Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Kalotaritissa

Kalotaritissa Amorgos | Informatie, tips en vakanties

Kalotaritissa is een agrarisch gebied in het zuidwesten van het eiland Amorgos. Een echt dorp zal je hier niet tegenkomen, wel een aantal gehuchten (Kalotaritissa, Kalofana). In dit gebied zijn twee belangrijke baaien; In een baai bevindt zich het mooie strand van Kalotaritissa dat helemaal in het meest westelijke punt van Amorgos bevindt. Het strand ligt in een gesloten baai en is tegen golven en winden beschermd. Aan het strand zijn parasols en ligbedden en in het hoogseizoen is er een kiosk waar dranken en snacks verkocht worden.

Kalotaritissa baai Amorgos
De baai van Kalotaritissa met rechts het eiland Gramvousa

Een kilometer daarvoor, ligt de beroemde baai met het scheepwrak (Navagio) van Amorgos. Overal in Griekenland kom je scheepswrakken tegen die als toeristische trekpleisters gelden. Zo eentje is er dus ook op het eiland Amorgos.

Aan de andere kant van de baai van van Kalotaritissa bevindt  zich het kleine eiland Gramvousa waar mooie stranden zijn.  Tijdens de zomermaanden varen er dagelijks bootjes vanuit Kalotaritissa hiernaartoe.

Bekijk foto's KalotaritissaHet scheepwrak bij Kalotaritissa

Het scheepswrak dat in het zuidwesten van Amorgos, in de buurt van Kalotaritissa ligt, is van het schip "Olympia".  Het halfgezonken schip ligt hier sinds februari 1980. De schipper kwam door de harde wind in de problemen en probeerde het anker uit te werpen maar zonder succes. Het schip kwam tegen de rotsen en sindsdien bevindt het zich nog steeds in hetzelfde baaitje, tegen de kust aan. Het scheepswrak ligt in de baai van Liveros. Het schip is toen gestrand toen het van Cyprus cement naar Piraeus vervoerde.

Kalotaritissa Sceepswrak
Scheepswrak Kalotaritissa


Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Kalotaritissa?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van KalotaritissaEilandhoppen Amorgos Naxos Griekse Gids Reizen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020