Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Apollonas

Apollonas Naxos - informatie en mooie foto's

Apollonas Naxos. Apollonas is een badplaats in het noordoosten van het eiland Naxos, 35 kilometer van Naxos stad (Chora). Apollonas is op een rotsachtig schiereiland gebouwd en loopt door tot in een baai naast het schiereiland.

Het strand

Het strand van Apollonas ligt aan de oostelijke kant. Aan de kant van de baai bevindt zich het haventje, waar kleine vissersboten en toeristenbootjes aanleggen. Bij het haventje aan de kade en voor het strand, zijn veel traditionele taverna's en enkele terrasjes.
 

"Apollonas het rotsachtige schiereiland"

De Kouros van Apollonas

Net buiten Apollonas, bevindt zich de antieke marmeren steengroeve die tot de oudsten in de wereldgeschiedenis hoort. Op een heuvel, ten westen van Apollonas, ligt een kolossaal antiek standbeeld dat veel toeristen aantrekt. Het is een standbeeld van een 'Kouros' (een jongere) dat maar liefst elf meter lang is en plat op de grond ligt. Het beeld zou Dionysus of Apollo voorstellen en dateert uit het begin van de 6e eeuw voor Chr. Vanuit het dorp kun je hier wandelend komen, maar je komt er ook met de auto, via de weg. een bordje langs de weg geeft aan waar het is.

De toren van Agia, gelegen op 7,5 km richting het westen, met uitzicht op het noordelijk deel van het eiland, is ook een bezienswaardigheid.

Apollonas Kouros Naxos
De indrukwekkende Kouros bij Apollonas op eiland Naxos

Bekijk foto's Apollonas
Naxos: Waar ligt Apollonas?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Apollonas


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agios Prokopios vakantie
Agios Prokopios vakantie
Agios Georgios vakantie
Agios Georgios vakantie
Agia Anna vakantie
Agia Anna vakantie
Naxos stad vakantie
Naxos stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C
Eilandhoppen Naxos Griekse Gids Reizen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021