Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Chozoviotissa


Chozoviotissa - Amorgos (Griekenland)

Klooster Chozoviotissa. Een zeer belangrijke bezienswaardigheid op eiland Amorgos,  bij Amorgos stad, is het Byzantijnse klooster van Panagia Chozoviotissa. Het ligt iets meer dan twee kilometer ten oosten van Amorgos stad en is te voet via een wandelpad bereikbaar. Ook is het via de hoofdweg bereikbaar. Het ligt aan de kant van de zee en is hoog, als het ware tegen de steile rotsen aan, gebouwd. Vanaf de parkeerplaats, waar zich een souvenirwinkeltje bevindt, kun je de stenen trappen naar boven bewandelen. Let op, het zijn er meer dan 300 treden!

Het klooster is door de Byzantijnse Keizer Alexios de I Komninos in de 11e eeuw gesticht, omdat hier op wonderbaarlijke wijze, een icoon van de Heilige Moeder uit het Palestijnse Chozovo (bij Jericho in Israël) terecht zou zijn gekomen. Vanaf het klooster heb je een fantastisch uitzicht over de zee en de ruige zuidkust van Amorgos.

Iedereen kan het klooster bezoeken, het is elke dag in de ochtend en aan het eind van de middag open. Het klooster bestaat uit acht etages en de maximale breedte van het gebouw is 5 meter. Dagelijks wordt het in de zomer door meer dan 300 mensen bezocht.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Chozoviotissa - Chozoviotissa in beeld

Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 83 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 81 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 99 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa klooster - Eiland Amorgos - Cycladen foto 57 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 100 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 500 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 75 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 80 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 76 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 86 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chozoviotissa»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Chozoviotissa
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Amorgos: Waar ligt Chozoviotissa?

Uitstapjes / Trips vanaf Chozoviotissa
De kaart / landkaart van Amorgos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Chozoviotissa Amorgos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Amorgos en bekijk de locaties die je vanaf Chozoviotissa kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Amorgos.

Kaart landkaart AmorgosChora - Amorgos stad Agia Anna Amorgos Agios Pavlos Amorgos Aigiali Amorgos Klooster Chozoviotissa Amorgos Potamos Amorgos Katapola Amorgos Tholaria Amorgos Langada Amorgos Arkesini Amorgos Kalotaritissa
Uitstapjes vanaf Chozoviotissa - Klik op de kaart van Amorgos (©De Griekse Gids)