Tsitsifes (Chania Kreta)

TSITSIFES (Tzitzifes). Het authentieke, rustige dorpje Tsitsífes, ligt in één van de mooiste streken van Kreta. Tzitzifes ligt 32 km van Chania. Het dorpje Vríses ligt op ca. 5,5 km en de prachtige zandstranden van o.a. Georgioúpolis liggen op ca. 20 minuten afstand. Tzitzifes is minstens 1000 jaar oud, in oude documenten wordt het dorp al vermeld door Nikiforos Fokas (in  het jaar 960), de bevrijder van Kreta.

Tsisifes of Tzitzifes, zoals de Grieken het noemen, is een dorp dat op twee naast elkaar liggende heuvels is gebouwd, die geleidelijk aan naar de vlakte aflopen en waar tussen de twee heuvels een ravijn ligt. Bij dit ravijn bevindt zich een waterbron en er zijn veel platanen waarvan men beweert dat sommigen meer dan 500 jaar oud zijn. Hier kwamen in de 19e eeuw Kretenzer strijders vaak bij elkaar om plannen te maken tegen de Turkse bezetter.  De huizen zijn erg mooi, ze zijn in de authentieke Kretenzer stijl gebouwd met mooie stenen. Vanaf de top van deze twee heuvels zijn er  prachtige uitzichten naar de hele provincie van Apokoronas. In het dorp zijn er o.a. een kafeneion en een minimarkt aan het oude dorpsplein. Tzitzifes, dat in een prachtige groene omgeving van de provincie Apokoronas ligt, heeft de naam van de boom “Tzitzifia” (=jujubeboom) gekregen, een boom die hier veelvuldig voorkomt.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Kalives Kreta - Departement Chania - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 137 - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 96 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Kalyviani Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Kalathas - Chorafakia Kreta - Departement Chania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Zandstrand Elafonisi (Elafonissi) | Chania Kreta | Foto 64 - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 57 - Foto van De Griekse Gids veerboot bijna op het strand - Foto van baukje Kalives Kreta - Departement Chania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Chania stad | Chania Kreta | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

In Tzitzifes wonen ongeveer 200 inwoners die zich vooral met de landbouw en veehouderij bezig houden. De belangrijkste producten die hier geproduceerd worden zijn olijven en wijn, ook wordt er door een aantal bedrijven kaas gemaakt. Rondom en in het dorp zijn allerlei kerken die in de middeleeuwen zijn gebouwd. In het dorp zijn ook een aantal taverna’s waar men Kretenzer specialiteiten kan proeven.


Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Tsitsifes?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Tsitsifes


Chania Kreta vakanties

Oscar Suites

Bekijken

Oscar Suites
Chania Kreta
Platanias
TUI SENSIMAR Kalliston Resort by Atlantica Hotels

Bekijken

TUI SENSIMAR Kalliston Resort by Atlantica Hotels
Chania Kreta
Chania
Spilia Village

Bekijken

Spilia Village
Chania Kreta
Spilia
Ellotis Villas

Bekijken

Ellotis Villas
Chania Kreta
Vamos
© De Griekse Gids 2000-2019