Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Gramvoussa

Gramvoussa Kreta - twee eilandjes tegenover Balos

Gramvoussa zijn de twee eilandjes tegenover het strand van Balos, ten noorwesten van Kreta. dit zijn de eilandjes “Iremi Gramvoussa”(=Tamme Gramvoussa) en Agria Gramvoussa (=Wilde Gramvoussa). Het zijn twee onbewoonbare eilanden die met de boot bereikbaar zijn via o.a. Kissamos. In de zomer worden dagcruises hiernaartoe georganiseerd.

"Gramvoussa ligt tegenover Balos Beach op Kreta"

Op Iremi Gramvoussa hebben de Venetianen in de 16e-17e eeuw een kasteel gebouwd dat naderhand vaak van handen wisselde. Ook de Griekse verzetstrijders (tegen de Turken) hebben later het eiland gebruikt tijdens vergaderingen aangaande de strijd in de bevrijding van de Turken. De boot naar Gramvoussa kun je vanaf Kissamos nemen. Dat hebben we ook gedaan. Na een uurtje varen komen we aan op het eiland Imeri Gramvoussa wat “tamme Gramvoussa” betekent. Imeri Gramvoussa is het eiland, dat vlak voor de kust van het schiereiland Gramvoussa ligt.

Imeri Gramvoussa Kreta
Wandelen naar het kasteel van Imeri Gramvoussa

Er is vlakbij nog een eilandje, en dat heet Agria Gramvoussa: “wilde Gramvoussa”. Het Venetiaanse kasteel dat op Imeri Gramvoussa bovenop een steile rots van 137 meter hoogte staat, is te bezoeken. Je moet hiervoor wel het flinke eind naar boven klimmen in de felle zon, maar na een minuut of twintig ben je wel boven. Deze klim is zeker wel de moeite waard, want het uitzicht vanaf hier op Kreta en het fantastische strand Balos aan de overkant is fenomenaal! Wat een kleurenpracht en wat een intens mooie ervaring.

Bekijk foto's Gramvoussa


Gramvoussa


Beoordeel Gramvoussa (Chania Kreta) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Gramvoussa? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:
Piraten

Natuurlijk is ook het bezichtigen van de ruïnes van het in de 16e eeuw gebouwde kasteel zeer indrukwekkend. Het fort is in het verleden een toevluchtsoord voor piraten geweest, maar ook voor vluchtelingen en revolutionairen tijdens de Turkse bezetting van Kreta. Het verhaal gaat dat er in de grotten bij het eiland piraten schatten verborgen zouden zijn.

Tegenwoordig is het hele Gramvoussa gebied een belangrijk toevluchtsoord voor vogels, er leven meer dan honderd vogelsoorten. Daarnaast zijn er 400 soorten planten te vinden. In de zee grotten leeft de mediterrane zeehond en de Caretta-Caretta schildpad is hier ook te vinden.

Video Gramvoussa


Chania Kreta: Waar ligt Gramvoussa?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Gramvoussa


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Gramvoussa geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Chania stad vakantie
Chania stad vakantie
Elafonisi vakantie
Elafonisi vakantie
Agia Marina vakantie
Agia Marina vakantie
Platanias vakantie
Platanias vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Griekse Gids Reizen Kreta De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021