Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kolymbari

Kolymbari Kreta - vakantie, informatie en leuke tips


Kolimbari (Kolymbari) is een pittoresk kustdorpje op Kreta, met ongeveer 1000 inwoners, dat zee met bergen combineert. Het ligt 24 kilometer ten westen van Chania stad, het is gebouwd op de meest westelijke punt van de baai van Chania daar waar het schiereiland Rodopos begint. De meeste inwoners zijn landbouwers of veehouders. Producten die in Kolymbari in overvloed zijn, zijn o.a. olijfolie en olijven, wijn, honing en kaas.

"Kolymbari is een vissersdorp op West-Kreta."

Kolymbari is een belangrijke historische plaats voor alle Kretenzers, omdat de Turken hier in de haven in 1645 hun invasie begonnen om het eiland te bezetten. In deze haven heeft in 1897 ook de geheime invasie van het Griekse leger plaatsgevonden, deze keer om het eiland te bevrijden. Kolymbari is tegenwoordig een kustplaatsje met een klein vissershaventje, dat heel wat toeristen aantrekt.

Kolymbari Kreta
Het haventje van Kolymbari op Kreta

Stranden

De stranden bestaan uit kiezels. De infrastructuur is goed en in deze streek zijn in de loop der jaren diverse kleine maar ook grote hotels en andere accommodaties gebouwd. Naast Kolymbari liggen op loopafstand de plaatsen Rapaniana en Tavronitis. Het gebied tussen Tavronitis en Kolymbari is het rustige gebied van Chania, wellicht heeft het te maken met het feit dat de stranden kiezelstranden zijn. Mocht je meer van zandstranden houden, die bevinden zich tussen Chania stad en Platanias, aan de oostelijke kant van de baai.

Vakantie 

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive vakantie te boeken om zo in je eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Bekijk foto's KolymbariBezienswaardigheden Kolymbari

De oude stad Diktyna (alleen met de boot bereikbaar op het schiereiland Rodopos) en de tempel van de godin Artemis uit de 2e eeuw voor Christus, het Odigitria klooster, ook wel "het klooster van Kyra Gonia" genoemd (9e eeuw), waar in het lokale museum manuscripten en iconen te bezichtigen zijn in het lokale museum. Ook is er een visserijmuseum waar allerlei instrumenten getoond worden die door vissers in het verleden maar ook in het heden gebruikt worden. Tip: mocht je in de maand augustus in de buurt van Kolymbari zijn, dan is het zeker de moeite waard om op 15 augustus het traditionele feest van Kyra Gonia te bezoeken.
 


Griekse spullen bestellen

Chania Kreta: Waar ligt Kolymbari?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Kolymbari


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Kolymbari

Hans
Alg. indruk: 6 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: 6 - Cultuur: 6 - Stranden: 5 - Omgeving: 8

Toelichting Kolymbari:
Kolymbari is een vissersdorpje met een kleine en een grote haven. De dorpskern is niet bepaald gezellig en de kiezelstranden zijn niet zo mooi. Wel zijn hier mooie hotels gebouwd en kan het als uitvalbasis dienen om het westen van Kreta te ontdekken


Ben je zelf ooit naar Kolymbari geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Platanias vakantie
Platanias vakantie
Chania stad vakantie
Chania stad vakantie
Frangokastello vakantie
Frangokastello vakantie
Balos beach vakantie
Balos beach vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta Griekse webshop to Magazaki

Weer Kolymbari Chania Kreta

maandag
Weer en klimaat Kolymbari
34°C

dinsdag
Weer en klimaat Kolymbari
33°C

woensdag
Weer en klimaat Kolymbari
33°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024