Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Elafonisi

Elafonisi

Elafonisi of Elafonissi ligt in het departement Chania aan de meest zuidwestelijke kant van Kreta. Wanneer je op Kreta bent en je huurt een auto of scooter dan kun je van Chania stad over de kronkelende smalle weg de bergen intrekken richting de zuidwest kust, dan kom je bij Elafonisi. Elafonisi ligt 73 kilometer van Chania stad. Het is een klein eilandje op ongeveer 150 meter van de kust. Zowel op het eilandje als op het vasteland zijn prachtige stranden die Elafonisi genoemd worden.

Is Elafonisi het mooiste strand van Kreta?

Elafonisi beach (Elafonissi) is zeker één van de mooiste stranden van Kreta. Velen vinden dit het mooiste strand van Kreta, het is een beetje vergelijkbaar met Balos en Gramvoussa. Elafonisi ligt in een gebied met zandheuvels, het water tussen het eilandje en de kust is erg ondiep en er liggen hier allerlei schelpen die soms een bepaalde zilverachtige kleur aan het zeewater geven en het zand roze kleuren. Aan de kant van het vasteland is een groot cederbos dat tot aan het strand komt. Hier bevindt zich ook een grote parkeerplaats voor auto’s.

Luchtvideo Elafonisi Kreta

Elafonisi video

Vakantie naar Elafonisi

Wil je een heerlijke vakantie in de buurt van Elafonissi op Kreta meemaken? We kennen de leuke adresjes! Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak op Kreta en in Elafonissi geweest en kennen de omgeving goed. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Elafonisi - Elafonisi in beeld

Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 108 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 100 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 148 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 38 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 48 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 133 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Zandstrand Elafonisi (Elafonissi) | Chania Kreta | Foto 73 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 89 - Foto van De Griekse Gids Zandstrand Elafonisi (Elafonissi) | Chania Kreta | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Elafonisi»

Geschiedenis van Elafonisi

In Elafonisi zijn een aantal belangrijke historische gebeurtenissen gebeurd in het verleden; In 1824 vond hier een groot drama plaats, de Turken vermoorden toen alle dorpelingen die naar het eilandje gevlucht waren. Een monument ter nagedachtenis van de vermoorde dorpelingen is op het eiland te zien. Ook is er monument ter nagedachtenis van de drenkelingen van het Oostenrijkse schip Imperatrix uit 1907 te zien. Imperatrix was een passagiers- en vrachtschip dat vanaf Trieste naar Yemen en Bombay via het kanaal Suez reisde. Op 22 mei 1907 botste het tegen de rotsen van Elafonisi en kapseisde. 40 van de 140 passagiers overleefden dit ongeluk niet, de overigen werden gered door de monniken van het klooster Chrisoskalitisa.

Bezienswaardigheden bij Elafonisi

Het strand zelf is natuurlijk al een bezienswaardigheid op zich, maar er is nog meer te zien in de omgeving van Elafonisi.

Klooster Chrisoskalitisa bij Elafonisi
Het klooster van Chrisoskalitisa, ligt 5 kilometer ten noorden van Elafonisi. De naam heeft dit klooster gekregen vanwege de 90 treden (skala) die de trap heeft en waarvan men beweerd dat de “echte” gelovigen een gouden trede (= Chrisi Skala, vandaar Chrisoskalitisa) zien wanneer ze de trap belopen. Het klooster is op de top van een rots gebouwd, vanaf hierboven is er een uitstekend uitzicht naar de hele omgeving.

Tip voor een bezoek aan Elafonisi
Sta vroeg op en zorg dat je vroeg op het strand van Elafonisi bent, want in het zomerseizoen is het razend druk op dit mooie, witte zandstrand. Om mooie foto's te maken en te genieten van de schoonheid van het strand en het eilandje heb je de meeste kans op succes en plezier als je er heel vroeg in de morgen bent.


Gemiddelde temperaturen Elafonisi Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Elafonisi?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Elafonisi


© De Griekse Gids 2000-2020