Sfakia (Chania Kreta)

SFAKIA (Chora Sfakion). Sfakia is een bergachtig gebied dat in het zuidwesten van Kreta in het departement Chania ligt. Sfakia omvat o.a. de zuidelijke kant van de Lefka Ori (de Witte bergen). Het is een vrijwel onaangetast gebied met hoge bergen, bergkloven, hoogvlaktes en een ruige kustlijn. De naam Sfakia is afkomstig uit het oude Griekse woord “Sfax”, dat bergkloof betekent.

Chora Sfakion is het dorp dat de 'hoofdstad' is van de regio Sfakia. De mensen van Sfakia staan bekend om hun respect voor oude tradities en ongerepte natuur. Deze mensen staan tevens in Griekenland bekend als het volk dat zich niet onderwerpt. Tijdens de Turkse bezetting hebben de Turken Sfakia met grote moeite kunnen bezetten en dat pas na 1770 en de revolutie van Daskalogiannis.

Chora Sfakion ligt 73 kilometer ten zuidoosten van Chania stad en is via de oostelijke berghellingen van de Lefka Ori bereikbaar binnen ongeveer anderhalf uur met de auto. De route naar Chora Sfakion is adembenemend mooi, vooral het laatste stuk, wanneer de Libische zee in het zicht verschijnt en de steile afgronden van de bergen, is onvergetelijk.

Hoewel Chora Sfakion altijd al een conservatief dorp was, heeft het door de komst van het toerisme een aantal veranderingen meegemaakt. Er zijn restaurants en taverna’s bij gekomen, souvenirwinkeltjes, daarnaast zijn er heel wat hotels bijgebouwd. Toerisme is een belangrijk rol gaan spelen in de maatschappij en velen verdienen nu hun brood doormiddel van het toerisme. In Chora Sfakion , waar tegenwoordig ongeveer 300 vaste inwoners wonen, is er een klein haventje. Hier zul je vissersbootjes en passagiersboten zien. De passagiersboten varen vanaf hier naar o.a. Loutro, Agia Roumeli (het begin/einde van de Samaria kloof in het zuiden), Sougia, Paleochora en naar het eilandje Gavdos.

Foto's Sfakia - Sfakia in beeld

Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Sfakia (Chora Sfakion) | Chania Kreta | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Sfakia (Chora Sfakion) | Chania Kreta | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Sfakia»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;


Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Sfakia?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Sfakia


Chania Kreta vakanties

Hotel Delfina Beach

Bekijken

Hotel Delfina Beach
Chania Kreta
Georgioupolis
Hotel Solimar White Pearl - adults only

Bekijken

Hotel Solimar White Pearl - adults only
Chania Kreta
Chania
Nicolas Hotel

Bekijken

Nicolas Hotel
Chania Kreta
Georgioupolis
Panorama

Bekijken

Panorama
Chania Kreta
Chania
© De Griekse Gids 2000-2020