Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Agia Marina

Agia Marina Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

AGIA MARINA. Agia Marina ligt aan de noordwestkust van Kreta, aan de baai van Chania op 10 kilometer van Chania stad. Het is een gezellig dorp dat zich de afgelopen jaren toeristisch heeft ontwikkeld. Er is een zeer mooi zandstrand waar allerlei watersportfaciliteiten voorhanden zijn. Overal zijn er ligstoelen en parasols en daarachter bevinden zich een aantal populaire Beachbars. Ook zijn er allerlei speelfaciliteiten voor kinderen zoals midgetgolf, luchtkussens etc. De stranden voldoen hier aan alle eisen die nodig zijn om de blauwe vlag (het officiële certificaat voor een schone zee en een veilig strand) te verdienen.

Luchtvideo Agia Marina Kreta

In Agia Marina, dat ongeveer 10 kilometer ten westen van de stad Chania ligt, wonen ongeveer 1500 vaste inwoners. In de zomer zijn dit er veel meer, daar hier heel veel hotels en appartementen zijn en vele zaken hun deuren openen voor de ontvangst van de toeristen. Agia Marina is een leuk dorp, met een wat drukkere hoofdstraat. 

"Agia Marina is een goede basis voor uitstapjes en wandelingen."

Er zijn in Agia Marina vele restaurantjes en cafés, je kunt er zowel kiezen voor traditionele Kretenzische gerechten, als voor vis, of voor de internationale keuken. Op 8 juni en op 17 juli zijn hier ieder jaar volksfeesten die goed bezocht worden door mensen uit de streek en door toeristen.

Vakantie naar Agia Marina

Wil je genieten van een vakantie in Agia Marina op Kreta? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Agia Marina. Je kunt ook je reis bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak in Agia Marina geweest en kennen het dorp en de omgeving goed. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Bekijk foto's Agia MarinaBezienswaardigheden Agia Marina Kreta

  • Anderhalve kilometer ten zuiden van het dorpje bevindt zich de grot “Nerospilia” wat letterlijk watergrot betekent. Hier zijn stalactieten en stalagmieten te zien in de ruimte die tijdens de Minoïsche tijd een heilige plaats was.
  • Vanaf Agia Marina is het de moeite waard een bezoek te brengen aan de mooie dorpen in het binnenland.
  • Tegenover Agia Marina ligt het eilandje Agioi Theodoroi waar vele Kri-Kri’s (geiten) leven en waar een grot te zien is aan de westelijke zijde van het eilandje. Om dit eilandje te bezoeken heb je een vergunning van het lokale bosdistrict nodig. Een handige tip: Je kunt een waterfiets huren en rondom het eilandje waterfietsen, daar heb je geen vergunning voor nodig.

Strand

De stranden van Agia Marina zijn lange en brede zandstranden. De totale lengte van het strand is ongeveer 8 km. In het hoogseizoen is het er best druk, maar doordat het strand zo breed is ervaar je het niet zo. Wanneer de wind van het noorden komt, zijn er golven in de zee. Er staan strandbedjes en parasols op het strand en er zijn watersporten mogelijk. Je kunt de auto gratis parkeren bij het strand, hoewel het in het hoogseizoen soms wel moeilijker is om een plekje te vinden. Bij het strand zijn strandcafé's en beachbars waar snacks en drankjes worden geserveerd.

Het strand van Agia Marina Chania Kreta
Het mooie zandstrand van Agia Marina bij Chania op Kreta


Chania Kreta: Waar ligt Agia Marina?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Agia Marina


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Samariakloof vakantie
Samariakloof vakantie
Chania stad vakantie
Chania stad vakantie
Frangokastello vakantie
Frangokastello vakantie
Seitan Limania vakantie
Seitan Limania vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C
Griekse Gids Reizen Kreta Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021