Finikia (Santorini)

FINIKIA. Finikia is een rustig, pittoresk dorpje in het noorden van Santorini, tussen de hoofdstad Fira (9 kilometer) en Oia (2 kilometer). In tegenstelling tot Oia, Fira, Firostefani en Imerovigli, heeft Finikia geen uitzicht op de krater.

Toch is het een gezellig dorp dat wel de sfeer en de stijl heeft van de laatstgenoemde plaatsen. In witte, zalmkleurige en oker gekleurde huizen, kerken en daarnaast grothuizen die in de rotsen zijn gegraven, maken dit traditionele dorp speciaal.

In Finikia bevindt zich de kerk van de Heilige Moeder Maroulinani. Ter ere hiervan is er elk jaar op 2 februari een processie. Een andere beroemde kerk is de Agia Matrona, die in een rots is gegraven, ter ere hiervan is er in oktober een groot volksfeest in het dorp.

In Finikia, dat veel smalle steegjes heeft, zijn een aantal gezellige taverna’s en er zijn kamers te huur. Dit dorp, waar tegenwoordig veel artistieke mensen wonen, was vroeger een boerendorp. De landbouwers uit de streek werkten vooral in wijngaarden ten noorden en ten oosten van Finikia. Dicht bijzijnde stranden zijn de stranden bij Oia en Baxedes in het noorden, maar ook de stranden bij Koloumbo en Pori in het westen van het eiland.

Foto's Finikia - Finikia in beeld

Finikia Santorini (Thira) - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Finikia Santorini (Thira) - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Finikia Santorini (Thira) - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Finikia»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Santorini

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Santorini: Waar ligt Finikia?

Waar ligt Santorini
De kaart / landkaart van Finikia


Santorini vakanties

Paradise Resort

Bekijken

Paradise Resort
Santorini
Akrotiri
Desiterra Luxury Suites

Bekijken

Desiterra Luxury Suites
Santorini
Fira
15 dgn Santorini-Mykonos-Naxos(3* hotels)

Bekijken

15 dgn Santorini-Mykonos-Naxos(3* hotels)
Santorini
Eilandhoppen
Regina Mare

Bekijken

Regina Mare
Santorini
Imerovigli
© De Griekse Gids 2000-2020