Imerovigli (Santorini)

IMEROVIGLI. Imerovigli behoort tot de meest gefotografeerde plaatsen van Griekenland. Imerovigli is een pittoresk dorp ten noorden van Fira (3 km) en heel dichtbij Firostefani (1 km). Het is het hoogste dorp op de rotsen van de krater van Santorini (300 meter). Het heeft de klassieke Cycladische stijl en is tot beschermd dorp verklaard door de Griekse staat.

Imerovigli is net als Fira en Firostefani aan de rand van de steile kliffen van de krater gebouwd, het heeft smalle geplaveide straatjes en het uitzicht op de zee en de rondom liggende eilandjes is werkelijk fascinerend. In Imerovilgli (wordt ook Merovigli genoemd) staat het klooster van Agios Nikolaos uit de 17e eeuw. Hier vlakbij bevinden zich, op de hoogte Skaros, enkele resten van een Venetiaans kasteel uit de middeleeuwen dat door Markos Sanoudos is gebouwd. Het werd verwoest in 1817 na een catastrofale aardbeving.

Verderop staat de kerk van Agios Georgios die op een grote rots is gebouwd en met prachtig uitzicht naar de zee. In Imerovigli zijn heel veel leuke restaurants, winkeltjes, cafés en bars en wie van uitgaan houdt zal het hier goed naar zijn zin hebben.

Foto's Imerovigli - Imerovigli in beeld

Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0077 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini | Cycladen Griekenland  | Foto 0081 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Imerovigli Santorini (Thira) - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Imerovigli»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Santorini

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Santorini: Waar ligt Imerovigli?

Waar ligt Santorini
De kaart / landkaart van Imerovigli


Santorini vakanties

Ambeli Apartments Santorini

Bekijken

Ambeli Apartments Santorini
Santorini
Perivolos
Alesahne Beach Hotel

Bekijken

Alesahne Beach Hotel
Santorini
Kamari
Eilandhoppen Santorini & Naxos

Bekijken

Eilandhoppen Santorini & Naxos
Santorini
Eilandhoppen
Caldera's Dolphin Suites

Bekijken

Caldera's Dolphin Suites
Santorini
Megalochori
© De Griekse Gids 2000-2020