Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Sangri

Sangri Naxos - vakantie, informatie en leuke tips

Sangri (Sanri). Sagri ligt op het eiland Naxos, op 10 kilometer ten zuidoosten van Naxos stad. Eigenlijk gaat het om twee dorpen, namelijk Kato en Ano Sagri waar in totaal ongeveer 200 vaste inwoners wonen. Wanneer je hier bent, dan herken je meteen de Venetiaanse invloeden, er staan allerlei Venetiaanse torens. De sfeer is af en toe middeleeuws en dat komt door de vele Byzantijnse kerken. Dit gebied wordt ook gekenmerkt door vele windmolens.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de tempel van Dimitra uit het jaar 530 voor Christus. De tempel van Dimitra bevindt zich bij de locatie ‘Gyroulas’. Er gaat een doodlopende weg naartoe, wanneer je de tempel hebt bezichtigd, ga je via dezelfde weg weer terug. De tempel is een van de weinige gebouwen uit de oudheid op Naxos en is van groot archeologisch belang, omdat meer dan 50% van het gebouw bewaard is gebleven. De tempel is gebouwd met wit marmer en was gewijd aan de godin van de landbouw en de oogst, Dimitra. Het complex ligt op een heuveltop met een spectaculair uitzicht op de omgeving. De tempel heeft een eigen museum.

Velen noemen Sangri ‘het kleine Mystras’ vanwege de vele Byzantijnse kerken. In het dorp bevindt zich het klooster van Agios Eleftherios waar zich tegenwoordig het volkenkundig museum bevindt. In het dorp worden sinds het jaar 2001 in de zomer, allerlei festiviteiten, tentoonstellingen en culturele activiteiten gehouden.

Mooie stranden nabij Sagri zijn Mikri Vigla, Kastraki en Glyfada.

Bekijk foto's Sangri
Naxos: Waar ligt Sangri?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Sangri


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Sangri geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agios Georgios vakantie
Agios Georgios vakantie
Apiranthos vakantie
Apiranthos vakantie
Agios Prokopios vakantie
Agios Prokopios vakantie
Agia Anna vakantie
Agia Anna vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C
Eilandhoppen Naxos Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021