Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Elafonisi


Elafonisi - Chania Kreta (Griekenland)

ELAFONISI - ELAFONISSI. Elafonissi is één van de mooiste stranden van Kreta. Wanneer je op Kreta met de auto, bus of scooter van Chania stad komt en over de kronkelende smalle weg de bergen in trekt richting de zuidwest kust, dan kom je bij Elafonisi (73 kilometer van Chania stad). Elafonisi is een klein eilandje op ongeveer 150 meter van de kust. Zowel op het eilandje als op het vasteland zijn prachtige stranden. Velen vinden dit de mooiste stranden van Kreta. Het is een gebied met zandheuvels, het water tussen het eilandje en de kust is erg ondiep en er liggen hier allerlei schelpen die soms een bepaalde zilverachtige kleur aan het zeewater geven en het zand roze kleuren. Aan de kant van het vasteland is een groot cederbos dat tot aan het strand komt. Hier bevindt zich ook een grote parkeerplaats voor auto’s.

In Elafonisi zijn een aantal belangrijke historische gebeurtenissen gebeurd in het verleden; In 1824 vond hier een groot drama plaats, de Turken vermoorden toen alle dorpelingen die naar het eilandje gevlucht waren. Een monument ter nagedachtenis van de vermoorde dorpelingen is op het eiland te zien. Ook is er monument ter nagedachtenis van de drenkelingen van het Oostenrijkse schip Imperatrix uit 1907 te zien. Imperatrix was een passagiers- en vrachtschip dat vanaf Trieste naar Yemen en Bombay via het kanaal Suez reisde. Op 22 mei 1907 botste het tegen de rotsen van Elafonisi en kapseisde. 40 van de 140 passagiers overleefden dit ongeluk niet, de overigen werden gered door de monniken van het klooster Chrisoskalitisa.

Luchtvideo Elafonisi Kreta

Drone video Elafonisi opgenomen door de Griekse Gids - ©De Griekse Gids (Bekijk filmpje in 4K kwaliteit - klik hier)

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Elafonisi - Elafonisi in beeld

Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 161 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 79 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 86 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 96 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 136 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 99 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 78 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Elafonisi»

Klooster Chrisoskalitisa bij Elafonisi
Het klooster van Chrisoskalitisa, ligt 5 kilometer ten noorden van Elafonisi. De naam heeft dit klooster gekregen vanwege de 90 treden (skala) die de trap heeft en waarvan men beweerd dat de “echte” gelovigen een gouden trede (= Chrisi Skala, vandaar Chrisoskalitisa) zien wanneer ze de trap belopen. Het klooster is op de top van een rots gebouwd, vanaf hierboven is er een uitstekend uitzicht naar de hele omgeving.

Tip voor een bezoek aan Elafonisi
Sta vroeg op en zorg dat je vroeg op het strand van Elafonisi bent, want in het zomerseizoen is het razend druk op dit mooie, witte zandstrand. Om mooie foto's te maken en te genieten van de schoonheid van het strand en het eilandje heb je de meeste kans op succes en plezier als je er heel vroeg in de morgen bent.

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Elafonisi
Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Chania Kreta: Waar ligt Elafonisi?

Uitstapjes / Trips vanaf Elafonisi
De kaart / landkaart van Chania Kreta (©De Griekse Gids)

De kaart / landkaart van het departement Chania Kreta

De kaart van Chania Kreta Loutro Kreta Chania Kreta Vamos Kreta bij Chania Georgioupolis Kreta Kournas Kreta Kolymbari (Kolimbari) Kreta Agia Roumeli Kreta Plakias Kreta Agia Marina Kreta Sfakia Kreta - Chora Sfakion Frangokastello Kreta Paleochora Kreta Maleme Kreta Askifou Kreta Samaria Kloof Kreta Imbros kloof Kreta Falasarna Kreta Sougia Kreta Kissamos Kreta Gramvoussa Kreta Platanias Kreta Stalos Kreta Souda Kreta Stalos Kreta Elafonisi Kreta Akrotiri Kreta Lefka Ori - Witte Bergen - Madares Chania
Kaart omgeving Chania Kreta. Waar ligt Elafonisi?