Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Seitan Limania

Seitan Limania beach, indrukwekkend strand op Kreta

Seitan Limania of Stefanou beach. Seitan Limania is een mooi strand op Kreta. Het ligt twintig kilometer ten noordwesten van Chania stad en het is een van de indrukwekkendste stranden van Kreta. Het ligt aan de oostkant van het schiereiland Akrotiri en het is via de dorpen Chordaki en Rizoskloko bereikbaar. Aan het strand zelf kan men niet parkeren, het laatste stukje moet je wandelen. Er is voldoende parkeergelegenheid, vanaf de parkeerplaats loopt er vanaf de rechterkant een berg paadje naar beneden.

"Seitan Limania, bijzonder strand tussen de rotsen op Kreta"

Lange, smalle baaien

Opmerkelijk aan Seitan Limania beach zijn de kleine, lange, smalle baaien tussen de rotsen die je aan fjorden doen denken. Het kleine zandstrand is erg mooi, in de zomermaanden wordt het druk bezocht. Aan het strand zijn geen voorzieningen, parasols etc en geen toiletten. Het is er nog "puur natuur". Er zijn ook geen eetgelegenheden, als je gaat, neem dan zelf drinken en eten mee en een parasol. Let op, het paadje is alleen geschikt voor bezoekers die goed ter been zijn en goede schoenen zijn verstandig.

De naam ‘Seitan Limania’ heeft het strand te danken uit de tijd van de Ottomaanse overheersing, ‘Seitan’ betekent letterlijk ‘Duivels’ en ‘Limani’ betekent ‘Haven’. Seitan Limania beach staat hoog genoteerd in ons lijstje van mooiste stranden van Kreta.

Luchtvideo Seitan Limania Kreta (4K)

Dronevideo Seitan Limania Kreta - ©De Griekse Gids (Bekijk filmpje in HD/4K kwaliteit - klik hier)

Bekijk foto's Seitan LimaniaVerborgen pareltje

Het verborgen pareltje Seitan Limania beachop Akrotiri wordt omringd door een woest landschap met steile kliffen en er zijn sterke zeestromen, die best gevaarlijk kunnen zijn. Hier bevinden zich drie parallelle inhammen, die goed beschermd zijn tegen de golven.

In de noordelijke baai is een klein fantastisch strand gevormd, met diep azuurblauw water, dit is het strand van Stefanou. Het heeft fijne kiezels en zand, dat vanuit de nabijgelegen steengroeve door de Diplohahalo-kloof hierheen is gebracht. Aan de rechter- en linkerkant van de baai staan ‚Äč‚Äčenorme rotsen hoog die het strand beschutten.

Seitan Limania Kreta
Seitan Limania Kreta

Seitan Limania Beach heeft sinds 2010 meer bekendheid gekregen, enkele jaren nadat de asfaltweg gemaakt werd en de plaats makkelijke bereikbaar werd. Het is er nu vaak druk in het hoogseizoen. 

Wanneer je Seitan Limania Beach bezoekt kun je ook de oude grot van Agios Spyridon bekijken. Het is een bescheiden kerkje uitgehouwen in de rots. Vanwege de nabijheid van deze grot staat het strand ook bekend als Agios Spyridon. Het uitzicht op de baai vanuit de grot is prachtig.

Vanaf Chania is het ook mogelijk om een boot trip naar Seitan Limania beach te maken. Je vaart dan langs het Akrotiri schiereiland en stopt bij verschillende mooie stranden waaronder dat van Seitan Limania beach.


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Frangokastello
Frangokastello
Samariakloof
Samariakloof
Elafonisi
Elafonisi
Kalives
Kalives

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Seitan Limania?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Seitan LimaniaGriekse Gids Reizen Kreta Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020