Malaxa (Chania Kreta)

Malaxa. Malaxa is een traditioneel bergdorpje op Kreta, het zich op ongeveer 15 kilometer afstand ten zuiden van de stad Chania bevindt en het telt ongeveer 150 vaste inwoners. Het ligt 450 meter boven de zeespiegel en is amfitheatrisch gebouwd op het gelijknamige berg plateau. Malaxa is bereikbaar via het dorp Nerokouros, de route naar Malaxa over de berghellingen is erg mooi en het uitzicht naar de baai van Souda is schitterend. In Malaxa worden ieder jaar autorally wedstrijden gehouden die heel veel publiek aantrekken. Malaxa is een traditioneel dorp waar veel inwoners veehouders zijn.

Er zijn veel mooie herenhuizen waarvan sommigen onlangs gerenoveerd zijn in de oorspronkelijk stijl. Het dorp bestond oorspronkelijk uit Ano (boven) en Kato (beneden) Malaxa, het beneden deel is nu echter niet bewoond en er staan alleen nog maar ruines. Dit gedeelte is ook alleen per voet bereikbaar en waarschijnlijk is dat de reden dat het er verlaten bij ligt. In het dorp zijn een aantal taverna’s waar Kretenzische specialiteiten geserveerd worden en ook zijn er kamers te huur en er is ook een hotel. In Malaxa zijn in juni 1821 gevechten geweest tussen 500 Kretenzers en de Turken en tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn hier hevige gevechten geweest tussen de Duitse parachutisten en de Grieks-Engelse troepen. Vijf kilometer ten zuiden van Malaxa ligt het dorp Katochori, vanaf hier begint de kloof van Diktamos. In het dorp Nerokouros bevinden zich ruïnes uit de antieke tijd en er is een schoolmuseum in de oude school van Nerokouros. In dit museum zijn allerlei voorwerpen en boeken te zien uit de geschiedenis van kreta.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Kalives Kreta - Departement Chania - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Samaria Kloof | Kreta | Griekenland foto 36 - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 105 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 45 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 98 - Foto van De Griekse Gids Maleme | Chania Kreta | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Gouverneto klooster Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 71 - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 5 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Malaxa?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Malaxa


Chania Kreta vakanties

SUNEOCLUB Althea Village

Bekijken

SUNEOCLUB Althea Village
Chania Kreta
Chania
Hotel Pilot Beach Resort

Bekijken

Hotel Pilot Beach Resort
Chania Kreta
Georgioupolis
TUI SENSIMAR Kalliston Resort by Atlantica Hotels

Bekijken

TUI SENSIMAR Kalliston Resort by Atlantica Hotels
Chania Kreta
Chania
Seaview & Suites

Bekijken

Seaview & Suites
Chania Kreta
Chania
© De Griekse Gids 2000-2019