Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Chalkio

Chalkio Naxos - informatie en tips

Chakio (Chalki) Naxos. Chalkio is een pittoresk dopje op het eiland Naxos. Het ligt 15 kilometer ten zuidoosten van Naxos stad en is vanaf de hoofdstad met de auto, binnen twintig minuten bereikbaar. Ηet ligt op een vruchtbaar bergplateau tussen olijfbomen en allerlei fruitbomen. Een andere benaming van het dorp is Tragaia, want dat is de naam van het bergplateau. Het dorp ziet er schattig uit en een wandeling door de smalle steegjes en kleine pleintjes is zeer aangenaam.

"Chalkio het schattige bergdorpje van Naxos"

Hoewel Chalkio best afgelegen ligt, is het door de toeristen ontdekt. Je ziet het aan de winkeltjes die op de komst van toeristen zijn voorbereid. Allerlei souvenirwinkeltjes die geweven tassen en tapijten verkopen, of winkeltjes die kopjes en ansichtkaarten verkopen, het is er allemaal.

Chalkio Naxos
Gezellig pleintje in Chalkio Naxos

Vakantie

Wil je tijdens een heerlijke vakantie op Naxos ook  het dorpje Chalkio en de destilleerderij bezoeken? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Of wil je meerdere Griekse Cycladen eilanden combineren, zoals Naxos, Paros, Santorini en Mykonos? We helpen je hier uiteraard graag bij, eilandhoppen is onze specialiteit.

Bekijk foto's Chalkio


Chalkio


Beoordeel Chalkio (Naxos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Chalkio? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:
Informatie en tips

Chalkio is vroeger een rijk dorp geweest, dat zie je goed terug in de mooie herenhuizen. Helaas zijn sommige van deze huizen minder goed onderhouden, desondanks ziet het dorp er erg mooi uit.

In Chalkio zijn diverse mooie kerken en Venetiaanse torens. Een van de bekendste is de toren van Barotsi, aan de rand van het dorp, die in het begin van de 17e eeuw is gebouwd.

Eten en drinken in Chalkio

In het dorp zijn enkele zeer gezellige tavernes en mooie kafeneions. Mocht je Chalkio bezoeken, dan raden wij je aan om daar iets langer te blijven en bij een taverne iets te eten. Chalkio staat bekend om de gegrilde vleesgerechten die hier heerlijk op de barbecue bereid worden. Je ziet op het pleintje dan ook verschillende barbecues staan en de geuren van geroosterd vlees komen je tegemoet.

Chalkio Naxos barbeque
Gegrilde vleesgerechten in Chalkio

De Kitron destillerderij in Chalkio

Vergeet niet om ook een bezoekje te brengen aan de kleinschalige, traditionele Kitron destilleerderij. De bekende sterke Naxos citroenlikeur wordt gemaakt van de blaadjes van de citroen, dus niet van de citroen zelf. Je kunt hier enkele likeurtjes proeven en in het winkeltje kun je een likeurtje kopen.

Destillerderij Chalkio Naxos
De traditionele Kitron destilleerderij


Naxos: Waar ligt Chalkio?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Chalkio


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Chalkio geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Apollonas vakantie
Apollonas vakantie
Agia Anna vakantie
Agia Anna vakantie
Naxos stad vakantie
Naxos stad vakantie
Agios Georgios vakantie
Agios Georgios vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Eilandhoppen Naxos Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021