Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Anopolis

Anopolis Kreta | Informatie, tips en vakanties

Anopolis.Anopolis is een berdorp in the zuiden van Kreta, het ligt 84 kilometer ten zuiden van Chania-stad, 12 kilometer ten westen van Sfakia. Het is bereikbaar via Sfakia, vanaf daar loopt er een weg vol met haarspeldbochten de kale bergen in. De tocht is erg mooi en het uitzicht tijdens de hele route is prachtig. Anopolis ligt boven op de berg op een plateau. Anopolis is een historisch dorp, gebouwd op 600 meter hoogte tegen de Witte Bergen aan (Lefka Ori) en met een uitstekend uitzicht naar de Lybische zee. Het ligt op een vruchtbare hoogvlakte bevindt, ten zuiden van de Witte Bergen.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de resten van het "Oude Anopolis" waar de oude Romeinse muren en graven te bezichtigen zijn. Hier bevindt zich ook de kerk van Agia Ekaterini. In de Venetiaanse tijd en tijdens de Turkse bezetting heeft het een belangrijke rol gespeeld in de opstanden tegen de vijanden. In 1770 na de opstand onder leiding van Daskalogiannis hebben de Turken Anopolis helemaal vernield. Op het dorpsplein staat een monument van Daskalogiannis. In de oudheid was Anopolis een van de Kretenzer steden met een eigen munt. In Anopolis wonen vandaag de dag ongeveer 400 vaste inwoners. Drie kilometer verder ligt de kloof van Aradena en de ijzeren brug, een locatie die u vanaf Anopolis zeker moet bezoeken.

Bekijk foto's AnopolisBezienswaardigheden
- Het monument va Daskalogiannis
- De brug en kloof van Aradena. Aradena was een antieke stad.
- De kloof Elygia
Let op: dit Anopolis moet u niet verwarren met het Anopolis vlakbij Heraklion waar het bekende Waterpark van Anopolis zich bevindt.


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Balos - Gramvoussa
Balos - Gramvoussa
Elafonisi
Elafonisi
Samariakloof
Samariakloof
Chania stad
Chania stad

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Anopolis?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van AnopolisGriekse Gids Reizen Kreta Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020