Marpissa (Paros)

Marpissa. Marpissa is een mooi cycladisch dorp, het ligt op een lage heuvel in het oosten van Paros. Het ligt 16 kilometer van Parikia en 12 kilometer van Naoussa, vlakbij de badplaatsen Molos, Piso Livadi en Logaras. Het dorp bestaat uit witte huisjes, smalle steegjes, molens en een dorpsplein. In alle steegjes en bij alle huizen zie je bloempotten met kleurrijke bloemen. Het dorp wordt ontzettend goed verzorgd door de eigen inwoners. In het dorp, waar enkele taverna’s en cafés zijn, bevindt zich het sculptuur museum van Perantinos en aan het dorpsplein ligt het volkenkundig museum.

Vanaf Marpissa loopt er een wandel- bergpad naar de top van de berg Kefala, waar het klooster van Agios Antonios zich bevindt. Het uitzicht vanaf hierboven is adembenemend.

Marpissa is een van de oudste dorpen op Paros. In het dorp zijn huizen die uit de 10e eeuw dateren en de kerk is zelfs in de 6e eeuw gebouwd.  Volgens de Griekse mythologie was Marpissa de dochter van de rivieren God Evinos. Maar Marpissa werd door een zekere Ida ontvoerd, een held uit Etolia (het westen van het Griekse vasteland), die haar naar Messini bracht, op de Peloponnesos. Daar werd de God Apollo verliefd op haar en zo kwam het tot een confrontatie tussen Apollo en Ida. Oppergod Zeus kwam ertussen en vroeg aan Marpissa om een keuze te maken. Zij koos voor Ida omdat ze bang was door Apollo in de steek gelaten te worden, wanneer ze oud zou worden.

Ieder jaar worden in Marpissa in de maand augustus culturele activiteiten gehouden die meestal drie dagen duren. Tijdens deze dagen wordt het dorp in het zonnetje gezet met thema’s als architectuur, folklore en muziek.

Foto's Paros - Paros in beeld

Parikia Paros - Cycladen -  Foto 45 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 97 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Kostos Paros | Cycladen | Griekenland foto 7 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 83 - Foto van De Griekse Gids Kolimbithres (Kolymbithres) Paros | Griekenland foto 8 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 54 - Foto van De Griekse Gids Bloemen op Antiparos - Foto van Hans Huisman Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 95 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Pension Rena Parikia | Paros | Griekenland foto 4 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros | Cycladen | Griekenland foto 25 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Paros»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Gemiddelde temperaturen Paros

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Paros: Waar ligt Marpissa?

Waar ligt Paros
De kaart / landkaart van Marpissa


Paros vakanties

Blue Mare Villas

Bekijken

Blue Mare Villas
Paros
Naoussa
Senia

Bekijken

Senia
Paros
Naoussa
Aelia Paros Villas

Bekijken

Aelia Paros Villas
Paros
New Golden Beach
Pyrgaki Hotel

Bekijken

Pyrgaki Hotel
Paros
Parikia
© De Griekse Gids 2000-2020