Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Askifou

Askifou Kreta - vakantie, informatie en leuke tips

ASKIFOU. Askifou is tegelijk de naam van een heel klein plateau, als de naam van een dorp op Kreta. Askifou, dat een historisch gebied is, ligt ten noorden van Chora Sfakion (20 kilometer, ongeveer een half uur met de auto) ten westen van de Witte Bergen (Lefka Ori). Vanaf het noorden is het via het dorp Vryses te bereiken, Chania-stad ligt op 50 kilometer, ongeveer een uur met de auto.

"Askifou is een hoogvlakte en een dorp op Kreta"

Vanaf het zuiden, is het via een kronkelende weg vol met haarspeldbochten te bereiken vanaf Sfakia (Chora Sfakion). Deze route is werkelijk adembenemend mooi, het uitzicht naar de steile hellingen, de Lybische zee en de vlakte ten oosten van Sfakia is schitterend. Askifou is een dorp dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van Kreta, het was bekend om de rol die het speelde tijdens het verzet tegen de Turken.
 

Askifou hoogvlakte Kreta
Askifou Kreta

Vakantie

Wil je tijdens je vakantie op Kreta de Askifou hoogvlakte en het dorp bezoeken en zoek je een goed hotel of appartement in de omgeving? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar de regio Chania op Kreta.

Bekijk foto's AskifouIn 1821 waren er zware gevechten tussen de Kretenzer opstandelingen en de Turkse bezetter, in 1823 werd het dorp platgebrand door Hussein Bei. In het jaar 1896 werd hier de algemene vergadering van de Kretenzers gehouden, met als doel de Unie met de rest van Griekenland te bereiken. In Askifou is een oorlogsmuseum.

Het dorp Askifou bestaat uit 4 gehuchten, dat zijn de gehuchten Kares, Petres, Goni en Ammoudari. Al deze gehuchten liggen in een prachtige omgeving. Vanaf Askifou zijn er diverse leuke wandelpaden voor bergwandelaars. Vanaf het dorp kunt u de Imbros Kloof bewandelen. Vanaf hier is het ook mogelijk om hoger gelegen berg plateaus te bewandelen, dat zijn het plateau Tavri en het plateau Niatos, Deze plateaus zijn binnen ongeveer drie uur wandelen te bereiken vanaf Askyfou.


Chania Kreta: Waar ligt Askifou?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Askifou


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Samariakloof vakantie
Samariakloof vakantie
Falasarna vakantie
Falasarna vakantie
Elafonisi vakantie
Elafonisi vakantie
Balos beach vakantie
Balos beach vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C
Griekse Gids Reizen Kreta De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021