Georgioupolis (Chania Kreta)

Georgioupolis (Georgoupolis in Apokoronas) ligt tussen Chania stad (40 kilometer) en Rethymnon stad (21 kilometer) aan de baai van Almyros op Kreta. Het is een klein vissersdorpje (500 inwoners) dat zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een volwaardig toeristisch dorp. Het heeft de naam gekregen van de Prins van Kreta; Georgios (einde 19e eeuw).

In Georgioupolis mondt de rivier Almyros uit. De hoge eucalyptusbomen die zich hier bevinden zijn opvallend. In het centrum van Georgioupolis bevindt zich een levendig dorpsplein waar de meeste winkels zich bevinden. (bakker, slager, minimarktjes, cafés etc.) Dat Georgioupolis een leuke toeristische plek is geworden, heeft te maken met het lange uitgestrekte zandstrand dat zich hier bevindt. Er zijn heel wat terrasjes, restaurants en tavernes langs het water en de laatste jaren zijn er veel grote hotels bij gekomen. Het nachtleven is behoorlijk goed en aan het strand zijn parasols en ligbedden te huur. Ook voor watersporters is er van alles te doen, men kan bijvoorbeeld windsurfen, en waterfietsen. In Georgioupolis is een klein haventje waar vooral vissersbootjes aanleggen, dat verklaart ook het feit dat er goede visrestaurants in het dorp zijn.

Op 6 augustus zijn er volksfeesten die gepaard gaan met veel muziek en dans. Tegenover Georgioupolis ligt een klein rotseilandje met een kapel erop dat te voet te bereiken is, via een smalle landstrook. Ten zuiden van Georgioupolis bevindt zich het meer van Kournas, een van de mooiste gebieden in de regio.

Een tragisch verhaal: in mei 1972 verdronken hier 21 meisjes van een middelbare school uit het dorpje Spili. Hun boottocht eindigde in een drama, daar de meesten niet konden zwemmen. Nadat hun boot kapseisde, raakten de meisjes in visnetten verstrikt. Sindsdien wordt deze baai “de baai der 21 maagden” genoemd.

Foto's Georgioupolis - Georgioupolis in beeld

Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 06 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 04 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 08 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 01 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 02 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Georgioupolis»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Luchtvideo Georgioupolis Kreta

Dronevideo Georgioupolis Kreta - ©De Griekse Gids (Bekijk video in 4K kwaliteit - klik hier)

 
Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Georgioupolis?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Georgioupolis


Chania Kreta vakanties

Hotel Solimar Aquamarine

Bekijken

Hotel Solimar Aquamarine
Chania Kreta
Chania
Marialena Villas

Bekijken

Marialena Villas
Chania Kreta
Chorafia-Aptera
Blue Dome Hotel (incl. auto)

Bekijken

Blue Dome Hotel (incl. auto)
Chania Kreta
Platanias
TUI SUNEO Althea Village

Bekijken

TUI SUNEO Althea Village
Chania Kreta
Chania
© De Griekse Gids 2000-2019