Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Chozoviotissa

Chozoviotissa klooster - indrukwekkend gebouwd tegen steile rotsen

Klooster Chozoviotissa. Een zeer belangrijke bezienswaardigheid op eiland Amorgos, bij Amorgos stad, is het Byzantijnse klooster van Panagia Chozoviotissa. Het ligt op iets meer dan twee kilometer ten oosten van Amorgos stad en is te voet via een wandelpad bereikbaar. Het is ook via de hoofdweg bereikbaar. Het ligt aan de kant van de zee en is hoog tegen de steile rotsen aan gebouwd. Vanaf de parkeerplaats, waar zich een souvenirwinkeltje bevindt, kun je de stenen trappen naar boven bewandelen. Let op, het zijn meer dan 300 treden!

Het klooster is door de Byzantijnse Keizer Alexios de I Komninos in de 11e eeuw gesticht, omdat hier op wonderbaarlijke wijze een icoon van de Heilige Moeder uit het Palestijnse Chozovo (bij Jericho in Israël) terecht zou zijn gekomen. Vanaf het klooster heb je een fantastisch uitzicht over de zee en de ruige zuidkust van Amorgos.

Chozoviotissa Klooster
Het bijzondere Chozoviotissa klooster

Iedereen kan het klooster bezoeken, het is elke dag in de ochtend en aan het eind van de middag geopend. Het klooster bestaat uit acht etages en de maximale breedte van het gebouw is 5 meter. Dagelijks wordt het in de zomer door meer dan 300 mensen bezocht. Wij bezochten Chozoviotissa en waren erg onder de indruk.

Bekijk foto's Chozoviotissa


Chozoviotissa


Beoordeel Chozoviotissa (Amorgos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Chozoviotissa? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:
Een bezoek aan het Chozoviotissa klooster

Wij bezochten het klooster en waren onder de indruk. We schreven ook een reisverslag, je kunt het hier lezen. Op de parkeerplaats kun je de auto parkeren en via meer dan 300 trappen omhoog naar het klooster lopen. Het klooster bestaat uit acht etages en heeft een maximale breedte van vijf meter. Om het klooster te betreden moet je netjes gekleed zijn, dus draag geen bikini of zwembroek als je er bent. Mocht het wel het geval zijn, er is een halletje bij de ingang waar kleding geleend kan worden. Vanaf daar kun je via een smalle trap naar de bovenliggende etages. In de kerk hangt de wonderbaarlijke icoon van Moeder Maria en heel veel zilveren en gouden voorwerpen die iets uitbeelden zoals een arm, een mens, een hart en veel meer van mensen die geloftes kwamen maken. In het klooster werd ons Griekse koffie aangeboden, een glaasje rakomelo (raki met honing) en een koekje. We konden ook naar buiten, vanaf hier is het uitzicht waanzinnig mooi.

Chozoviotissa klooster bezoeken
De kerk van het Chozoviotissa klooser


Amorgos: Waar ligt Chozoviotissa?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Chozoviotissa


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Chozoviotissa geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Amorgos stad vakantie
Amorgos stad vakantie
Aigiali vakantie
Aigiali vakantie
Katapola vakantie
Katapola vakantie
Aghia Anna vakantie
Aghia Anna vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Eilandhoppen Amorgos Naxos Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021