Akrotiri (Chania Kreta)

Schiereiland Akrotiri. Akrotiri is een schiereiland op Kreta, ten oosten van Chania stad, dat de natuurlijke baai van Souda vormt. het is één van de grootste, natuurlijke havens van Griekenland. Het historische schiereiland wordt nauw in verband gebracht met de vrijheidsstrijd van het Kretenzer volk tegen de Duitsers tijdens WO II. Op de heuvel van Profitis Ilias bevindt zich het familiegraf van de politicus Eleftherios Venizelos. Vanaf hier is er een magisch uitzicht naar Chania-stad. Op Akrotiri zijn veel kloosters, zo is er het Goeverneto klooster, het klooster Agia Triada Tzagarolon (dit heeft een eigen museum), het klooster van Agios Ioannis Erimitis, het klooster van Agios Ioannis Prodromos Kalograion (ook met eigen museum) en het klooster van Agios Ioannis Eleimon. Ten noorden van Akrotiri bevinden zich de leuke stranden van Stavros, Kalathas (bij Chorafakia) en Tersanas. Op het strand van Stavros, met turquoise kleurig zeewater, zijn filmscènes gedraaid van de succesvolle film “Zorbas”.

Nabij het strand bevind zich de grot Panós, waarin volgens archeologen, sinds de Neolithische tijd gewoond werd, dat is bewezen door de vondsten die daar gedaan zijn. Een andere grot is Arkouda (dit betekent beer), deze ligt nabij het Gouverneto klooster. De grot heeft de naam gekregen van de indrukwekkende stalagmiet die op een beer lijkt. In deze grot bevindt zich een kleine kapel gewijd aan de Heilige Moeder.

Een interessant dorp is Marathi, het is een traditioneel dorp met een klein haventje in het zuidoosten van het schiereiland. Ook hier zijn ruines te zien, vroeger lag op deze plek het antieke Minoas, horend tot het historische Aptera.

In het oosten, nabij het vliegveld, bevindt zich het mooiste strand; 'Seitan Limania' dat op een fjord lijkt. Tegenover Marathi ligt een klein eiland (Paleosouda). Centraal op het schiereiland ligt een berg plateau waarop het vliegveld van Chania zich bevindt en waar je landt wanneer je naar Chania vliegt.
 

Foto's Akrotiri - Akrotiri in beeld

Agia Triada Tzagarolon Kreta - Uitzicht op Kalives - Departement Chania - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Kalathas - Chorafakia Kreta - Departement Chania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Gouverneto klooster Kreta - Departement Chania - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Kalathas - Chorafakia Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Gouverneto klooster Kreta - Departement Chania - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Marathi Kreta - Departement Chania - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Kalathas - Chorafakia Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Marathi Kreta - Departement Chania - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Gouverneto klooster Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Marathi Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Loutraki bij Marathi Kreta - Departement Chania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kalathas - Chorafakia Kreta - Departement Chania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Akrotiri»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland;Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Akrotiri?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Akrotiri


Chania Kreta vakanties

Antilia Appartementen

Bekijken

Antilia Appartementen
Chania Kreta
Kolymbari
App. Odysseys

Bekijken

App. Odysseys
Chania Kreta
Chania
Chryssana Beach Hotel

Bekijken

Chryssana Beach Hotel
Chania Kreta
Kolymbari
Pilot Beach Resort

Bekijken

Pilot Beach Resort
Chania Kreta
Georgioupolis
© De Griekse Gids 2000-2019