Chozoviotissa (Amorgos)

Klooster Chozoviotissa. Een zeer belangrijke bezienswaardigheid op eiland Amorgos,  bij Amorgos stad, is het Byzantijnse klooster van Panagia Chozoviotissa. Het ligt iets meer dan twee kilometer ten oosten van Amorgos stad en is te voet via een wandelpad bereikbaar. Ook is het via de hoofdweg bereikbaar. Het ligt aan de kant van de zee en is hoog, als het ware tegen de steile rotsen aan, gebouwd. Vanaf de parkeerplaats, waar zich een souvenirwinkeltje bevindt, kun je de stenen trappen naar boven bewandelen. Let op, het zijn er meer dan 300 treden!

Het klooster is door de Byzantijnse Keizer Alexios de I Komninos in de 11e eeuw gesticht, omdat hier op wonderbaarlijke wijze, een icoon van de Heilige Moeder uit het Palestijnse Chozovo (bij Jericho in Israël) terecht zou zijn gekomen. Vanaf het klooster heb je een fantastisch uitzicht over de zee en de ruige zuidkust van Amorgos.

Iedereen kan het klooster bezoeken, het is elke dag in de ochtend en aan het eind van de middag open. Het klooster bestaat uit acht etages en de maximale breedte van het gebouw is 5 meter. Dagelijks wordt het in de zomer door meer dan 300 mensen bezocht.

Foto's Chozoviotissa - Chozoviotissa in beeld

Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 74 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 106 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 103 - Foto van De Griekse Gids Amorgos - voor het klooster van Panai Chozoviotissa (Foto: de Heer Strikjes) - Foto van strikjes Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 78 - Foto van De Griekse Gids Amorgos doorkijkje - Foto van holrom Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 94 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 80 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 82 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 112 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 107 - Foto van De Griekse Gids Chozoviotissa klooster - Eiland Amorgos - Cycladen foto 57 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chozoviotissa»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Amorgos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Chozoviotissa?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Chozoviotissa


Amorgos vakanties

Aegialis Hotel

Bekijken

Aegialis Hotel
Amorgos
Aigiali
Vigla Hotel

Bekijken

Vigla Hotel
Amorgos
Tholaria
© De Griekse Gids 2000-2019