Langada (Amorgos)

Langada is een  dorp op eiland Amorgos, dat ongeveer 3 kilometer van  de haven van Aigiali ligt. De auto kun je aan de rand van het dorp parkeren, er zijn twee grote parkeerplaatsen, eentje voor het dorp en eentje achter. Het is een traditioneel dorp met witte huisjes en met geplaveide smalle steegjes. Op het grotere dorpsplein zijn de meeste tavernes en cafés.

De huizen zijn in Cycladische stijl gebouwd en hebben platte daken, blauwe deuren en vensters. Het dorp is rondom de hellingen van een heuvel gebouwd en vanaf hier heb je een prachtig panorama uitzicht naar Aigiali, de zee en het eiland Nikouria. In Langada zijn hotels en er zijn kamers te huur waar je als toerist kunt verblijven. Verder zijn er in het dorp allerlei tavernes en winkeltjes.

Wanneer je het dorp vanuit Aigiali nadert, zie je aan de rechterkant tegen de steile wanden van een rots een kerk. Deze kerk van Agia Triada diende in de middeleeuwen als uitkijkpost en werden de vijanden op tijd gesignaleerd.

Foto's Langada - Langada in beeld

Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 338 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 351 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 304 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 356 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 355 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 348 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 342 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 339 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 341 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 352 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 344 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 340 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Langada»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Amorgos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Langada?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Langada


Amorgos vakanties

Vigla Hotel

Bekijken

Vigla Hotel
Amorgos
Tholaria
Aegialis Hotel

Bekijken

Aegialis Hotel
Amorgos
Aigiali
© De Griekse Gids 2000-2019