Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Agia Roumeli

Agia Roumeli Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

AGIA ROUMELI. Agia Roumeli is het dorpje aan het einde van de Samaria kloof op Kreta, ten zuiden van de Witte Bergen (Lefka Ori) in het departement Chania. Het ligt in het midden van de ruige Kretenzer natuur, met steile rotsen en bergen aan de Libische zee. Agia Roumeli is een gemoedelijk dorp ten zuiden van de Samaria kloof dat alleen te voet of per boot bereikbaar is. Er is een bootverbinding met o.a. Sfakia, Loutro, Sougia en Paleochora.

Wanneer je de “lazy route” van de Samariakloof wilt doen neem je vanaf bijv. Chora Sfakion (Sfakia) de boot naar Agia Roumeli, wat het eindpunt van de kloof is. Vanaf hier wandel je dan ongeveer vijf kilometer naar de Samariakloof .

"Agia Roumeli is het dorp aan het einde van de Samaria Kloof op Kreta."

Er zijn in Agia Roumeli tavernes, cafés en twee minimartktjes, deze hebben het vooral in de zomer erg druk, wanneer de toeristen komen. Wandelaars die alleen een kort stuk van de Samaria kloof willen lopen, starten in Agia Roumeli.

In Agia Roumeli is een klein haventje, een deel van het strand bestaat uit grote keien en het middelste deel uit fijne kiezels, het water is hier zeer schoon. Op ongeveer een half uur wandelen bevindt zich het smalste punt van de Samaria kloof en die is zeker de moeite waard om met eigen ogen te zien.

Agia Roumeli bij Samaria Kreta
Agia Roumeli bij Samaria Kreta

Vakantie

Wil je tijdens je vakantie op Kreta  het dorp Agia Roumeli en de Samaria kloof bezoeken en zoek je een goed hotel of appartement in de omgeving? Bekijk dan ons vakantieoverzicht naar de regio Chania op Kreta.

Bekijk foto's Agia Roumeli


Agia Roumeli


Beoordeel Agia Roumeli (Chania Kreta) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Agia Roumeli? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:


7.0

Informatie en tips

  • Er zijn bootverbindingen van en naar Agia Roumeli met Sfakia, Loutro, Sougia en Paleochora.
  • Agia Roumeli is gebouwd op de plaats waar de antieke stad “Tarra” lag. Tijdens de Romeinse bezetting was Tarra een onafhankelijke, zelfstandige stad die eigen munten had en grote tempels. Aan het einde van de kloof kan je de resten zien van een oude tempel die gewijd was aan de Griekse God Apollon of aan de Griekse Godin Artemis.
  • In de omgeving bevinden zich ook diverse Byzantijnse kerken uit de 15e en de 16e eeuw. Volgens volksverhalen zou de Apostel Paulus hier het Christendom hebben verkondigd en vele mensen hebben gedoopt.
  • Agia Roumeli speelde een belangrijke rol tijdens de volksopstanden tegen de Turken in de 19e eeuw. Vanaf hier vluchtte In mei 1941, toen de Duitsers Kreta binnenvielen, de toenmalige Griekse regering en de toenmalige Koning Georgios naar Egypte.
  • In Agia Roumeli, waar ongeveer 100 inwoners wonen, is een aantal kamers te huur en er is ook een hotel dat toepasselijk “Agia Roumeli” heet.

Chania Kreta: Waar ligt Agia Roumeli?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Agia Roumeli


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Lees beoordelingen - reviews Agia Roumeli

Jodi
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 5 - Kindvriendelijk: 5 - Cultuur: 8 - Stranden: 8 - Omgeving: 9

Toelichting Agia Roumeli:
Agia Roumeli is het dorpje aan het einde van de Samariakloof. Vanuit hier kan men de boot nemen richting Sfakia.


Ben je zelf ooit naar Agia Roumeli geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Balos beach vakantie
Balos beach vakantie
Seitan Limania vakantie
Seitan Limania vakantie
Kalives vakantie
Kalives vakantie
Samariakloof vakantie
Samariakloof vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021