Met TUI naar Griekenland
Eilandhoppen - Griekse eilanden -  Griekenland


  Langada


Langada - Amorgos (Griekenland)

Langada is een  dorp op eiland Amorgos, dat ongeveer 3 kilometer van  de haven van Aigiali ligt. De auto kun je aan de rand van het dorp parkeren, er zijn twee grote parkeerplaatsen, eentje voor het dorp en eentje achter. Het is een traditioneel dorp met witte huisjes en met geplaveide smalle steegjes. Op het grotere dorpsplein zijn de meeste tavernes en cafés.

De huizen zijn in Cycladische stijl gebouwd en hebben platte daken, blauwe deuren en vensters. Het dorp is rondom de hellingen van een heuvel gebouwd en vanaf hier heb je een prachtig panorama uitzicht naar Aigiali, de zee en het eiland Nikouria. In Langada zijn hotels en er zijn kamers te huur waar je als toerist kunt verblijven. Verder zijn er in het dorp allerlei tavernes en winkeltjes.

Wanneer je het dorp vanuit Aigiali nadert, zie je aan de rechterkant tegen de steile wanden van een rots een kerk. Deze kerk van Agia Triada diende in de middeleeuwen als uitkijkpost en werden de vijanden op tijd gesignaleerd.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Langada - Langada in beeld

Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 333 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 351 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 350 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 345 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 336 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 337 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 340 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 353 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 342 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 338 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Langada»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Langada
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Amorgos: Waar ligt Langada?

Uitstapjes / Trips vanaf Langada
De kaart / landkaart van Amorgos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Langada Amorgos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Amorgos en bekijk de locaties die je vanaf Langada kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Amorgos.

Kaart landkaart AmorgosChora - Amorgos stad Agia Anna Amorgos Agios Pavlos Amorgos Aigiali Amorgos Klooster Chozoviotissa Amorgos Potamos Amorgos Katapola Amorgos Tholaria Amorgos Langada Amorgos Arkesini Amorgos Kalotaritissa
Uitstapjes vanaf Langada - Klik op de kaart van Amorgos (©De Griekse Gids)