Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Imerovigli


Imerovigli - Santorini (Griekenland)

IMEROVIGLI. Imerovigli behoort tot de meest gefotografeerde plaatsen van Griekenland. Imerovigli is een pittoresk dorp ten noorden van Fira (3 km) en heel dichtbij Firostefani (1 km). Het is het hoogste dorp op de rotsen van de krater van Santorini (300 meter). Het heeft de klassieke Cycladische stijl en is tot beschermd dorp verklaard door de Griekse staat.

Imerovigli is net als Fira en Firostefani aan de rand van de steile kliffen van de krater gebouwd, het heeft smalle geplaveide straatjes en het uitzicht op de zee en de rondom liggende eilandjes is werkelijk fascinerend. In Imerovilgli (wordt ook Merovigli genoemd) staat het klooster van Agios Nikolaos uit de 17e eeuw. Hier vlakbij bevinden zich, op de hoogte Skaros, enkele resten van een Venetiaans kasteel uit de middeleeuwen dat door Markos Sanoudos is gebouwd. Het werd verwoest in 1817 na een catastrofale aardbeving.

Verderop staat de kerk van Agios Georgios die op een grote rots is gebouwd en met prachtig uitzicht naar de zee. In Imerovigli zijn heel veel leuke restaurants, winkeltjes, cafés en bars en wie van uitgaan houdt zal het hier goed naar zijn zin hebben.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Imerovigli - Imerovigli in beeld

Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0073 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0071 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0080 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0075 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Imerovigli»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Imerovigli
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Santorini: Waar ligt Imerovigli?

Uitstapjes / Trips vanaf Imerovigli
De kaart / landkaart van Santorini (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Imerovigli Santorini

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Santorini en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Santorini.

Landkaart Santorini - Plattegrond Santorini - Map of SantoriniEiland Santorini Santorini Fira - Info over Fira Akrotiri Santorini, de stranden Red Beach en White Beach, Faros de Vuurtoren in het zuiden van Santorini Imerovigli op Santorini Firostefani Santorini Het dorp Oia op Santorini Het dorp Megalochori op het eiland Santorini Perivolos Perissa Santorini Finikia Athinios Emporio Santorini Oud Thira
Uitstapjes vanaf Imerovigli - Klik op de kaart van Santorini (©De Griekse Gids)