Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Katapola


Katapola - Amorgos (Griekenland)

Katapola. Katapola is een van de grootste, natuurlijke havens van de Egeïsche zee en de belangrijkste haven van het eiland Amorgos. Het is een grote, gesloten baai waar drie dorpen liggen op de hellingen van lage heuvels, de dorpen Katapola, Rachidi en Xilokeratidi. Katapola is een traditioneel, typisch Cycladen-dorp. In Katapola zijn veel leuke taverna’s en cafeetjes. Daarnaast zijn er hotels, appartementen en een camping. In de zomer is het hier erg levendig en is er een druk nachtleven.

Deze streek is sinds 6000 jaar bewoond en heeft een zeer rijke geschiedenis. Hier bevond zich de oude stad Minoa, een van de drie antieke steden van Amorgos die door Kretenzers was gesticht. Je kunt vanaf Katapola de berg naar boven bewandelen, binnen 25 minuten ben je bij MInoa, het uitzicht vanaf hier is waanzinnig mooi.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de oudchristelijke basiliek van de Evangelsitria-kerk die gebouwd is bovenop de plek waar de antieke tempel van Apollon zich bevond, de Panagia Katapoliani kerk en de diverse Byzantijnse kapelletjes.

In de baai van Katapoliani liggen allerlei stranden die te voet of met de boot bereikbaar zijn (Martezi, Plakes, Kato Akrotiri). Mooie stranden liggen ook buiten de baai, dat zijn de stranden van Agioi saranta en Finikes.

Tip: Een erg goed restaurant is het restaurant Akrogiali. Hier zijn voor weinig geld, fantastische visgerechten verkrijgbaar.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Katapola - Katapola in beeld

Minoa Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 449 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 525 - Foto van De Griekse Gids Minoa Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 452 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 427 - Foto van De Griekse Gids Minoa Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 440 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 538 - Foto van De Griekse Gids Panorama Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 66 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 534 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 398 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Katapola»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Katapola
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Amorgos: Waar ligt Katapola?

Uitstapjes / Trips vanaf Katapola
De kaart / landkaart van Amorgos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Katapola Amorgos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Amorgos en bekijk de locaties die je vanaf Katapola kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Amorgos.

Kaart landkaart AmorgosChora - Amorgos stad Agia Anna Amorgos Agios Pavlos Amorgos Aigiali Amorgos Klooster Chozoviotissa Amorgos Potamos Amorgos Katapola Amorgos Tholaria Amorgos Langada Amorgos Arkesini Amorgos Kalotaritissa
Uitstapjes vanaf Katapola - Klik op de kaart van Amorgos (©De Griekse Gids)