Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Elafonisi

Elafonisi beach - een van de mooiste stranden van Kreta


Elafonisi of Elafonissi beach ligt in het departement Chania aan de meest zuidwestelijke kant van Kreta. Wanneer je op Kreta op vakantie bent en je huurt een auto of scooter dan kun je van Chania stad over de kronkelende smalle weg de bergen intrekken richting de zuidwest kust, dan kom je bij het prachtige Elafonisi strand.

"Elafonisi op Kreta is een paradijselijk strand met roze zand"

Elafonisi ligt 73 kilometer van Chania stad. Het is een klein eilandje op ongeveer 150 meter van de kust. Zowel op het eilandje als op het vasteland zijn prachtige stranden die Elafonisi genoemd worden. Het strand is een Natura 2000-beschermd gebied. Het opmerkelijke aan dit strand is dat het zand een roze gloed heeft en het kristalheldere zeewater turquoise is.

Elafonisi Kreta
Elafonisi Kreta

Is Elafonisi het mooiste strand van Kreta?

Elafonissi beach (Elafonissi) is zeker één van de mooiste stranden van Kreta. Velen vinden dit het mooiste strand van Kreta, het is een beetje vergelijkbaar met Balos en Gramvoussa. Elafonisi ligt in een gebied met zandheuvels, het water tussen het eilandje en de kust is erg ondiep en er liggen hier allerlei schelpen die een roze kleur aan het zand geven. Aan de kant van het vasteland is een groot cederbos dat tot aan het strand komt. Hier bevindt zich ook een grote parkeerplaats voor auto’s.

Elafonisi strand
Elafonisi, het roze strand

Luchtvideo Elafonisi Kreta

Vakantie naar Elafonisi

Wil je een heerlijke vakantie in de buurt van Elafonisi beach op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta en bij het strand van Elafonisi geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Bekijk foto's ElafonisiGeschiedenis van Elafonisi

In Elafonissi hebben in het verleden een aantal belangrijke historische gebeurtenissen plaatsgevonden. In 1824 vond hier een groot drama plaats, de Turken vermoordden toen alle dorpelingen die naar het eilandje gevlucht waren. Een monument ter nagedachtenis van de vermoorde dorpelingen is op het eiland te zien. Ook is er een monument ter nagedachtenis van de drenkelingen van het Oostenrijkse schip Imperatrix uit 1907 te zien. Imperatrix was een passagiers- en vrachtschip dat vanaf Triëste naar Jemen en Bombay voer. Op 22 mei 1907 botste het tegen de rotsen van Elafonisi en kapseisde. 40 van de 140 passagiers overleefden dit ongeluk niet, de overige passagiers werden gered door de monniken van het klooster Chrisoskalitisa.

Bezienswaardigheden en tips

Stranden

Het strand Elafonissi beach zelf is natuurlijk al een bezienswaardigheid op zich. Aan beide zijden van het schiereiland zijn exotische stranden gevormd met wit zand en turquoise water, die doen denken aan de Caraïben. Het zand is op veel plaatsen roze en heeft zijn kleur aan miljoenen gebroken schelpen te danken. Bij het smalste stuk van het schiereiland is het zeewater niet meer dan 1 meter diep, waardoor een kleine lagune ontstaat, ideaal voor kinderen. Je kunt gemakkelijk deze lagune oversteken om de andere kant van het schiereiland te bereiken, omdat het water daar erg ondiep is.

Elafonisi Kreta
Elafonisi Beach Kreta

De oostkant van het strand, tegenover de lagune, is goed georganiseerd en er zijn parasols, douches, strandwachten, snackbars en kleedkamers. Ook is er vlakbij het strand een parkeerterrein. De stranden aan weerszijden van het eiland zijn minder druk en eigenlijk het mooist, met ongelofelijke mooie azuurblauwe kleuren. Er zijn ook enkele baaien beschikbaar voor naturisten aan de westkant van het schiereiland.

De weg naar Elafonisi is smal en met veel bochten, maar het landschap is adembenemend mooi. Je komt langs het prachtige dorp Elos en gaat de imposante kloof van Topolia over. Je kunt eten in de dorpjes Chrissoskalitissa en Elos (op de terugweg naar Chania).

Klooster Chrisoskalitisa bij Elafonisi

Er is nog meer te zien in de omgeving van Elafonisi beach. Het klooster van Chrisoskalitisa ligt 5 kilometer ten noorden van Elafonisi. De naam heeft dit klooster gekregen vanwege de 90 treden (skala) die de trap heeft en waarvan men beweert dat de “echte” gelovigen een gouden trede (= Chrisi Skala, vandaar Chrisoskalitisa) zien wanneer ze de trap belopen. Het klooster is op de top van een rots gebouwd, vanaf hierboven is er een uitstekend uitzicht naar de hele omgeving.

Tip voor een bezoek aan Elafonisi

Sta vroeg op en zorg dat je vroeg op het strand van Elafonisi bent, want in het zomerseizoen is het razend druk op dit mooie, witte zandstrand. Om mooie foto's te maken en te genieten van de schoonheid van het strand en het eilandje heb je de meeste kans op succes en plezier als je er heel vroeg in de morgen bent.

Elafonissi beach Kreta
Elafonissi Beach


Griekse spullen bestellen

Chania Kreta: Waar ligt Elafonisi?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Elafonisi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Elafonisi

josephine
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 10 - Uitgaan: 10 - Kindvriendelijk: 10 - Cultuur: 10 - Stranden: 10 - Omgeving: 10

Toelichting Elafonisi:
ik vind kreta en elafonisi echt perfect! ik ben er vorige zomer geweest en ik zou er graag nog een keer naar toe willen!!


marleen
Alg. indruk: 10 - Uit eten: 8 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: 10 - Cultuur: 1 - Stranden: 10 - Omgeving: 8

Toelichting Elafonisi:
Het mooiste strand dat ik ooit gezien heb! Zo prachtig helder en blauwe schakeringen, mooiste strand van heel Europa!


Ben je zelf ooit naar Elafonisi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Falasarna vakantie
Falasarna vakantie
Frangokastello vakantie
Frangokastello vakantie
Chania stad vakantie
Chania stad vakantie
Samariakloof vakantie
Samariakloof vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Elafonisi Chania Kreta

maandag
Weer en klimaat Elafonisi
25°C

dinsdag
Weer en klimaat Elafonisi
25°C

woensdag
Weer en klimaat Elafonisi
25°C

donderdag
Weer en klimaat Elafonisi
23°C

vrijdag
Weer en klimaat Elafonisi
22°C

zaterdag
Weer en klimaat Elafonisi
21°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024