Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Marmara


Marmara - Paros (Griekenland)

Marmara. Marmara is een mooi cycladisch dorp. Het ligt in het oosten van Paros, 15 kilometer van de hoofdstad Parikia en 10 kilometer van Naoussa.  Het dichtstbijzijnde dorp is Marpissa (2 kilometer) en stranden in de buurt zijn Molos en Kalogeros. Bij aankomst bij het dorp zie je eerst de witte molen die je als het ware verwelkomt. Het dorp bestaat uit witte huisjes, smalle steegjes en op het dorpsplein is er een café. Marmara zou in de 15e eeuw gesticht zijn door vluchtelingen uit Kreta.

Opvallend in dit dorp zijn de vele mooie kerken met opvallende klokkentorens. De kerk van Taxiarchis aan de westelijke kant van het dorp is in de 17e eeuw gebouwd. Andere kerken zijn die van Agios Savvas, Pera Panagia en de parochiekerk van de Hemelvaart  van de Heilige Moeder. Al deze kerken zijn in de 17e eeuw gebouwd.

De naam van het dorp ‘Marmara’ heeft het dorp te danken aan de grote hoeveelheden marmer die hier is gevonden en die de inwoners gebruikt hebben om hun huizen mee te bouwen. Ook in de kerken is dit marmer verwerkt. Wanneer je een wandeling door het dorp maakt dan zie je veel mooie herenhuizen en heel interessant zijn de marmeren bekkens die uit marmeren zuilen zijn gemaakt van een antieke Griekse tempel die hier in de regio was.

De inwoners van het dorp zijn tegenwoordig vooral landbouwers, daar de grond hier erg vruchtbaar is. Daarnaast speelt veeteelt ook een belangrijke rol in de plaatselijke economie. In dit gebied zijn veel koeien en een zuivelfabriek die gerund wordt door de landbouwcoöperatie van Paros.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Marmara - Marmara in beeld

Dorp Marmara Paros | Cycladen | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Dorp Marmara Paros | Cycladen | Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Marmara»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Marmara
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Paros: Waar ligt Marmara?

Uitstapjes / Trips vanaf Marmara
De kaart / landkaart van Paros (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Marmara Paros

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Paros en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Paros.

Plattegrond - Landkaart ParosFarangas Paros bij Aliki Kolimbithres (Kolymbithres) Paros Naoussa Paros Parikia Paros Kostos Paros Lefkes Paros Pounta (Pounda) Paros Drios (Dryos) Paros Aliki (Alyki) Paros Marathi Paros Eiland Paros Marpissa Paros Molos en Kalogeros Paros Piso Livadi Paros Logaras bij Piso Livadi Paros
Uitstapjes vanaf Marmara - Klik op de kaart van Paros (©De Griekse Gids)