Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Firostefani

Firostefani prachtig dorp op Santorini voor je vakantie

FIROSTEFANI Santorini. Firostefani ligt ten noorden van het mooie Fira, de hoofdstad van het eiland Santorini (ongeveer tien minuten wandelen) en ten zuiden van het prachtige Imerovigli (vijftien minuten wandelen). Firostefani is een langwerpig, traditioneel dorp met een fantastisch uitzicht op de zee en de krater.

“Firostefani, adembenemend mooi uitzicht vanaf de steile kliffen„

De steile kliffen zijn hier adembenemend mooi en sommigen beweren dat de mooiste zonsondergang van Santorini vanaf hier te zien is. Het dorp bevindt zich op het hoogste punt van Santorini (300 m) en de naam verraadt het al: “Firostefani” betekent letterlijk de “Krans van Fira”. Vele hotels bieden aan de bezoekers vanaf het balkon een droom uitzicht.

Het dorp heeft een gezellig plein met leuke restaurants, cafetaria’s en cafés. De sfeer is hier zeer gemoedelijk en de witte pittoreske huisjes maken het gevoelsplaatje helemaal af.

Firostefani Santorini Vakantie
Wendy van de Griekse Gids in Firostefani op Santorini

Firostefani is iets minder druk dan Fira en iets drukker dan Imerovigli, het is dus de ideale plek voor degenen die van gezellige drukte houden. In Firostefani bevindt zich de grote kerk van Agios Gerasimos. Firostefani staat bekend om de fantastische zonsondergangen die vanaf de kliffen te zien zijn.

Op vakantie naar Firostefani

Als je naar Firostefani op vakantie wilt gaan en je zoekt een goed hotel of appartement, kijk dan eens bij het uitgebreide vakantie overzicht van Firostefani. Je kunt ook je reis bij Griekse Gids Reizen boeken, wij zijn vaak in Firostefani geweest en kennen het stadje en de omgeving goed. Wij kunnnen je vakantie ook in combinatie met eilanhoppen regelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie Santorini en Kreta!

Bekijk foto's FirostefaniTop Bezienswaardigheden en tips Firostefani

  • De indrukwekkende zonsondergang vanaf de rand van de kliffen
  • Het conferentiecentrum Petros Nomikos, waar de driedimensionale fotografische reproducties van de muurschilderingen van Akrotiri worden tentoongesteld.
  • Tussen Firostefani en Imerovigli bevindt zich het klooster van Agios Nikolaos, dat in 1651 is gesticht door de familie Gyzi.
  • Op het plein zijn leuke restaurants en bars. Hier kun je in verschillende zaken tevens genieten van Griekse 'live' muziek.
  • Vanaf Firostefani kun je mooie wandelingen maken want er zijn tal van wandelroutes. Ook worden er culturele- en natuurwandeltochten georganiseerd.

Santorini: Waar ligt Firostefani?

Waar ligt Santorini
De kaart / landkaart van Firostefani


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Fira vakantie
Fira vakantie
Imerovigli vakantie
Imerovigli vakantie
Athinios vakantie
Athinios vakantie
Ammoudi vakantie
Ammoudi vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021