Vamos (Chania Kreta)

Vamos. Vamos is een traditioneel dorpje op Kreta, 25 kilometer ten zuidoosten van Chania stad. Het lijkt erop, alsof dit dorp helemaal niet beïnvloed is door de moderne tendensen. Het heeft zijn eigen, oorspronkelijke stijl bewaard. Wanneer je Vamos bezoekt, dan krijg je het gevoel alsof de tijd hier is blijven stilstaan. Vamos is een erg gezellig dorp met traditionele huisjes en smalle steegjes. Het is omgeven door veel groen en bomen. Alle gewoontes en tradities worden hier goed bewaard en gekoesterd, er worden tevens allerlei culturele activiteiten georganiseerd, vooral in de zomermaanden.

In Vamos is het bedrijf Vamos AE gevestigd, dit bedrijf speelt een belangrijke rol in de esthetische ontwikkeling van dit dorp. In het dorp zijn diverse traditionele taverna’s, cafés en winkels waar lokale producten verkocht worden. Omdat Vamos op een strategisch punt ligt, hebben hier in het verleden regelmatig gevechten plaats gevonden tussen de Kretenzers en de Turken. In het dorp staat het borstbeeld van Papamalekos uit 1896, één van de belangrijkste helden uit Vamos. Mocht je in april op Kreta zijn, dan is het de moeite waard om het slakkenfestival te bezoeken. Die dag worden er allerlei Kretenzer slakkengerechten bereid, natuurlijk ontbreekt dan de raki, wijn en de Kretenzer muziek niet. In Vamos wonen tegenwoordig ongeveer 700 vaste inwoners.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Balos beach | Kreta | De Griekse Gids foto 10 - Foto van De Griekse Gids Zandstrand Elafonisi (Elafonissi) | Chania Kreta | Foto 48 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Balos beach | Kreta | De Griekse Gids foto 102 - Foto van De Griekse Gids Chania stad | Chania Kreta | Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 21 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Samaria Kloof | Kreta | Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Neoria en zeilbootjes  | Chania stad | Kreta - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Vamos?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Vamos


Chania Kreta vakanties

Hotel Elia

Bekijken

Hotel Elia
Chania Kreta
Ano Vouves
App. Odysseys

Bekijken

App. Odysseys
Chania Kreta
Chania
Oscar Suites

Bekijken

Oscar Suites
Chania Kreta
Platanias
Hotel Pilot Beach Resort

Bekijken

Hotel Pilot Beach Resort
Chania Kreta
Georgioupolis
© De Griekse Gids 2000-2019