Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Akrotiri

Akrotiri Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Schiereiland Akrotiri. Akrotiri is een schiereiland op Kreta, ten oosten van Chania stad, dat de natuurlijke baai van Souda vormt. Het is één van de grootste, natuurlijke havens van Griekenland. Het historische schiereiland wordt nauw in verband gebracht met de vrijheidsstrijd van het Kretenzer volk tegen de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

"Het schiereiland Akrotiri ligt ten oosten van Chania-stad op Kreta."

Op de heuvel van Profitis Ilias bevindt zich het familiegraf van de politicus Eleftherios Venizelos. Vanaf hier is er een magisch uitzicht naar Chania-stad.

Op Akrotiri zijn veel kloosters, zo is er het Goeverneto klooster, het klooster Agia Triada Tzagarolon (dit heeft een eigen museum), het klooster van Agios Ioannis Erimitis, het klooster van Agios Ioannis Prodromos Kalograion (ook met eigen museum) en het klooster van Agios Ioannis Eleimon.

Agia Triada Tzagarolon Kreta
Agia Triada Tzagarolon Kreta

Ten noorden van Akrotiri bevinden zich de leuke stranden van Stavros, Kalathas (bij Chorafakia) en Tersanas. Op het strand van Stavros, met turquoise kleurig zeewater, zijn filmscènes gedraaid van de succesvolle film “Zorbas”. Nabij het strand bevind zich de grot Panós, waarin volgens archeologen sinds de Neolithische tijd gewoond werd, dat is bewezen door de vondsten die daar gedaan zijn. Een andere grot is Arkouda (dit betekent beer), deze ligt nabij het Gouverneto klooster. De grot heeft de naam gekregen van de indrukwekkende stalagmiet die op een beer lijkt. In deze grot bevindt zich een kleine kapel gewijd aan de Heilige Moeder.

akrotiri Chania, Kalathas - Chorafakia Kreta
Akrotiri Chania, Kalathas - Chorafakia Kreta

Vakantie

Wil je op vakantie naar de regio Chania en Akrotiri en zoek je een goed hotel of appartement in de omgeving? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar de regio Chania op Kreta.

Bekijk foto's AkrotiriInformatie en tips

In het oosten, nabij het vliegveld, bevindt zich het mooiste strand: 'Seitan Limania' dat op een fjord lijkt. Opmerkelijk aan Seitan Limania beach zijn de kleine, lange, smalle baaien tussen de rotsen die je aan fjorden doen denken. Het kleine zandstrand is erg mooi, in de zomermaanden wordt het druk bezocht. Aan het strand zijn geen voorzieningen, het is er nog "puur natuur". Het ligt aan de oostkant van het schiereiland Akrotiri en het is via de dorpen Chordaki en Rizoskloko bereikbaar. Aan het strand zelf kan je niet parkeren, het laatste stukje moet je wandelen.

Seitan Limania Akrotiri Kreta
Seitan Limania Akrotiri Kreta

Een interessant dorp is Marathi, het is een traditioneel dorp met een klein haventje in het zuidoosten van het schiereiland. Ook hier zijn ruïnes te zien, vroeger lag op deze plek het antieke Minoas, horend tot het historische Aptera. Tegenover Marathi ligt een klein eiland (Paleosouda).

Centraal op het schiereiland ligt een bergplateau waarop het vliegveld van Chania zich bevindt en waar je landt wanneer je naar Chania vliegt.


Griekse spullen bestellen

Chania Kreta: Waar ligt Akrotiri?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Akrotiri


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Akrotiri geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Seitan Limania vakantie
Seitan Limania vakantie
Platanias vakantie
Platanias vakantie
Elafonisi vakantie
Elafonisi vakantie
Frangokastello vakantie
Frangokastello vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Akrotiri Chania Kreta

zondag
Weer en klimaat Akrotiri
22°C

maandag
Weer en klimaat Akrotiri
22°C

dinsdag
Weer en klimaat Akrotiri
23°C

woensdag
Weer en klimaat Akrotiri
22°C

donderdag
Weer en klimaat Akrotiri
22°C

vrijdag
Weer en klimaat Akrotiri
22°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2023