Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Tholaria


Tholaria - Amorgos (Griekenland)

Tholaria is een bergdorp op eiland Amorgos, twee kilometer vanaf de haven van Aigiali. Het dorp bestaat uit mooie, witte huisjes in Cycladische bouwstijl. Hier zie je de typisch blauwe deuren en vensters die je ook op andere eilanden in de Cycladen tegenkomt.

Een wandelingen door de smalle steegjes is een aanrader. Het uitzicht vanaf hierboven naar de baai van Aigiali is erg mooi. In het dorp is een hotel en er zijn kamers te huur. De meeste inwoners zijn landbouwers en het product dat ze hier veel verbouwen is fava (split erwten). Omdat de landbouwgrond op hellingen is, hebben de eilandbewoners in de loop der jaren vruchtbare vlakke percelen gemaakt door deze te ommuren met stenen. Die landbouwpercelen zie je nu veel op de berghellingen van het eiland, onder elkaar.

In Tholaria zijn veel leuke tavernes, cafetaria’s en cafés, je zult verbaasd zijn. ’s Avonds is het in de zomer heel erg druk. Tegenover Tholaria bevindt zich de heuvel Vigla. Hier zijn de ruïnes te zien van het antieke Aigiali, één van de drie stadstaten uit de oudheid op Amorgos.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Tholaria - Tholaria in beeld

Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 291 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 288 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 294 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 283 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 302 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 289 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 276 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 286 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 300 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 298 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Tholaria»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Tholaria
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Amorgos: Waar ligt Tholaria?

Uitstapjes / Trips vanaf Tholaria
De kaart / landkaart van Amorgos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Tholaria Amorgos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Amorgos en bekijk de locaties die je vanaf Tholaria kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Amorgos.

Kaart landkaart AmorgosChora - Amorgos stad Agia Anna Amorgos Agios Pavlos Amorgos Aigiali Amorgos Klooster Chozoviotissa Amorgos Potamos Amorgos Katapola Amorgos Tholaria Amorgos Langada Amorgos Arkesini Amorgos Kalotaritissa
Uitstapjes vanaf Tholaria - Klik op de kaart van Amorgos (©De Griekse Gids)