Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kissamos

Kissamos Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Kissamos (Kastelli). Kissamos, ook wel genaamd Kastelli, ligt in het noordwesten van Kreta, 38 kilometer van Chania stad (ongeveer 40 minuten met de auto) en het is de hoofdstad van de provincie Kissamos. Het is een rustig stadje aan zee, aan de baai van Kissamos. Het heeft een boulevard waar zich allerlei cafés en taverna’s bevinden. Het ligt in het midden van olijf- en druivengaarden en de meeste inwoners zijn landbouwers.

"Vanuit Kissamos vertrekken in de zomer boten naar Balos beach."

Er komen niet zoveel toeristen in Kissamos, de meest toeristische trekpleisters in de omgeving zijn de plaatsen Nopigia en Drapanias. Er zijn wel winkeltjes, een paar hotels en pensions om te verblijven en het kan als uitvalsbasis dienen om de hele streek te ontdekken. Vanaf het haventje vertrekken in de zomer dagelijks boten naar de mooie en bijzondere stranden van Balos Beach en Gramvoussa.

Kissamos Kreta
De boot naar Balos vanaf Kissamos

De resten van het Romeinse Kissamos liggen onder de tegenwoordige bebouwing. Het antieke Kissamos was een welgestelde stad met een eigen munt. Toen de Venetianen Kreta veroverden hebben zij in Kissamos een kasteel gebouwd en zij veranderden de naam van het stadje in "Kastelli di Kissamos". Pas in 1966 werd er besloten de stad haar oude naam “Kissamos” weer terug te geven, maar mensen uit omgeving noemen de plaats soms nog steeds Kastelli, of Kissamos-Kastelli.

Vanaf de haven van Kissamos, de meest westelijke haven van Kreta, is er een directe bootverbinding met o.a. Kalamata en Gythion (Peloponnesos) en met de eilanden Kithyra en Antikythira. In de zomermaanden zijn er dagcruises naar het noordwesten van het eiland naar het strand Balos en de eilandjes van Gramvousa. In Kissamos wonen tegenwoordig ongeveer 4000 inwoners.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn: allerlei ruïnes uit de Romeinse periode en het archeologisch museum van Kissamos. Ook zeer interessant is de traditionele straat Skalidi waar allerlei leuke winkeltjes en cafeetjes zijn. Dit was vroeger de oude agora (oude markt) en het oude centrum van de stad dat zijn traditionele stijl tot de dag van vandaag helemaal heeft behouden.

Vakantie 

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive vakantie te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Bekijk foto's Kissamos
Griekse spullen bestellen

Chania Kreta: Waar ligt Kissamos?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Kissamos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Kissamos

Carina Troost
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 9 - Uitgaan: 9 - Kindvriendelijk: 8 - Cultuur: 5 - Stranden: 9 - Omgeving: 8

Toelichting Kissamos:
Opvallend is het nieuwe restaurant Skasiarchio (vertaling:de spijbelaar) aan een pleintje midden in Kissamos. Het restaurant wordt gerund door twee enthousiaste broers; Mpampis en Giannis Scouromalli. Leuke, gevarieerde menukaart met kleine goede hapjes, alles vers! Het restaurant valt op door de originele aankleding; plafond als groen schoolbord met wiskundige formules met krijt geschreven, boekenkasten, telramen en allerlei schoolse attributen. De leuningen van de stoeltjes zijn scheef...heel origineel en een goede, ontspannen, griekse gastvrije sfeer. Aanrader!


Willy Meersman
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 7 - Stranden: 8 - Omgeving: 10

Toelichting Kissamos:
Een van de prachtige, gezellige en vriendelijke plaatsje op Kreta.Een vertrekpunt voor de prachtige westkant te bezoeken.


Ben je zelf ooit naar Kissamos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Kalives vakantie
Kalives vakantie
Agia Marina vakantie
Agia Marina vakantie
Platanias vakantie
Platanias vakantie
Chania stad vakantie
Chania stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Kissamos Chania Kreta

maandag
Weer en klimaat Kissamos
22°C

dinsdag
Weer en klimaat Kissamos
25°C

woensdag
Weer en klimaat Kissamos
25°C

donderdag
Weer en klimaat Kissamos
25°C

vrijdag
Weer en klimaat Kissamos
25°C

zaterdag
Weer en klimaat Kissamos
26°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024