Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
   Griekenland weblog

Top 10 mooiste stranden van Zakynthos

Iedereen, die geïnteresseerd is in Griekenland, heeft wel eens een foto gezien van het beroemdste strand van Zakynthos, waar het welbekende scheepswrak ligt. Dit strand is te voet niet bereikbaar, maar alleen met een boot. Wel kun je het strand van bovenaf bekijken, deze locatie ligt ergens tussen de dorpen Volimes en Anafonitria in het noordwesten van Zakynthos. Het uitzicht vanaf hier is meer dan adembenemend. Maar is dit strand het enige mooie strand van het eiland? Ons antwoord is: ‘nee’!  Wij stelden een top 10 van mooiste stranden van Zakynthos samen. Kijk en geniet!

1. Strand Scheepswrak (Navagio)
Het strand van Navagio (Navagio = Scheepswrak) bevindt zich in het noordwesten van Zakynthos en is momenteel alleen vanaf bovenaf te bewonderen. De mooiste foto's van dit populaire scheepswrak van Zakynthos, maak je ook vanaf hoog boven op de kliffen. (wees wel voorzichtig!)

Navagio - Scheepswrak
Bekijk Navagio - Scheepswrak»

2. St-Nicolas Bay Vassilikos
St-Nicolas Bay bevindt zicht bij Vassilikos, helemaal in het zuidoosten van Zakynthos. Hier bevinden zich diverse schitterende zandstranden waaronder het strand van Agios Nikolaos, beter bekend als St-Nicolas Bay. In de zomer is het een drukke badplaats, vooral erg populair onder jongeren want je kan hier o.a. parasailen, waterscooteren, beachvolleyen of een waterfiets huren.

St-Nicolas Bay Vassilikos
Bekijk St-Nicolas Bay Vassilikos»

3. Xigkia (Xigia of Xingia)
Het kleine strand van Xigia is een natuurlijk kuuroordstrand in het noordoosten van het eiland en ten zuiden van Aghios Nikolaos, 24 kilometer ten noorden van Zakynthos stad. Het ligt in een zeer mooie kleine baai en wordt dagelijks door veel toeristen bezocht. In het zeewater bevindt zich een rots waaruit warm water en collageen uitvloeit. De geur van zwavel in de lucht is hier dan ook zeer sterk.

xygkia
Bekijk Xigkia »

4. Porto Zorro bij Vassilikos
Aan dit leuke strand bevindt zich het gelijknamige hotel en de beachbar 'Porto Azuro' (Porto Azzuro). Porto Zorro beach heeft een mooi zandstrand dat in het hoogseizoen druk bezocht wordt.  De hellingen van de bergen er omheen zijn fraai begroeid en het bevindt zich op op iets meer dan 1 kilometer van het centrum van Vassilikos.

porto-zorro-zakynthos
Porto Zorro

5. Gerakas
Gerakas is een strand helemaal in het zuidwesten van Zakynthos, het bevindt zich in de streek van Vassilikos, 16 km van Zakynthos stad. Gerakas beach is een van de stranden van Zakynthos waar Caretta-Caretta schildpaden hun eieren leggen.

gerakas-zakynthos
Gerakas


 

6. Kalamaki
Kalamaki is een leuke badplaats aan de baai van Laganas in het zuiden van Zakynthos. Aan het strand, waar veel steile rotsen zijn, is ook een opvallende rots die "Gypsolithos" heer, wat letterlijk “steen van gips” betekent. Ook het Kalamaki-strand hoort tot de ecologische gebieden die beschermd worden door natuurliefhebbers, omdat hier de Caretta-Caretta schildpadden hun eieren leggen.

Kalamaki Zakynthos
Bekijk Kalamaki Zakynthos»

7. Alykes
Badplaats Alykes is een gezellige badplaats aan de oostkust van het eiland, aan de gelijknamige baai, 18 kilometer ten noordwesten van Zakynthos-stad. In en bij Alykes zijn er een heleboel zeer mooie zandstranden zoals Alykanas, Xechoriati, Amoudi, Psarou en Agia Kiriaki.

alykes-zakynthos
Bekijk Alykes»

8. Tsilivi
Tsilivi heeft een 2 kilometer lang uitgestrekt zandstrand en het zeewater is hier betrekkelijk ondiep. Op het mooie strand van Tsilivi zijn er tal van watersport mogelijkheden.

tsilivi-zakynthos
Bekijk Tsilivi»

9.  Banana Beach
Banana beach is een van de populairste en meest geliefde zandstranden op Zakynthos. Het strand ligt 15 kilometer ten zuidwesten van Zakynthos stad en 2 kilometer van Vassilikos. Op het strand van Banana beach zijn een aantal beach bars - restaurants en men kan hier men kan hier bijna allerlei watersporten uitoefenen zoals o.a. parasailen, waterskiën, beachvolleyen, windsurfen en jetski.

banana-beach-zakynthos
Banana Beach

10. Laganas

In Laganas is het in de zomer erg druk en het is een populaire vakantiebestemming voor jongeren. De grote toeristische ontwikkeling heeft Laganas echter ook te danken aan het lange zandstrand. Het water is hier ondiep en veilig voor kleine kinderen, tevens is het geschikt voor alle watersporten.  De baai en strand van Laganas is ook bekend vanwege de schildpad Caretta-Caretta, die hier ieder jaar haar eieren legt.

Laganas
Bekijk Laganas»


Meer Zakynthos:
www.grieksegids.nl/zakynthos
www.grieksegids.be/zakynthos/
www.eilandzakynthos.nl
Aanbiedingen en Last Minutes NL
Aanbiedingen en Last Minutes BE


Schrijf je in en blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws over Griekenland en de Griekse Gids schrijf je in voor onze gratis digitale nieuwsbrief. Direct na het aanmelden ontvang je van ons een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.

Disclaimer: Wij verzamelen zoveel mogelijk informatie om onze lezers te helpen. De Griekse Gids is niet verantwoordelijk voor beslissingen die u neemt op basis van bovenstaande informatie. Houd er rekening mee dat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen. Zodra er wijzigingen zijn passen wij dit zo snel mogelijk aan op deze website.


Lees ook deze populaire artikelen

7 adembenemende plekken op Kythira waar je stil van wordt!
7 adembenemende plekken op Kythira waar je stil van wordt!
10 magische plekken op het Griekse eiland Milos
10 magische plekken op het Griekse eiland Milos
10 tips voor Thessaloniki
10 tips voor Thessaloniki
Top 10 bezienswaardigheden van Tinos
Top 10 bezienswaardigheden van Tinos

Vakantie Griekenland Griekse webshop to Magazaki Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024