Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Seitan Limania

Seitan Limania beach, indrukwekkend strand op Kreta

Seitan Limania of Stefanou beach. Seitan Limania is een mooi strand op Kreta. Het ligt twintig kilometer ten noordwesten van Chania stad en het is een van de indrukwekkendste stranden van Kreta. Het ligt aan de oostkant van het schiereiland Akrotiri en het is via de dorpen Chordaki en Rizoskloko bereikbaar. Aan het strand zelf kan men niet parkeren, het laatste stukje moet je wandelen. Er is voldoende parkeergelegenheid, vanaf de parkeerplaats loopt er vanaf de rechterkant een berg paadje naar beneden.

"Seitan Limania, bijzonder strand tussen de rotsen op Kreta"

Opmerkelijk aan Seitan Limania beach zijn de kleine, lange, smalle baaien tussen de rotsen die je aan fjorden doen denken. Het kleine zandstrand is erg mooi, in de zomermaanden wordt het druk bezocht. Aan het strand zijn geen voorzieningen, parasols etc en geen toiletten. Het is er nog "puur natuur".

Seitan limania Kreta
Seitan Limania Kreta

Er zijn ook geen eetgelegenheden, als je gaat, neem dan zelf drinken en eten mee en een parasol. Let op, het paadje is alleen geschikt voor bezoekers die goed ter been zijn en goede schoenen zijn verstandig.

De naam ‘Seitan Limania’ heeft het strand te danken uit de tijd van de Ottomaanse overheersing, ‘Seitan’ betekent letterlijk ‘Duivels’ en ‘Limani’ betekent ‘Haven’. Seitan Limania beach staat hoog genoteerd in ons lijstje van mooiste stranden van Kreta.

Luchtvideo Seitan Limania Kreta (4K)

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken en op eigen tempo het eiland beter leren kennen.

Bekijk foto's Seitan Limania


Seitan Limania


Beoordeel Seitan Limania (Chania Kreta) - Plaats een eigen review

Ken jij Seitan Limania? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:

Verborgen pareltje

Het verborgen pareltje Seitan Limania beachop Akrotiri wordt omringd door een woest landschap met steile kliffen en er zijn sterke zeestromen, die best gevaarlijk kunnen zijn. Hier bevinden zich drie parallelle inhammen, die goed beschermd zijn tegen de golven.

In de noordelijke baai is een klein fantastisch strand gevormd, met diep azuurblauw water, dit is het strand van Stefanou. Het heeft fijne kiezels en zand, dat vanuit de nabijgelegen steengroeve door de Diplohahalo-kloof hierheen is gebracht. Aan de rechter- en linkerkant van de baai staan ‚Äč‚Äčenorme rotsen hoog die het strand beschutten.

Seitan Limania Kreta
Seitan Limania Kreta

Seitan Limania Beach heeft sinds 2010 meer bekendheid gekregen, enkele jaren nadat de asfaltweg gemaakt werd en de plaats makkelijke bereikbaar werd. Het is er nu vaak druk in het hoogseizoen. 

Wanneer je Seitan Limania Beach bezoekt kun je ook de oude grot van Agios Spyridon bekijken. Het is een bescheiden kerkje uitgehouwen in de rots. Vanwege de nabijheid van deze grot staat het strand ook bekend als Agios Spyridon. Het uitzicht op de baai vanuit de grot is prachtig.

Vanaf Chania is het ook mogelijk om een boot trip naar Seitan Limania beach te maken. Je vaart dan langs het Akrotiri schiereiland en stopt bij verschillende mooie stranden waaronder dat van Seitan Limania beach.


Chania Kreta: Waar ligt Seitan Limania?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Seitan Limania


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Seitan Limania geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Chania stad vakantie
Chania stad vakantie
Balos beach vakantie
Balos beach vakantie
Elafonisi vakantie
Elafonisi vakantie
Agia Marina vakantie
Agia Marina vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021