Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland

Tsitsifes - Chania Kreta (Griekenland)

TSITSIFES (Tzitzifes). Het authentieke, rustige dorpje Tsitsífes, ligt in één van de mooiste streken van Kreta. Tzitzifes ligt 32 km van Chania. Het dorpje Vríses ligt op ca. 5,5 km en de prachtige zandstranden van o.a. Georgioúpolis liggen op ca. 20 minuten afstand. Tzitzifes is minstens 1000 jaar oud, in oude documenten wordt het dorp al vermeld door Nikiforos Fokas (in  het jaar 960), de bevrijder van Kreta.

Tsisifes of Tzitzifes, zoals de Grieken het noemen, is een dorp dat op twee naast elkaar liggende heuvels is gebouwd, die geleidelijk aan naar de vlakte aflopen en waar tussen de twee heuvels een ravijn ligt. Bij dit ravijn bevindt zich een waterbron en er zijn veel platanen waarvan men beweert dat sommigen meer dan 500 jaar oud zijn. Hier kwamen in de 19e eeuw Kretenzer strijders vaak bij elkaar om plannen te maken tegen de Turkse bezetter.  De huizen zijn erg mooi, ze zijn in de authentieke Kretenzer stijl gebouwd met mooie stenen. Vanaf de top van deze twee heuvels zijn er  prachtige uitzichten naar de hele provincie van Apokoronas. In het dorp zijn er o.a. een kafeneion en een minimarkt aan het oude dorpsplein. Tzitzifes, dat in een prachtige groene omgeving van de provincie Apokoronas ligt, heeft de naam van de boom “Tzitzifia” (=jujubeboom) gekregen, een boom die hier veelvuldig voorkomt.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Chania stad | Chania Kreta | Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Maleme | Chania Kreta | Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 102 - Foto van De Griekse Gids Loutraki bij Marathi Kreta - Departement Chania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Maleme | Chania Kreta | Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 77 - Foto van De Griekse Gids De vuurtoren  | Chania stad | Kreta - Foto van De Griekse Gids Sfakia (Chora Sfakion) | Chania Kreta | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chania Kreta»

In Tzitzifes wonen ongeveer 200 inwoners die zich vooral met de landbouw en veehouderij bezig houden. De belangrijkste producten die hier geproduceerd worden zijn olijven en wijn, ook wordt er door een aantal bedrijven kaas gemaakt. Rondom en in het dorp zijn allerlei kerken die in de middeleeuwen zijn gebouwd. In het dorp zijn ook een aantal taverna’s waar men Kretenzer specialiteiten kan proeven.

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Tsitsifes
Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Chania Kreta: Waar ligt Tsitsifes?

De kaart / landkaart van Chania Kreta

De kaart / landkaart van het departement Chania Kreta

De kaart van Chania Kreta Loutro Kreta Chania Kreta Vamos Kreta bij Chania Georgioupolis Kreta Kournas Kreta Kolymbari (Kolimbari) Kreta Agia Roumeli Kreta Plakias Kreta Agia Marina Kreta Sfakia Kreta - Chora Sfakion Frangokastello Kreta Paleochora Kreta Maleme Kreta Askifou Kreta Samaria Kloof Kreta Imbros kloof Kreta Falasarna Kreta Sougia Kreta Kissamos Kreta Gramvoussa Kreta Platanias Kreta Stalos Kreta Souda Kreta Stalos Kreta Elafonisi Kreta Akrotiri Kreta Lefka Ori - Witte Bergen - Madares Chania
Kaart omgeving Chania Kreta. Waar ligt Tsitsifes?