Sougia (Chania Kreta)

SOUGIA.Sougia is een van de populairste badplaatsen van zuid Kreta, het is een pittoresk dorpje aan een groot strand. Sougia (150 inwoners) ligt 60 kilometer ten zuiden van Chania stad en is met de auto binnen ongeveer anderhalf uur bereikbaar via de oostelijke zijde van de Lefka Ori. Het is gebouwd bovenop de ruines van het oude Syia dat tot het oude Elyros hoorde. In de omgeving van Sougia bevinden zich ruines van de Dorische stad, Lissos. Deze stad heeft tijdens de Romeinse en de Byzantijnse tijd hoogtij beleefd. In Sougia zijn twee mooie kleine kerken te zien, de kerk van de heilige Moeder en de kerk van Agios Kyrikos. Dit dorp is via de zee bereikbaar, het heeft een leuk haventje maar is ook bereikbaar met de auto via de dorpen Alikianos en Agia Irini. Het haventje van Sougia ligt westelijk van het dorp, hier zal je veel vissersbootjes tegenkomen. Sougia is een erg gezellig dorpje met een aantal leuke restaurantjes, cafeetjes en bars.

Het strand is een kiezelstrand dat uit grote donkergrijze keien bestaat. Het zeewater is hier erg schoon. De haven van Sougia staat direct in verbinding met o.a. Paleochora, Agia Roumeli (Samaria), Loutro, Chora Sfakion en het eiland Gavdos. De ruines van het Oude Elyros liggen 10 kilometer ten noorden van het dorp bij het plaatsje Rodovani. In de oudheid was Elyros een zelfstandige stad met eigen munten. Het oude Lissos was een centrum waar hydrotherapie werd toegepast, in het gebied zijn ruines gevonden van allerlei theaters en gebouwen. In het gebied rondom Sougia bevinden zich ook diverse historische kerken uit de periode 13e eeuw tot en met 16e eeuw. Het is de moeite waard om ook de rondomliggende dorpen te bezoeken zoals Prodromi, Rodovani, Maza en Papadiana maar ook de stranden Domata en Fournoti.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Agioi Apostoloi Kreta - Departement Chania - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Chania stad Kreta - Departement Chania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Chania stad | Chania Kreta | Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 94 - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 127 - Foto van De Griekse Gids nice view - Foto van baukje Chania stad | Chania Kreta | Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Kalathas - Chorafakia Kreta - Departement Chania - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Zeilen in de haven van Chania foto 1  | Chania stad | Kreta - Foto van De Griekse Gids Traditioneel dorp Topolia | Chania Kreta | Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 141 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Sougia?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Sougia


Chania Kreta vakanties

App. Creta Palm (logies en ontbijt)

Bekijken

App. Creta Palm (logies en ontbijt)
Chania Kreta
Chania
Hotel en App. Carisa Maleme

Bekijken

Hotel en App. Carisa Maleme
Chania Kreta
Chania
Porto Platanias Beach Resort

Bekijken

Porto Platanias Beach Resort
Chania Kreta
Platanias
Leonidas Studio's & App.

Bekijken

Leonidas Studio's & App.
Chania Kreta
Georgioupolis
© De Griekse Gids 2000-2019