Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Falasarna

Falasarna beach Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

Falasarna (Falassarna) is een zeer populaire badplaats met een prachtig strand aan de westelijke kust van Kreta, in het departement Chania aan de baai “Livadi”. Falasarna is een van de moosite stranden van Kreta. Het ligt 52 kilometer van Chania stad en is met de auto binnen één uur bereikbaar via het dorp Platanos. Het heeft een groot zandstrand, één van de mooiste stranden van Kreta, het wordt soms vergeleken met Elafonisi. Aan het strand zijn er allerlei watersport voorzieningen en er zijn ligstoelen en parasols. Het water heeft mooie turquoise achtige kleuren. Nabij het strand zijn er enkele beachbars en aan de zuidelijke kant is een klein vissershaventje.

Aan het strand van Falasarna worden regelmatig beachparty’s georganiseerd en dat trekt jongeren uit de wijde omgeving aan. Vooral de Beach party van augustus is zeer bekend. De zonsondergangen in Falasarna zijn spectaculair.

Luchtvideo Falasarna Kreta

Dronevideo Falasarna Kreta - Edited by Daphne Janssen - ©De Griekse Gids (Bekijk film van Falasarna in 4K kwaliteit - klik hier)

Vanwege de sterke wind die hier kan waaien, is het gebied voor windsurfers ideaal. In de zomermaanden wordt Falasarna druk bezocht, niet alleen om de mooie stranden, maar ook wegens haar ecologische waarde (flora en fauna). Falasarna behoort tot Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie. Nabij het “toeristische”Falasarna ligt het “antieke” Falasarna. Via een zand-kiezelweg is het te voet of met de auto te bereiken op ongeveer 1 kilometer van het gehucht Falassarna. Dit was een belangrijke haven en tevens handelscentrum in de Neolithische periode. Een belangrijke vondst is hier de beroemde troon van Falassarna. Die staat gewoon aan de rand van de zandweg die naar de oude ruïnes leidt. Ten noorden van Falassarna ligt de kaap Gramvoussa met haar indrukwekkende rotsen.

Bekijk foto's Falasarna
Chania Kreta: Waar ligt Falasarna?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Falasarna


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Elafonisi vakantie
Elafonisi vakantie
Seitan Limania vakantie
Seitan Limania vakantie
Chania stad vakantie
Chania stad vakantie
Frangokastello vakantie
Frangokastello vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C
Griekse Gids Reizen Kreta Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021