijn de Venetiaanse scheepswerven uit de veertiende tot de zestiende eeuw. De Venetiaanse haven is tegenwoordig de plek waar zeilboten en vissersboten aanmeren. Aan de ingang van de havens staat aan één kant het fort Firka en aan de andere kant de beroemde vuurtoren van Chania. In de stad zijn vele historische monumenten met een hoge historische en culturele waarde.

In Chania stad zie je duidelijk de invloeden van verschillende religies die hun sporen hebben achtergelaten. Zo is er de Heilige Salvador kerk van de Franciscus Monniken uit 15e eeuw, de synagoge in de oude Joodse buurt en de moskee van Kiuchouk Hasan Pasha uit 1645 aan de Venetiaanse haven. Op de overdekte markt, de “Agora’ die in 1913 is gebouwd, bevinden zich meer dan zeventig winkeltjes waar vooral lokale producten verkocht worden.

Filmpje over Chania stad

Videofilm (vakantiefilm) over Chania stad - © De Griekse Gids

Overzicht tips / bezienswaardigheden in Chania stad

  • De prachtige Venetiaanse haven met de vuurtoren in het fort Firkas uit 1629.
  • De prachtige gebouwen, parken en pleinen. In het oude centrum zijn Venetiaanse, Turkse en Joodse wijken, die allen een eigen sfeer hebben. Eén van de belangrijkste gebouwen is het pand waarin het archeologisch museum van Chania gevestigd is.
  • De pittoreske straatjes met sfeervolle restaurantjes.
  • De populaire badplaatsen bij de stad, zoals de stranden van Kato Stalos, Platanias en Agia Marina

Bezienswaardigheden in de regio rond Chania stad


Griekse spullen bestellen

Chania Kreta: Waar ligt Chania stad?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Chania stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Chania stad

angelique westhovens
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 9 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 10

Toelichting Chania stad:

Twee keer geweest. Chania verveelt niet. Met zijn prachtige straatjes en gezellige haven. Eten in faka restaurant net achter de haven. De busverbindingen zijn heel goed. Ook hier kom ik graag nog eens terug.


MIMS17
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 7 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 8

Toelichting Chania stad:
Chania is super gezellig ! Heel mooie gebouwen/huizen met zichtbare Venetiaanse of Ottomaanse invloed. Vanuit Chania kan men gemakkelijk het westelijke, minder toeristische deel van Creta bezoeken, maar ook het meer centrale gedeelte. Bij elk bezoek aan Creta gaan we een keertje naar Chania !


Ben je zelf ooit naar Chania stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Elafonisi vakantie
Elafonisi vakantie
Samariakloof vakantie
Samariakloof vakantie
Kalives vakantie
Kalives vakantie
Agia Marina vakantie
Agia Marina vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Chania stad Chania Kreta

zondag
Weer en klimaat Chania stad
22°C

maandag
Weer en klimaat Chania stad
26°C

dinsdag
Weer en klimaat Chania stad
29°C

woensdag
Weer en klimaat Chania stad
23°C

donderdag
Weer en klimaat Chania stad
22°C

vrijdag
Weer en klimaat Chania stad
22°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024