Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Ammoudi

Ammoudi - vakantie op Santorini


Ammoudi Santorini. Ammoudi is een pittoresk dorpje met een klein haventje dat onder Oia op Santorini ligt. Amoudi is te voet bereikbaar via meer dan 200 trappen vanaf het kasteel van Oia, of met de auto vanaf de hoofdweg die Ammoudi met Oia (1,8 km) en de rest van het eiland verbindt. De asfaltweg die Oia met Ammoudi verbindt is pas in 1991 geopend. De gebouwen die je in Ammoudi ziet waren vroeger voornamelijk pakhuizen. Hier kwamen boten uit de hele Middellandse Zee verschillende producten laden. Dit haventje was de belangrijkste haven van Oia in de 19e en 20e eeuw en alle handel van het gebied ging er doorheen.

"Ammoudi is het dorpje onder Oia op Santorini"

De gebouwen die je in Ammoudi ziet, zijn door de aardbeving van 1956 zwaar beschadigd, maar werden daarna weer gerestaureerd. Deze gebouwen zijn nu tavernes en winkels geworden.

Ammoudi
Ammoudi

In Ammoudi bevindt zich een kiezelstrand waar het water snel zeer diep wordt. In de zomermaanden is het hier erg druk, omdat het strand klein is. Als je het pad langs de winkels in zuidelijke richting volgt (250 meter), dan kom je tegenover het eilandje uit waar de kerk van Agios Nikolaos staat. Let wel op, want het pad is vrij gevaarlijk vanwege de mogelijke aardverschuivingen van de rotsen die erboven hangen. Ook hier kun je zwemmen.

Het eilandje dat ook wel Agios Nikolaos Peramataris heet, ligt op 30 meter van de kust. De kerk is hier in een grot gegraven en de naam 'Peramataris' is ontleend aan de smalle doorgang tussen het eilandje en de kust.

Ammoudi Santorini
Ammoudi Santorini

Het natuurlijke haventje in het dorp is eigenlijk een vissershaventje dat door lokale vissers wordt gebruikt. Na de visvangst ontmoeten de vissers elkaar hier om bij te praten en om een lekker hapje of wijntje bij een van de taverna's te nuttigen. Vanuit Ammoudi kunnen bezoekers ook aan boord gaan om boottochten naar Thirasia en Nea Kameni te maken. In het dorpje zijn meerdere traditionele tavernes waar lokale specialiteiten worden geserveerd. Veel bezoekers komen hier ook om de prachtige zonsondergang onder het genot van een lekker hapje te beleven.

Video : Een wandeling door Ammoudi op Santorini

Een wandeling door Ammoudi op Santorini! from De Griekse Gids on Vimeo.

Vakantie op Santorini

Wil je op vakantie naar Santorini en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk het overzicht van vakanties. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak op Santorini geweest en kennen het eiland goed. Wij kunnen je vakantie op Santorini ook in combinatie met eilandhoppen regelen, zoals de combinatie Santorini, Paros, Naxos en Mykonos.

Bekijk foto's AmmoudiAmmoudi Oia Santorini
Ammoudi onder Oia op Santorini


Griekse spullen bestellen

Santorini: Waar ligt Ammoudi?

Waar ligt Santorini
De kaart / landkaart van Ammoudi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Ammoudi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Emporio vakantie
Emporio vakantie
Perissa vakantie
Perissa vakantie
Kamari vakantie
Kamari vakantie
Akrotiri vakantie
Akrotiri vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Santorini vakanties Griekse webshop to Magazaki

Weer Ammoudi Santorini

zondag
Weer en klimaat Ammoudi
30°C

maandag
Weer en klimaat Ammoudi
31°C

dinsdag
Weer en klimaat Ammoudi
30°C

woensdag
Weer en klimaat Ammoudi
30°C

donderdag
Weer en klimaat Ammoudi
30°C

vrijdag
Weer en klimaat Ammoudi
30°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024