Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Emporio

Emporio Santorini - vakantie, informatie en leuke tips

Emporio Santorini (Nimborio). Emporio is een traditioneel dorpje op het Griekse eiland Santorini. Het dorp dat 11 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van Santorini, Fira ligt, is een van de grootste dorpen op het eiland. Emporio was al sinds de oudheid een belangrijke nederzetting, het was het handelscentrum van het eiland vandaar ook de naam Emporio (=handel).

"Emporio is een traditioneel dorpje op Santorini"

In het centrum bevindt zich het kasteel en de wijk 'Mesani' waar ook de gelijknamige kerk staat. Het is mooiste en best bewaarde kasteel (Kastro) van Santorini. Het is een soort fort waar de buitenste huizen voor de afscherming van het centrum zorgen. De buitenste muren zorgen dus voor een afgebakend terrein dat op een kasteel lijkt. Om Kastro te betreden was er maar één ingang, ' de Poort (Porta)'  zoals de lokale bevolking het noemt, en alle ramen en deuren van de huizen keken naar de binnenkant van het kasteel.

Emporio op Santorini
Emporio op Santorini

Emporio is behalve een toeristisch dorp ook een agrarisch dorp. Het gebied rond het dorp is zeer vruchtbaar en er worden hier veel groenten gekweekt.

Op vakantie naar Santorini

Wil je op vakantie naar Santorini en zoek je een goed hotel of appertement? Bekijk het uitgebreide vakantie overzicht naar Santorini. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, wij zijn vaak op Santorini geweest en kennen het eiland goed. Wij kunnnen je vakantie ook in combinatie met eilanhoppen organiseren zoals de vakantie Santorini, Paros, Naxos en Mykonos.

Bekijk foto's Emporio


Emporio


Beoordeel Emporio (Santorini) - Plaats een eigen review

Ken jij Emporio? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:

Tips en informatie

Binnen in het kasteel bevindt zich de kerk van Panagia Mesani met de indrukwekkende klokkentoren en de oude, uit hout gesneden, iconostase met voorstellingen uit het Oude en Nieuwe Testament. deze kerk die ook Palia Panagia heet, werd waarschijnlijk gebouwd in de 16e eeuw gebouwd.

Panagia Mesani in Emporio Santorini
Panagia Mesani

Emporio is erg mooi en een wandeling door de zeer smalle steegjes is een aangename happening. In het dorp zijn enkele andere mooie kerken met prachtige klokkentorens. Daarnaast zijn er enkele zeer leuke en gezellige cafés en restaurants.

Terrasje in Emporio Santorini
Terrasje in Emporio Santorini


Santorini: Waar ligt Emporio?

Waar ligt Santorini
De kaart / landkaart van Emporio


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Emporio geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Fira vakantie
Fira vakantie
Oia vakantie
Oia vakantie
Firostefani vakantie
Firostefani vakantie
Kamari vakantie
Kamari vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Santorini vakanties De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021