Marmara (Paros)

Marmara. Marmara is een mooi cycladisch dorp. Het ligt in het oosten van Paros, 15 kilometer van de hoofdstad Parikia en 10 kilometer van Naoussa.  Het dichtstbijzijnde dorp is Marpissa (2 kilometer) en stranden in de buurt zijn Molos en Kalogeros. Bij aankomst bij het dorp zie je eerst de witte molen die je als het ware verwelkomt. Het dorp bestaat uit witte huisjes, smalle steegjes en op het dorpsplein is er een café. Marmara zou in de 15e eeuw gesticht zijn door vluchtelingen uit Kreta.

Opvallend in dit dorp zijn de vele mooie kerken met opvallende klokkentorens. De kerk van Taxiarchis aan de westelijke kant van het dorp is in de 17e eeuw gebouwd. Andere kerken zijn die van Agios Savvas, Pera Panagia en de parochiekerk van de Hemelvaart  van de Heilige Moeder. Al deze kerken zijn in de 17e eeuw gebouwd.

De naam van het dorp ‘Marmara’ heeft het dorp te danken aan de grote hoeveelheden marmer die hier is gevonden en die de inwoners gebruikt hebben om hun huizen mee te bouwen. Ook in de kerken is dit marmer verwerkt. Wanneer je een wandeling door het dorp maakt dan zie je veel mooie herenhuizen en heel interessant zijn de marmeren bekkens die uit marmeren zuilen zijn gemaakt van een antieke Griekse tempel die hier in de regio was.

De inwoners van het dorp zijn tegenwoordig vooral landbouwers, daar de grond hier erg vruchtbaar is. Daarnaast speelt veeteelt ook een belangrijke rol in de plaatselijke economie. In dit gebied zijn veel koeien en een zuivelfabriek die gerund wordt door de landbouwcoöperatie van Paros.

Foto's Marmara - Marmara in beeld

Dorp Marmara Paros | Cycladen | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Dorp Marmara Paros | Cycladen | Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Marmara»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Paros

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Paros: Waar ligt Marmara?

Waar ligt Paros
De kaart / landkaart van Marmara


Paros vakanties

Kalypso

Bekijken

Kalypso
Paros
Naoussa
High Mill

Bekijken

High Mill
Paros
Parikia
Bungalows Marina

Bekijken

Bungalows Marina
Paros
Naoussa
Argonauta Hotel Paros

Bekijken

Argonauta Hotel Paros
Paros
Parikia
© De Griekse Gids 2000-2019