Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Aristakes heeft een droom: Rockopera 'Rhapsody for Peace'

Aristakes Jessayan* is geboren in Athene Griekenland en woonde er drie jaar. Op 3-jarige leeftijd is hij naar Nederland gekomen, in 1956, met zijn Armeense ouders, broer en zusje. Zijn korte tijd in Griekenland en zijn liefde voor dat prachtige land en de mensen en zijn Armeense afkomst, zijn de hoofdbestanddelen van zijn rockopera 'Rhapsody for Peace', dat feitelijk alle onzinnige en nodeloze oorlogen, conflicten en ruzies tussen landen en groepen mensen betreft.

Aristakes aan de piano

Om zijn droom waar te maken en de rockopera te realisteren is Aristakes een Crowdfunding gestart. De start van de crowdfunding was donderdag 15 april en de einddatum is maandag 31 mei. Je kunt elk bedrag doneren vanaf €10. Als 80% van het streefbedrag niet wordt gehaald, krijgt iedereen het ingebrachte geld weer terug. Aristakes hoopt vurig, dat deze crowdfunding zal slagen, om zo zijn levensdroom en muzikaal levensboek te kunnen realiseren. Lees hieronder meer over Aristakes en zijn liefde voor Griekenland.

Doneer

Trouwen op poros
De trouwdag van Aristakes en zijn Nicole op het Griekse eiland Poros

Het liefst gaan Aristakes en zijn vrouw Nicole met vakantie naar Poros en de Peleponnosos "Heerlijk!" vertelt Aristakes: "We vliegen dan op Athene en gaan met een auto via de oude weg over het Kanaal van Korinthe en Epidavros, naar Galatas en met het pontje over naar onze vele vrienden op Poros. Wij zijn zelfs op Poros getrouwd! Iedereen wist ervan, behalve Nicole!"

Aristakes affiche
Aristakes had zelfs een optreden op eiland Poros

Op de vraag wat Aritakes het liefst eet in Griekenland zegt hij: "Oei, dat is lastig, ik vind heel véél lekker! Gemista (gevulde tomaten en paprika's), Kritarakia (Griekse pasta), fasolada (Griekse witte bonensoep) en het liefste eet ik Mezzè: Allerlei lekkere dingen op tafel, zoals tzatziki, choriatiki (Griekse salade), chorta, keftedakia, dolmadakia, tiropita, elyes (olijven), kalamaria (gebakken inktvisringen), gebakken melizanes (aubergines) enz. En daarbij een lekker wijntje of een lekker koel Mythos biertje!

Griekse salade
Griekse lunch!

Aristakes is zelfs zo enthousiast over Griekenland dat hij zegt: "Ik ben verliefd op Griekenland en wil er eigenlijk wel wonen.....! Nicole werkt nog bij de KLM en is 61 en dus nog niet met pensioen.  Kijk, als het aan mij zou liggen, zou ik naar een klein plaatsje gaan, waar niet te veel toeristen komen, maar waar het nog authentiek Grieks is. Ik zou dan ergens aan het water een taverna zoeken en aan Papadopoulos vragen: 'Pjos iene apano? (wie woont daar boven?) als hij dan zegt: 'Kannenas' (niemand) Dan zeg ik: 'Echo thello na meino apano'. (Ik wil wel boven wonen.) Ik zou dan mijn mooie witte vleugel in de taverna zetten en iedere dag muziek maken voor hem en zijn gasten. Dat hoeft hij dan niet te betalen. Ik eet dan uiteraard bij hem. En als ik dan dood ga, mag hij de vleugel houden! Dat wil ik: niet meer meer meer, zoals bijna iedereen op de wereld wil, maar juist minder. In Griekenland hebben we de zon, de zee, de heerlijke mensen en heerlijk eten. Thi alo thelies? (Wat wil je nog meer) Tipota!! (Niets!) 

Aristakes op Poros
Op Poros bij Georgos voor zijn restaurant Rota.

* In 1975 heeft Aristakes zich ingeschreven als professioneel musicus en heeft in de hele wereld opgetreden bij duizenden evenementen. Hij heeft diverse platen op zijn naam staan en in 1983 zelfs een paar TOP-40 noteringen. Sinds 2017 is de theatervloer zijn lievelingsplek geworden en begon hij zijn eigen theaterconcerten te organiseren. De eerste show was ‘Romantic ballads, unplugged’, waar ook een CD van uitgebracht is. De zangeres Jody Pijper was zijn gaste in deze show. Het tweede concert kreeg de naam ‘Mooie Liedjes’ mee, maar is door Corona gestopt. In ‘Mooie Liedjes’ vertolkt Aristakes zelfgeschreven Engels en Nederlandstalige liedjes, gedichten en covers. Van een aantal liedjes uit deze show, is ook een CD verschenen met de titel: ‘Mooie Liedjes….het Album’.

Wil je Aristakes helpen zijn droom te verwezenlijken? Kijk dan op voordekunst.nl

Doneer

Hydra
Echtgenote Nicole op Hydra, buureiland van Poros. (De Saronische eilanden)


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

 Het boze oog (mati), deel van Griekse cultuur
Het boze oog (mati), deel van Griekse cultuur
Griekse ezels en muildieren
Griekse ezels en muildieren
Typisch Grieks en andere anekdotes
Typisch Grieks en andere anekdotes
Veel Griekenland in Parijs te zien
Veel Griekenland in Parijs te zien

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024