Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Katapola

Katapola Amorgos - vakantie, informatie en leuke tips

Katapola Amorgos. Katapola is een van de grootste, natuurlijke havens van de Egeïsche zee en de belangrijkste haven van het eiland Amorgos. Het is een grote gesloten baai waar op de hellingen van lage heuvels drie dorpen liggen: Katapola, Rachidi en Xilokeratidi. Katapola is een traditioneel, typisch Cycladen-dorp. In Katapola zijn veel leuke taverna’s en cafeetjes. Daarnaast zijn er hotels, appartementen en een camping. In de zomer is het hier erg levendig en is er een druk nachtleven.

Deze streek is sinds 6000 jaar bewoond en heeft een zeer rijke geschiedenis. Hier bevond zich de oude stad Minoa, een van de drie antieke steden van Amorgos die door Kretenzers was gesticht. Je kunt vanaf Katapola de berg naar boven bewandelen, binnen 25 minuten ben je bij Minoa, het uitzicht vanaf hier is waanzinnig mooi.

Mooie bezienswaardigheden zijn de oudchristelijke basiliek van de Evangelsitria-kerk die gebouwd is bovenop de plek waar de antieke tempel van Apollon zich bevond, de Panagia Katapoliani kerk en de diverse Byzantijnse kapelletjes.

In de baai van Katapoliani liggen allerlei stranden die te voet of met de boot bereikbaar zijn (Martezi, Plakes, Kato Akrotiri). Buiten de baai liggen twee mooie stranden: Agioi Saranta en Finikes.

Tip: een erg goed restaurant is het restaurant Akrogiali. Hier zijn voor een prima prijs fantastische visgerechten verkrijgbaar.

Bekijk foto's Katapola


Katapola


Beoordeel Katapola (Amorgos) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Katapola? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Amorgos: Waar ligt Katapola?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Katapola


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Katapola geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Aigiali vakantie
Aigiali vakantie
Aghia Anna vakantie
Aghia Anna vakantie
Chozoviotissa vakantie
Chozoviotissa vakantie
Amorgos stad vakantie
Amorgos stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Eilandhoppen Amorgos Naxos Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021