Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Vamos Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Vamos. Vamos is een traditioneel dorpje op Kreta, 25 kilometer ten zuidoosten van Chania stad. Het lijkt erop, alsof dit dorp helemaal niet beïnvloed is door de moderne tendensen. Het heeft zijn eigen, oorspronkelijke stijl bewaard. Wanneer je Vamos bezoekt, dan krijg je het gevoel alsof de tijd hier stil is blijven stilstaan.

"Vamos, een traditioneel dorp op Kreta."

Vamos is een erg gezellig dorp met traditionele huisjes en smalle steegjes. Het is omgeven door veel groen en bomen. Alle gewoontes en tradities worden hier goed bewaard en gekoesterd, er worden tevens allerlei culturele activiteiten georganiseerd, vooral in de zomermaanden.

In Vamos is het bedrijf Vamos AE gevestigd, dit bedrijf speelt een belangrijke rol in de esthetische ontwikkeling van dit dorp. In het dorp zijn diverse traditionele taverna’s, cafés en winkels waar lokale producten verkocht worden. Omdat Vamos op een strategisch punt ligt, hebben hier in het verleden regelmatig gevechten plaats gevonden tussen de Kretenzers en de Turken. In het dorp staat het borstbeeld van Papamalekos uit 1896, één van de belangrijkste helden uit Vamos. Mocht je in april op Kreta zijn, dan is het de moeite waard om het slakkenfestival te bezoeken. Die dag worden er allerlei Kretenzer slakkengerechten bereid, natuurlijk ontbreekt dan de raki, wijn en de Kretenzer muziek niet. In Vamos wonen tegenwoordig ongeveer 700 vaste inwoners.

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld
Griekse spullen bestellen

Chania Kreta: Waar ligt Vamos?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Vamos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Vamos

Corrie
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 8 - Stranden: - Omgeving: 10

Toelichting Vamos:
We zijn in mei 2 week in Vamos geweest en hebben daar erg genoten. Je bent echt in een authentiek dorpje tussen de lokale bevolking.Ga bij een kafenion zitten en je ziet hoe men daar leeft. Er komt een boer met fruit achter op zijn wagen en verkoopt het vanuit zijn auto. De postbode brengt de post ook bij een kafenion en daar wordt het opgehaald door de inwoners.Mede door het boekje Discover Vamos on foot hebben we veel van het dorp en de omgeving gezien. En wil je wat meer bedrijvigheid de kust met badplaatsen is maar 5 km rijden.


Jantsje
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 7 - Kindvriendelijk: 7 - Cultuur: 8 - Stranden: 5 - Omgeving: 10

Toelichting Vamos:
Ik ben namelijk zeer gecharmeerd van Vamos, een dorp in de Apokoronas op Kreta. Het Vamos Travel Agency verhuurt daar prachtig gerenoveerde en traditioneel ingerichte oude huizen. De huizen zijn van alle gemakken voorzien en de ontvangst is allerhartelijkst. Vamos is een mooi dorp met geen zichtbare sporen van massatoerisme. De stranden liggen op ca. 7 kilometer afstand en ook de (Witte ) bergen zijn dichtbij. De taverna Blousifimis is uitstekend en er zijn winkels voor alle dagelijkse boodschappen. Ieder uur vertrekt er een bus naar Chania, een prachtige stad om te bekijken en in te winkelen.


Ben je zelf ooit naar Vamos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Falasarna vakantie
Falasarna vakantie
Agia Marina vakantie
Agia Marina vakantie
Platanias vakantie
Platanias vakantie
Balos beach vakantie
Balos beach vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Vamos Chania Kreta

dinsdag
Weer en klimaat Vamos
32°C

woensdag
Weer en klimaat Vamos
31°C

donderdag
Weer en klimaat Vamos
31°C

vrijdag
Weer en klimaat Vamos
30°C

zaterdag
Weer en klimaat Vamos
30°C

zondag
Weer en klimaat Vamos
31°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024